SPORTURI  »  TENIS  »  US OPEN

Emma Răducanu și Bianca Andreescu, dezlănțuite la US Open! O victorie nimicitoare și un mesaj în română: „Vă iubesc”

Emma Răducanu și Bianca Andreescu / Sursă foto: Imago Images
Emma Răducanu și Bianca Andreescu / Sursă foto: Imago Images

Articol de GSP - Publicat duminica, 05 septembrie 2021 08:01 / Actualizat duminica, 05 septembrie 2021 09:05

Emma Răducanu (18 ani, 150 WTA) și Bianca Andreescu (21 de ani, 7 WTA), cele două jucătoare cu origini românești aflate pe tabloul principal de la US Open, sunt calificate în optimi și sunt gata să profite de eliminarea liderului mondial Ashleigh Barty.

Răducanu și Andreescu s-au calificat, sâmbătă, într-o manieră entuziasmantă în faza optimilor de finală. Ambele au obținut victorii categorice. Canadianca a dispus în două seturi de belgianca Greet Minnen, scor 6-1, 6-2, în timp ce jucătoarea din Marea Britanie a fost și mai autoritată: 6-0, 6-1 cu Sara Sorribes Tormo, într-una dintre cele mai convingătoare victorii ale carierei. 

Victoria e una extrem de importantă pentru Emma Răducanu. La doar 18 ani, ea se califică în săptămâna a doua pentru al doilea Grand Slam consecutiv. În iulie, ea ajungea până în optimi la Wimbledon, oprită atunci de Ajla Tomjlanovic, dar și de unele probleme medicale.

VIDEO Rezumatul meciului Emma Răducanu - Sara Sorribes Tormo

Cum arată optimile de la US Open

Emma Răducanu și Bianca Andreescu erau pe aceeași parte de tablou cu Ashleigh Barty. Ba chiar britanica ar fi trebuit s-o înfrunte pe jucătoarea din Australia, dacă aceasta nu era eliminată de Shelby Rogers. Astfel, următoarea adversară e jucătoarei cu tată român și mamă chinezoaică e chiar Shelby Rogers. 

Bianca Andreescu va avea parte de un meci complicat, urmând s-o înfrunte pe grecoaica Maria Sakkari. Răducanu și Andreescu s-ar putea întâlni într-o ipotetică semifinală. 

  • Shelby Rogers - Emma Răducanu
  • Belinda Bencic - Iga Swiatek
  • Karolina Pliskova - Anastasia Pavlyychenkova
  • Maria Sakkari - Bianca Andreescu
  • Elina Svitolina - Simona Halep 
  • Angelique Kerber - Leylah Annie Fernandez
  • Barbora Krejcikova - Garbine Muguruza
  • Elise Mertens - Aryna Sabalenka

Bianca Andreescu, mesaj în limba română pentru fani

Jucătoarea de origine română nu a evoluat la ediția de anul trecut a Grand Slamului american. Interesant este că Andreescu nu a pierdut niciun meci pe tabloul principal de la US Open, singurele ei înfrângeri venind în 2017 și 2018, când a evoluat în calificări. De altfel, Bianca nu a jucat niciun meci oficial în 2020. 

„Lucrez cu mine să mă gândesc doar la ce joc pe moment, dar am multe flashback-uri când sunt pe teren la US Open. Aș spune că e un lucru bun, fiindcă îmi aduce aminte de ce am făcut în 2019”, explica cu un tur înainte.

După meciul cu Greet Minnen, Bibi Andreescu le-a mulțumit fanilor pe rețelele de socializare. Canadianca n-a uitat nici de oamenii care o susțin din România: „Vă iubesc”, a scris ea, în limba română, pe Twitter. 

Zilele trecute, la finalul partidei Stefanie Voegele, în momentul în care semna câteva autografe, Emma Răducanu a fost abordată de un român aflat la New York: „Ești cea mai tare!”, i-a spus acesta. Jucătoarea cu tată român și mamă chinezoaică i-a răspuns susținătorului său în limba română: „Mulțumesc foarte mult!

Citește și alte știri din tenis:

VIDEO Înfrângere-șoc la US Open: Ashleigh Barty, eliminată în turul III! Cum arată tabloul, după eliminarea liderului mondial

SPECIAL GSP Românul care l-a înfruntat pe Carlos Alcaraz, interviu exclusiv pentru GSP » Secretele din spatele noii senzații a tenisului masculin

Dosar-ȘOC în Spania! Starul Barcelonei a dezinfectat camera, „de cei care nu-s musulmani”, apoi a vandalizat o vilă de lux, cu 7 dormitoare: perdele transformate în „hamuri și leagăne sexuale”! Tribunalul anunță: „Sunt 500 de poze la dosar”

Constantin Gâlcă, noul antrenor al Universității Craiova! Acord cu Mihai Rotaru


Comentarii (1)
cipinho79
cipinho79  •  05 Septembrie 2021, 13:29

Emma e fantastica, nu stiu de unde a aparut pustoaica asta dar am vazut-o ieri jucand si ratand o minge de 6-0, 6-0, ca apoi sa piarda singurul ei game. O jucatoare de 18 cu doar 2 turnee WTA la activ, sa calce in picioare o jucatoare de top 50 in turul 3 de GS e SF Emma surprinde ca la 18 ani stie deja sa anticipeze jocul si sa se pozitioneaze rapid pentru a-si pregati loviturile naprasnice. in plus e incredibil de calma pe teren, stie cand greseste si se corecteaza imediat, rar s-a intamplat sa piarda 2 mingi la rand! oameni buni, cred ca ne uitam la viitorul numar 1 mondial si avand in vedre originile mixte, sunt convins ca in maxim 2 ani o va depasi pe Naomi Osaka la valoarea contractelor de publicitate

Vezi toate comentariile (1)
Comentează