SPORTURI  »  TENIS  »  AUSTRALIAN OPEN

EXCLUSIV Ilie Năstase s-a destăinuit Gazetei: „Pentru mine, nu contează atât de mult că Nadal are 21 de Grand Slam-uri. Frate, adevărata perfomanță e alta!”

Ilie Năstase și Nadal, după finala de la Roma din 2007 / Sursă foto: Guliver/Getty Images +46   FOTO
Ilie Năstase și Nadal, după finala de la Roma din 2007 / Sursă foto: Guliver/Getty Images

Articol de - Publicat marti, 01 februarie 2022 17:00 / Actualizat miercuri, 02 februarie 2022 00:36

Ilie Năstase (75 de ani), primul #1 mondial din istoria ATP, fost campion la Roland Garros și US Open, își scoate pălăria în fața lui Rafael Nadal, cel care a devenit, după senzaționala victorie de la Australian Open, primul jucător din istorie care atinge borna #21 în turneele de Grand Slam.

Intervievat de Gazeta Sporturilor, Ilie Năstase a dezvăluit cum a reacționat după ce ibericul l-a întors pe Medvedev în bătălia epică de la Melbourne, ținând să evidențieze, în primul rând, spiritul de combativitate etalat de Nadal de-a lungul anilor.

Ilie Năstase: „Ăsta e Nadal! E la fel ca Jimmy Connors”

„Am văzut doar primele două seturi, apoi am plecat. Medvedev conducea cu 2-0 la seturi și 3-2. Când am văzut rezultatul final, am zis: «Ăsta e Nadal! Nu renunță nici când e condus cu asemenea scor, de un asemenea adversar». 

Am văzut declarațiile lui Nadal. A spus că «dacă ești îndrăgostit de acest sport și pui pasiune, poți câștiga din orice situație». Asta mi-a plăcut foarte mult la el.

El așa face și la antrenament, e la fel ca Jimmy Connors, fostul meu partener de antrenament. Și acolo vrea să câștige fiecare punct! Omul nu poate să glumească, e serios de la primul până la ultimul punct”, a declarat Năstase, pentru GSP.ro.

109 titluri, dintre care 8 de Grand Slam, și-a adjudecat Jimmy Connors de-a lungul carierei

Djokovic? Lăsați-l pe Djokovic. Putea pierde aici și în primul tur sau în al doilea tur.

- Ilie Năstase

+42 FOTO
Epicele bătălii ale matadorului » 7 finale memorabile din cariera lui Rafael Nadal
AUSTRALIAN OPEN
Epicele bătălii ale matadorului » 7 finale memorabile din cariera lui Rafael Nadal

Ilie Năstase respinge ieșirea din scenă a lui Nadal: „Când câștigi turneele importante, n-ai cum să te retragi”

Chinuit de sindromul Muller-Weiss, afecțiune care i-a deformat osul scafoid de la piciorul stâng, Nadal a recunoscut, pe durata Australian Open, că s-a gândit în mai multe rânduri la retragerea din tenis. Năstase spune că victoria nebănuită reușită de spaniol la Antipozi îl va determina să mai continue mult timp în circuit.

„Când câștigi un Grand Slam, niciodată nu o să spui că «mă retrag peste 5 luni sau peste un an». Spui asta doar când nu mai câștigi și începi să pierzi finale, semifinale. Atunci îți dă de gândit. Dar dacă tu câștigi turneele importante, n-ai cum să te retragi.

Uitați-vă la Federer! Se retrage când vrea el! Nu mai trebuie să demonstreze nimic nimănui. De ce să te retragi?”, a adăugat Năstase.

