SPORTURI  »  TENIS  »  US OPEN

VIDEO Înfrângere-șoc la US Open: Ashleigh Barty, eliminată în turul III! Cum arată tabloul, după eliminarea liderului mondial

Ashleigh Barty, eliminată de la US Open / foto: Imago Images
Ashleigh Barty, eliminată de la US Open / foto: Imago Images

Articol de GSP - Publicat duminica, 05 septembrie 2021 07:34 / Actualizat duminica, 05 septembrie 2021 09:12

Ashleigh Barty (25 de ani, 1 WTA) a fost eliminată în turul III la US Open, competiție la care era favorită principală. Australianca a cedat în fața americancei Shelby Rogers (28 de ani, 43 WTA), scor 2-6, 6-1, 6-7 (5).

Astfel, US Open rămâne fără jucătoarea pe care specialiștii o creditau cu șanse foarte mari la câștigarea turneului. În partea superioară de tablou e loc acum de apariții-surpriză în fazele finale, Emma Răducanu și Bianca Andreescu fiind două dintre jucătoarele care pot profita de eliminarea timpurie a lui Barty. 

Simona Halep surprinde pe toată lumea la US Open: „Rar am văzut așa joc bun. Dacă trece de Svitolina, devine mare favorită”
US OPEN
Simona Halep surprinde pe toată lumea la US Open: „Rar am văzut așa joc bun. Dacă trece de Svitolina, devine mare favorită”

Ashleigh Barty, eliminată de Shelby Rogers în turul III de la US Open!

Prea puține indicii duceau către o eliminare prematură a lui Ashleigh Barty la US Open. Australianca era în formă, venea după trofeul de la Cincinnati și căuta primul său titlu la Flushing Meadows. Adversara ei din această dimineață o eliminase pe Sorana Cîrstea în turul anterior, după ce românca fusese la un pas să câștige primul set. 

Shelby Rogers, o jucătoare mai tot timpul imprevizibilă, a luat-o prin surprindere pe Barty. Cu un tenis extrem de așezat și agresiv, jucătoarea din Statele Unite a „fugit” într-o manieră autoritară cu primul set, scor 6-2. 

Ashleigh Barty, care o învinsese pe Shelby Rogers de nu mai puțin de patru ori în 2021, și-a arătat stofa de lider mondial în setul secund, pe care l-a dominat în întregime. 6-1, iar lucrurile păreau că se îndreaptă spre normalitatea căutată de Barty. 

Emma Răducanu și Bianca Andreescu, dezlănțuite la US Open! O victorie nimicitoare și un mesaj în română: „Vă iubesc”
US OPEN
Emma Răducanu și Bianca Andreescu, dezlănțuite la US Open! O victorie nimicitoare și un mesaj în română: „Vă iubesc”

Ce prăbușire pentru Barty în decisiv!

Australianca a dominat și prima parte a setului decisiv. A reușit două break-uri, s-a distanțat la 5-2 și a avut oporunitatea de a servi de două ori pentru a închide partida. Doar că Rogers n-a abandonat lupta. Regenerată din propria „cenușă”, americanca a ieșit din nou la joc și, susținută și publicul de acasă, a recuperat pe rând ambele break-uri, ajungând în ipostaza de a conduce cu 6-5. Soarta partidei s-a scris într-un tie-break deosebit de echilibrat. 

Cele două jucătoare au mers cap la cap până la 5-5, moment în care Rogers a izbutit mini-break-ul decisiv. Victorie imensă pentru Shelby Rogers, dar și o dezamăgire cruntă, greu de digerat pentru liderul mondial. Ce final de turneu ne așteaptă! 

Shelby Rogers - Emma Răducanu, în optimi la US Open

În turul următor, Shelby Rogers o va înfrunta pe Emma Răducanu (18 ani, 150 WTA), jucătoarea cu tată român și mamă chinezoaică și care reprezintă Marea Britanie. Răducanu vine din calificări și a avut parte de un parcurs imaculat până acum, în turul III reușind o victorie-fulger, 6-0, 6-1 cu mult mai experimentata Sara Sorribes Tormo. 

Cum arată optimile de la US Open 

  • Shelby Rogers - Emma Răducanu
  • Belinda Bencic - Iga Swiatek
  • Karolina Pliskova - Anastasia Pavlyuchenkova
  • Maria Sakkari - Bianca Andreescu
  • Elina Svitolina - Simona Halep 
  • Angelique Kerber - Leylah Annie Fernandez
  • Barbora Krejcikova - Garbine Muguruza
  • Elise Mertens - Aryna Sabalenka

VIDEO Rezumatul meciului Ashleigh Barty - Shelby Rogers

Citește și alte știri din tenis: 

Ignorată de specialiști, Bianca Andreescu „mătură” tabloul de la US Open 2021! Ce superduel urmează în optimi

SPECIAL GSP Românul care l-a înfruntat pe Carlos Alcaraz, interviu exclusiv pentru GSP » Secretele din spatele noii senzații a tenisului masculin

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (10)
1578362032478810
Tihamér Takó  •  05 Septembrie 2021, 10:58

Nu consider nici un soc !Asa este intr-o competitie sportiva:mai pierzi din cand in cand !De fapt a pierdut la muchie de cutit,exact cum a castigat Halep cu Rybakina...cum intervine norocul ! Soc este faptul,ca fosta nr. 1 este pe locul 12,iar in anul curent se roteste in jurul locului 40...adio turneul campioanelor .

347655969058390
Ion Popescu  •  05 Septembrie 2021, 10:11

Barty ocupa primul loc in clasamentul pentru Turneul Campioanelor la simplu, la o distanta uriase de tenismene noastre care nu au nici o sansa de participare.

347655969058390
Ion Popescu  •  05 Septembrie 2021, 10:04

Barty este o sportiva de admirat. Serioasa, modesta, muncitoare. Nu poate sa le castige pe toate. Are un avans urias in clasamentul WTA fata de locul 2.

Vezi toate comentariile (10)
Comentează