SPORTURI  »  TENIS  »  US OPEN 2021

FINAL Simona Halep - Elina Svitolina 3-6, 3-6. Jucătoarea noastră este eliminată în optimi la US Open 2021

Simona Halep - Elina Svitolina în optimile US Open 2021, foto: imago
Simona Halep - Elina Svitolina în optimile US Open 2021, foto: imago

Articol de - Publicat duminica, 05 septembrie 2021 20:29 / Actualizat duminica, 05 septembrie 2021 21:59

Simona Halep a fost învinsă de Elina Svitolina în optimile US Open 2021, scor 3-6, 3-6. Jucătoarea noastră ratează întoarcerea în top 10 WTA. 

Elina Svitolina a pus presiune din primele schimburi, dar Simona Halep a făcut față cu succes până la mijlocul primului set, când s-a consumat un moment psihologic. Simona a avut două mingi de break la 3-3, dar Elina a reușit să se eschiveze și să-și adjudece gameul. 

Halep și-a pierdut răbdarea, a izbit cu racheta de pământ și nu a mai jucat mare lucru. Ucraineanca de pe locul 5 WTA a simțit oportunitatea și a închis la 6-3.

Lucrurile s-au desfășurat oarecum identic în cel de-al doilea set. Simona a insistat, dar Svitolina a jucat mai îngrijit, mai răbdător. La 3-3, meciul s-a rupt din nou. Ucraineanca în vârstă de 26 de ani a forțat și jocul a curs în dreptul ei, în ciuda sclipirilor Simonei. S-a terminat 6-3, 6-3. În final, Halep a ratat revenirea în top 10 WTA (avea nevoie de victorie), însă rămâne cu un turneu bun după revenirea din cauza accidentării. 

Simona Halep - Elina Svitolina 3-6, 3-6. Jucătoarea noastră este eliminată în optimi la US Open 2021
Statistica meciului Simona Halep - Elina Svitolina, foto: Sofascore

A fost un meci foarte bun, abia așteptam să o întâlnesc pe Simona. știam că trebuie să dau totul pentru a o învinge. A fost un meci frumos, sunt foarte bucuroasă că am reușit să câștig. A fost o atmosferă grozavă, să joci în fața atâtor spectatori... am pielea de găină, mulțumesc pentru sprijin.
- Elina Svitolina după meciul cu Simona Halep

  • Elina Svitolina o va întâlni în sferturile de la US Open pe câștigătoarea partidei Leylah Annie Fernandez - Angelique Kerber. 
Simona Halep la US Open, foto: AFP
Simona Halep la US Open, foto: AFP
Simona Halep la US Open, foto: AFP
Simona Halep la US Open, foto: AFP
Simona Halep la US Open, foto: AFP
+1 FOTO

FINAL | Simona Halep - Elina Svitolina 3-6, 3-6

6-3 FINAL: Simona Halep - Elina Svitolina 3-6, 3-6
5-3 Svitolina. Ucraineanca își vede de treabă și se aproapie de sferturile de finală de la US Open!
4-3, BREAK Svitolina. Svitolina se folosește de toată forța pentru a impinge în mingi. Simona trebuie să facă față unei mingi de break, pe care o anulează, apoi greșește și mai oferă o șansă adversarei, anulată și aceasta grație serviciului. Totuși, Svitolina confirmă o a treia minge și se desprinde. 
3-3 Svitolina. La jumătatea setului secund, Simona pare reintrată în partidă. Izbește din nou racheta de pământ, însă jucătoarea noastră pare concentrată și dispusă la efort.
3-2 Halep. Ce meci! Jucătoarea noastră pare că a revenit în partidă și forțează! 
2-2 BREAK Halep. Ucraineanca nu confirmă serviciul, iar Simona reușește o lovitură FABULOASĂ, un cross în diagonală, cu care își recuperează gameul pierdut! Hai, Simo! 
2-1 BREAK Svitolina. Simona nu reușește să-și apere serviciul, cedează a doua minge de break și lucrurile par să se complice serios pe arena Arthur Ashe. 
1-1 Svitolina. Din nou, ucraineanca nu se pierde și închide gameul pe propriul serviciu, deși Simona ajunsese la 30-30. Meciul Simona Halep - Elina Svitolina pare că se decide la bătălia de pe fundul terenului. 
1-0 Halep. Game cu emoții adjudecat de Simona Halep, care apără o minge de break. „Simona pare jucătoarea mai ofensivă, dar are cam multe erori neforțate. Cine poate păstra atenția și nivelul de concentrare se va impune”, a explicat rapid expertul Eurosport Mats Wilander. 

