SPORTURI  »  TENIS  »  US OPEN

Ce a remarcat Cristian Tudor Popescu, după victoria Simonei Halep cu Rybakina: „Are o forță liniștită în ea”

CTP a analizat victoria Simonei Halep cu Rybakina / Captură Digi 24 +11   FOTO
CTP a analizat victoria Simonei Halep cu Rybakina / Captură Digi 24

Articol de GSP - Publicat sambata, 04 septembrie 2021 12:07 / Actualizat sambata, 04 septembrie 2021 12:32

Cristian Tudor Popescu, un fin cunoscător al tenisului, a trasat principalele concluzii după victoria splendidă reușită de Simona Halep cu Elena Rybakina, scor 7-6(11), 4-6, 6-3, în turul III de la US Open.

În primul rând, jurnalistul a ținut să remarce calibrul adversarei lui Halep de ieri. Rybakina, o jucătoare cu lovituri extrem de incomode, a „bombardat-o” pe Simona încă din startul meciului, însă defensiva româncei a rezistat admirabil. CTP evidențiază și atitudinea schimbată cu care jucătoarea noastră abordează turneul de la Flushing Meadows. 

CTP: „Simona Halep are din nou acea determinare de a câștiga”

„Rybakina e o jucătoare dură de-a dreptul, un fel de Sabalenka tăcută. Are niște lovituri de ai impresia că dă cu șina de tramvai în tine. Are aceeași constituție de «forțe speciale feminine», iar Simona a rezistat și psihic extraordinar în acel set. 

A avut 5-3 Rybakina, Simona a revenit la 5, au ajuns în tie-break, iar în tie break a avut Simona 6-2, patru mingi de set, pe care i le-a întors Rybakina din poignet, stânga-dreapta, n-a avut ce să facă Simona și după aceea s-au dus până la 12-10 în tie-break, egal, iarăși avantaj, minge de set, minge de set, egal, până la 12-10. Simona a fost condusă, a fost pe punctul de a pierde setul cred că de trei ori și a reușit finalmente să câștige cu 12-10

Nu știu cât o s-o țină picioarele, care au fost atât de rănite în ultima vreme, dar creierul, capul, o ține pe Simona. Are o forță liniștită în ea acum. Nu se crispează, în același timp are voință, vrea să joace tenis la nivel înalt, are din nou acea determinare de a câștiga și în același timp asta n-o crispează. Se vede că este matură”, a afirmat cunoscutul gazetar, în direct la Digi 24

Ce a remarcat Cristian Tudor Popescu, după victoria Simonei Halep cu Rybakina: „Are o forță liniștită în ea”
Cristian Tudor Popescu a analizat disputa Halep - Rybakina

Simona Halep a scăpat de Osaka, dar traseul rămâne infernal!

Calificată în optimi de finală la US Open, Simona Halep (29 de ani, 13 WTA) e din nou inclusă în calculele pentru câștigarea unui turneu major.

Chiar dacă US Open a rămas fără Naomi Osaka, partea de tablou în care se regăsește Halep rămâne una înțesată cu nume importante. Eliminarea japonezei o scutește pe Simona de o posibilă confruntare cu campioana en-titre, însă misiunea jucătoarei noastre rămâne una extrem de complicată.

În cazul în care o va învinge pe Elina Svitolina, Halep o va întâlni în sferturi pe câștigătoarea din meciul Leylah Annie Fernandez - Angelique Kerber. Nemțoaica a învins-o într-un duel aprig de trei seturi pe Sloane Stpehens, campioana de la Flushing Meadows din 2017. Apoi, în semifinale, Simona ar putea da peste Aryna Sabalenka, numărul doi mondial și un adversar teribil de incomod pentru Halep. Cum arată traseul virtual către finală:

  • Optimi: Elina Svitolina (6 WTA)
  • Sferturi: Angelique Kerber (17 WTA) / Leylah Annie Fernandez (73 WTA)
  • Semifinale: Aryna Sabalenka (2 WTA) / Garbine Muguruza (10 WTA)  / Barbora Krejcikova (9 WTA)
  • Finală: Ashleigh Barty (1 WTA) / Belinda Bencic (12 WTA) / Iga Swiatek (8 WTA) / Karolina Pliskova (4 WTA) / Bianca Andreescu (7 WTA)

Eu cred și sper că Simona Halep va ajunge în fazele finale, mi-aș dori foarte mult să o văd sus. Poate nu mai e așa mare presiune pe ea, nu mai e presiunea clasamentului, presiunea punctelor sau presiunea de a fi printre primele favorite. Cred că aceste lucruri o vor ajuta - Ciprian Porumb, antrenor tenis, în exclusivitate pentru GSP.ro

VIDEO Rezumatul meciului Halep - Rybakina

Citește și alte știri din tenis:

FOTO+VIDEO Meciul anului? Stefanos Tsitsipas, eliminat de la US Open de „urmașul lui Nadal”, după un „thriller” de peste 4 ore încheiat în tie-break-ul decisivului!

Se retrage la 23 de ani!? Naomi Osaka, declarații-șoc după eliminarea de la US Open: „Nu mai simt nicio bucurie, nu știu când o să mai joc tenis”

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (5)
gopo1.
gopo1.  •  05 Septembrie 2021, 11:26

Mai lasa-ne specialistule cu analizele tale, parfa esti Mafalda mai ghiolbane, tu crezi ca le stii pe toate, dar de fapt nu esti decat un fripturist nomenclaturist care a profitat de epoca ceausita si a continuat drumul in intunericul de dupa '89 iar acum ne da lectii in tot si toate, du-te ba la pensie si mai lasa-ne

941682695852174
Sandu Sorin-Laurian  •  05 Septembrie 2021, 05:26

Sa i amintim finului specialist ca ar fi bine sa rețină macar scorurile meciurilor la care se uita (la unele chiar cu atenție si îngrijorare). Scorul tie-break ului primului set a fost 13-11 nu 12-10.

fibra
fibra  •  04 Septembrie 2021, 15:22

"Finule" specialist atata timp cat Simona va intra pe teren fara Iuruc in cap va juca cu indarjire,daca insa va fi stresata de marele barbat se prabuseste.

Vezi toate comentariile (5)
Comentează