SPORTURI  »  TENIS  »  TENIS

Reacția lui Ilie Năstase după noua accidentare a Simonei Halep: „Trebuie să-i dea de gândit”

Ilie Năstase și Simona Halep
Ilie Năstase și Simona Halep

Articol de GSP - Publicat vineri, 20 august 2021 11:07 / Actualizat vineri, 20 august 2021 11:57

Ilie Năstase (75 de ani) a comentat situația Simonei Halep, accidentată la turneul de la Cincinnati.

Primul număr unu din istoria ATP a analizat noua accidentare a Simonei Halep, care a făcut-o să abandoneze Open-ul American și crede că Simona are nevoie de o pauză mai mare.

„E greu pentru ea pentru că nu mai este accidentată unde se accidenta mereu, adică la gleznă. Este la coapsă și trebuie să-i dea de gândit. Probabil trebuie să stea mai mult sau să se ducă la cineva să vadă excact care sunt problemele. 

Poate a jucat prea mult tenis, trebuie să o întrebați pe ea, ea știe cel mai mult. Nu cred că o să aibă probleme să-și revină, depinde cât de grave sunt accidentările astea. Nu uită tenisul așa repede”, a spus Năstase la ProX.

Sfătuită să ia exemplul lui Federer

Năstase l-a dat exemplu pe elvețianul Roger Federer, ajuns la 40 de ani, și crede că Simona ar trebui să ia exemplul lui și să participe doar la turneele importante.

„Nu știu dacă ea poate să-și ia salariul și să nu joace câteva turnee. Să nu joace 14 sau cât sunt obligate să joace. Dar uite la Federer, e foarte deștept. Joacă 4-5 turnee, joacă bine unele, altele mai puțin, dar le joacă pe alea importante. Așa cred că trebuie să facaă și Simona”, a spus fostul tenismen.

Simona Halep și lanțul accidentărilor

Încă o dată, sezonul 2021 al lui Halep este fragmentat de o accidentare. A simțit dureri la umăr la Australian Open, în meciul contra lui Caroline Garcia, problemă care s-a agravat și a obligat-o să se retragă din turneul de la Miami, în martie. 

Revenită pe terenuri la Madrid, în mai, a cedat în turul al treilea, iar peste o săptămână, la Roma, în partida cu Angelique Kerber din runda secundă, suferea acea teribilă ruptură musculară la gamba stângă. Accidentarea care i-a impus cea mai lungă pauză în carieră de până acum, din cauza căreia a ratat în premieră două turnee de Mare Șlem, Roland Garros și Wimbledon. 

Rămâne de văzut dacă Simona se va putea reface până la US Open, concurs programat între 30 august și 12 septembrie

Ilie Năstase și Ion Țiriac, urmăriți pe străzile din Londra: „Mă bagați la pușcărie! Mâncam cu 2,5 dolari pe zi, dormeam în hotel de 3 lire!”

Citește alte știri din tenis:

Gabriela Ruse s-a fotografiat la Cincinnati cu marea speranță a tenisului » Cine e puștiul-minune care l-a provocat pe Djokovic

Simona Halep nu se teme de coronavirus: „Nu îmi e frică! Dacă lumea s-ar vaccina mai mult ar fi mai bine”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (5)
267890
267890  •  21 August 2021, 19:54

Dl. Nastase are din nou dreptate. Numai ca e o aberatie sa-ti imginezi ca Halep gandeste.

138672209828437
Gelu Oanca  •  21 August 2021, 08:45

Daca vrea sa mai joace tenis, sa o lese mai usor cu tata Toni, de cand este cu el este praf cu tenisul.

sakamoto
sakamoto  •  20 August 2021, 13:34

Justinne Henan s-a retras la 27 de ani din tenis. Avea 5 turnee de GS cistigate. A fost un soc pt toti iubitorii tenisului, inclusiv pt Roger Federer care a afirmat:iata o veste-retragerea lui JH-care vine de nicaieri. Belgianca le-a raspuns:am invatat sa-mi ascult corpul. Bjorn Borg s-a retras la 26 de ani din tenis. N-a fost o tragedie. Simona Halep trebuie sa-si faca analize medicale amanuntite si apoi sa ia o decizie: mai joaca, sau nu mai joaca. Altfel risca sa pateasca precum Nesu, sau chiar viata. Ii ramin destule alternative in viata dupa tenis, daca s-ar retrage acum.

Vezi toate comentariile (5)
Comentează