Simona Halep - Elina Svitolina 3-6, 3-6. Jucătoarea noastră este eliminată în optimi la US Open 2021
Simona Halep - Elina Svitolina 3-6 în primul set din optimile US Open, foto: AFP

6-3. SET ELINA SVITOLINA! 
5-3 BREAK Svitolina! Svitolina profită de frustrarea Simonei și procură rapid două mingi de break. Grație serviciului bun, Simona o anulează pe prima, dar o pierde pe a doua și jucătoarea din țara vecină va servi pentru set! 
4-3 Svitolina. Primele ezitări majore ale Svitolinei, care joacă „moale”, fără inițiativă, punctele. Simona duce gameul în 40-15 pentru ea, având două mingi de break, însă le ratează pe amândouă, trimițând mingile în fileu. Elina Svitolina simte oportunitatea, închide gameul. Simona dă puternic cu racheta de pământ, frustrată de șansele ratate!
3-3 Halep. Și jucătoarea noastră răspunde cu un break la zero. Cele două combatante sunt într-un echilibru complet de joc. 
3-2 Svitolina. Foarte agresivă, cu o lovitură de dreapta năprasnică, Elina își apără rapid breakul. 
2-2 BREAK Svitolina. Jucătoarea clasată pe locul 5 WTA profită de câteva mingi mai slabe ale Simonei și reușește să egaleze. 
2-1 BREAK Halep. Simona răspunde extraordinar, obține o minge de break și trece în față! 
1-1 Halep. Raliuri extraordinare deja, din startul partidei. La 15-30, Simona a câștigat un punct cu 33 de schimburi. Elina se apără extraordinar, de pe fundul terenului, dar Halep reușește să-și adjudece un game complicat, în care adversara a avut minge de break. 
1-0 Svitolina. Ucraineanca ia primul game foarte rapid, pare foarte montată și concentrată. 
START în partida Simona Halep - Elina Svitolina. 

  • IMPORTANT: acoperișul este tras pe arena Arthur Ashe, rămâne de văzut cum va influența evoluția celor două sportive. 
  • Cele două jucătoare se pregătesc să intre pe teren. Simona Halep poate ajunge iarăși în top 10 WTA, dacă câștigă acest meci, deci miza este dublă pentru jucătoarea noastră. Meciul este transmis de Eurosport 2. 

UPDATE ORA 18:00 | Ultimele știri despre Simona Halep - Elina Svitolina în optimile US Open 2021

  • În cazul în care o va învinge pe Elina Svitolina, Halep o va întâlni în sferturi pe câștigătoarea din meciul Leylah Annie Fernandez - Angelique Kerber. 
  • Nemțoaica a învins-o într-un duel aprig de trei seturi pe Sloane Stpehens, campioana de la Flushing Meadows din 2017. Apoi, în semifinale, Simona ar putea da peste Aryna Sabalenka, numărul doi mondial și un adversar teribil de incomod pentru Halep;
  • Cum ar putea arăta parcursul Simonei Halep până în finala US Open;
  • „Când mă gândesc la Simona Halep, sunt multe meciuri care îmi vine în minte, pe diferite suprafețe. Am avut câteva înfrângeri dureroase împotriva ei, dar și câteva victorii bune. Va fi o mare bătălie și un meci grozav. Sunt foarte fericită că am ajuns în acest tur și cred că sunt foarte bine pregătită. 
  • Nu aș fi putut să joc un tenis mai bun în acest moment. Trebuie să mă recuperez, să analizez tactic partida cu antrenorul meu și să pun cât mai mult în practică", a spus Elina Svitolina, după calificare în optimile US Open, citată de spotmedia.ro.

57,65 milioane de euroeste fondul record de premiere de la US Open 2021. Este recordul absolut de la înființarea turneului.

75.000 de dolariprimește o jucătoare doar pentru calificarea pe tabloul principal. Câștigătoarea turneului va încasa 2,5 milioane de dolari. Premiile sunt egale și pe tabloul masculin.

UPDATE ORA 17:00 | Cum crede Mats Wilander că Halep se poate impune în fața Elinei Svitolina

Dacă Simona și-a revenit la nivelul pe care îl știm, atunci este o jucătoare mai bună ca Svitolina. Va fi un meci fizic și vom afla cu adevărat cât de sănătoasă este Halep și cât de puternică poate fi. Ea continuă să spună că nu și-a revenit 100%, însă joacă bine. Vom afla în acest meci cât de aproape este de acel 100%
- Mats Wilander pentru Eurosport

După meciul din turul precedent, cu Elena Rybakina, Halep a lăsat de înțeles că nu se află la cel mai înalt nivel.

Cred că joc bine. Este acel sentiment, când după multe meciuri jucate te simți încrezătoare și foarte sigură pe tine. Încă mă lupt cu corpul meu și cu concentrarea, iar uneori mă pierd. Pot deveni dezamăgită de greșelile simple pe care le fac, însă în acest meci m-a ajutat faptul că am putut să-mi păstrez un nivel foarte înalt
- Simona Halep

Înfrângere-șoc la US Open: Ashleigh Barty, eliminată în turul III! Cum arată tabloul, după eliminarea liderului mondial
US OPEN
Înfrângere-șoc la US Open: Ashleigh Barty, eliminată în turul III! Cum arată tabloul, după eliminarea liderului mondial