36 de aniva împlini Nadal pe 3 iunie

„Te simți cel mai bun din lume?” » Răspunsul sincer al lui Nadal, după ce a atins borna #21
AUSTRALIAN OPEN
„Te simți cel mai bun din lume?” » Răspunsul sincer al lui Nadal, după ce a atins borna #21

Ilie Năstase: „Cea mai mare peformanță e că Nadal a câștigat de 13 ori la Roland Garros”

Nasty a evitat să dea un verdict în bătălia neoficială pentru titlul de GOAT (Cel mai bun din toate timpurile). Întărește, totuși, ideea că performanța uluitoare reușită de Nadal la Roland Garros îl plasează cu un pas în fața marilor săi rivali.

„Nadal are cele mai multe titluri acum, poate Djokovic va avea mai multe când va reveni... nu știm! Până nu joacă Djokovic pe teren, nu-mi dau cu părerea. După mine, presiunea e acum pe Djokovic. Nadal e acolo, cu șanse.

Pentru mine, nu contează atât de mult că Nadal are 21 de Grand Slam-uri. După părerea mea, performanța cea mai mare a lui Nadal e că a câștigat 13 turnee la Roland Garros. E cea mai mare performanță, eu știu cum se joacă pe zgură și cât efort se depune la un punct. Aia e performanță, după mine! 

Poți câștiga Roland Garros, în opinia mea, doar dacă ești un jucător complet. Pe iarbă și pe ciment merge mingea mai repede, se termină punctul mai ușor, te ajută serviciul dacă ești înalt. Dar la Roland Garros, frate, trebuie să muncești mult pentru un punct”, a încheiat Năstase.

Ilie Năstase s-a destăinuit Gazetei: „Pentru mine, nu contează atât de mult că Nadal are 21 de Grand Slam-uri. Frate, adevărata perfomanță e alta!”
„Cel mai mare dintre cei mai mari” » Ediții de colecție ale presei internaționale, după victoria istorică reușită de Nadal la Australian Open
AUSTRALIAN OPEN
„Cel mai mare dintre cei mai mari” » Ediții de colecție ale presei internaționale, după victoria istorică reușită de Nadal la Australian Open

VIDEO Drumul lui Rafael Nadal către victoria istorică de la Australian Open

Citește și alte știri din tenis:

„Te simți cel mai bun din lume?” » Răspunsul sincer al lui Nadal, după ce a atins borna #21

SPECIAL GSP Epicele bătălii ale matadorului » 7 finale memorabile din cariera lui Rafael Nadal

FOTO „Cel mai mare dintre cei mai mari” » Ediții de colecție ale presei internaționale, după victoria istorică reușită de Nadal la Australian Open

EXCLUSIV Rafa Nadal, primul nume mare care filmează pentru mega-documentarul cu Ilie Năstase » Regizorul, dat pe spate: „Excepțional!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (6)
rocky5
rocky5  •  02 Februarie 2022, 22:04
Postat de mal. pe 01 Februarie 2022, 17:39

Băieți! Sindromul nu e boală! E greu de înțeles pentru voi… Sa va ajut: și drobul poate apărea in cadrul unei boli!

Nici fcsb nu e steaua! ;))) Simptomele unei boli constituie un sindrom! Poate ne dai tu o altă explicație ...de doctor fcsbist...:)))

adwd
adwd  •  02 Februarie 2022, 13:27

il comparam pe nadal cu federer si sampras agassi si altii si mi se parea un ghiogar fara talent. acum vazand unde a ajuns tenisul cu baietii astia inalti nadal pare un maestru al miscarii pe teren si al jocului inteligent. pare chiar artist pe langa baschetbalistii astia .

roost.eradevar.at
roost.eradevar.at  •  01 Februarie 2022, 19:18
Postat de titiduru22 pe 01 Februarie 2022, 18:23

Performanta e sa fi fost insurat de vreo cinci ori , sa fi fost prins baut la volan si *** de cate ori deschizi gura .

Performanta este sa te faci ca scrii la un asa numit ziar, sa te pretinzi gazetar si sa scrii asemenea tampenii

Vezi toate comentariile (6)
Comentează
Close