Informații cheie despre Simona Halep - Elina Svitolina

  • Cele două au o istorie lungă împreună. S-au înfruntat de 10 ori, iar echilibrul este perfect, 5-5;
  • Cea mai recentă dispută dintre Halep și Svitolina a avut loc în octombrie 2019, la Turneul Campioanelor. Sportiva din Ucraina s-a impus atunci, scor 7-5, 6-3.
  • Au fost și două dispute în turneele de Grand Slam, ambele câștigate de Halep, în sferturile de la Roland Garros 2017 și în semifinalele Wimbledon 2019.
  • Dacă o învinge pe Svitolina, Halep o va întâlni în sferturi pe câștigătoarea partidei Leylah Annie Fernandez - Angelique Kerber. 
  • Datorită calificării în optimile de finală de la US Open, Simona Halep a obținut 180 de puncte în clasamentul WTA. Cu o zestre minimă de apărat, deoarece a fost eliminată în turul secund la ediția din 2019, Simona Halep este în luptă pentru întoarcerea în top 10 WTA. 
  • Într-un scenariu ideal, campioana de la Wimbledon 2019 ar putea chiar să încheie competiția de la New York pe podium. Este obligată să câștige turneul. În această situație nu mai depinde de alte rezultate.
Simona Halep - Elina Svitolina 3-6, 3-6. Jucătoarea noastră este eliminată în optimi la US Open 2021
Simona Halep a arătat foarte bine la US Open 2021, foto: Imago
  • Elina Svitolina este una dintre cele mai complete jucătoare de la US Open. Se deplasează bine, în anul 2021 are procentaje excelente ale serviciului, dar principalul atu este jocul din spatele terenului. Lovește puternic cu forehand-ul și rezistă bine în raliuri, comite puține erori neforțate.
  • Ucraineanca are 26 de ani, este clasată pe locul 5 WTA, are în palmares 16 titluri WTA, dar cele mai importante performanțe sunt trofeul cucerit la Turneul Campioanelor în 2018 și bronzul olimpic din acest an, de la Tokyo.
Simona Halep - Elina Svitolina 3-6, 3-6. Jucătoarea noastră este eliminată în optimi la US Open 2021
Simona Halep și Elina Svitolina se vor înfrunta duminică în optimile US Open 2021, foto: Imago

Ce spun specialiștii despre Simona Halep - Elina Svitolina

Simona a avut o tragere extrem de complicată, cu Camila Giorgi în primul tur. Acela cred că a fost un test pentru ea, să vadă la ce nivel se situează și din punct de vedere fizic și cred că acel meci i-a dat mare încredere. Eu zic că vedem o versiune a Simonei de care ne era tare dor, cea de dinainte de accidentările dure pe care le-a avut în ultimele luni.

Cred că Simona nu poate fi considerată niciodata un outsider la un Grand Slam. Într-adevăr, probabil multi nu o iau în calcul la câstigarea trofeului din cauza conjuncturii. Următorul meci, împotriva Svitolinei, poate fi oricând o finală de Grand Slam, așa că, dacă trece de acest meci, în opinia mea devine o mare favorită.
- Patrick Ciorcilă pentru GSP

Ignorată de specialiști, Bianca Andreescu „mătură” tabloul de la US Open 2021! Ce superduel urmează în optimi
US OPEN 2021
Ignorată de specialiști, Bianca Andreescu „mătură” tabloul de la US Open 2021! Ce superduel urmează în optimi

Citește și alte știri despre US Open: 

La ce s-a gândit Elina Svitolina când a văzut că o înfruntă pe Simona Halep în optimile US Open: „Asta îmi vine în minte”

Ce a remarcat Cristian Tudor Popescu, după victoria Simonei Halep cu Rybakina: „Are o forță liniștită în ea”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (79)
valyomanyd
valyomanyd  •  05 Septembrie 2021, 23:16
Postat de rocky5 pe 05 Septembrie 2021, 21:44

Anul ăsta în Japonia i-a fost frică de Carcalac 19, iar acum 5 ani În Brazilia se malarie, că aveau ăia niște țânțari cât pumnul, când te mușca ziceai "Au, balauru!"

Prostia voastra nu are limite, daca nu a jucat la RG si Wimbledon, de ce crezi ca nu a jucat nici la JO ?

valyomanyd
valyomanyd  •  05 Septembrie 2021, 23:13
Postat de 1745flo pe 05 Septembrie 2021, 22:28

Elina, Elina, ai zvântat Haleipina! Nu ține la nesfârșit cu bâzdocăreala! Înapoi la bătut covoare, că cu asta seamănă ce joacă hei-rupista noastră!

Ba, Simona a avut mai multe winnere decat invingatoarea, despre ce hei rupista zici ?

347655969058390
Ion Popescu  •  05 Septembrie 2021, 22:39

Macar Simona are 3 victorii. Barty/NR.1 mondial si Osaka numai doua. Vai si amar de prima racheta a marii Marii Britanii, Watson care nu a reusit sa castige nici un meci, culmea, nici un set ! Iata pe cine a depasit Simona la US Open. Felicitari Simona pentru ceace ai realizat !

Vezi toate comentariile (79)
Comentează