SPORTURI  »  TENIS  »  AUSTRALIAN OPEN

EXCLUSIV Ilie Năstase, despre „cazul Djokovic”: „E vina lui! Mi s-a părut dubios ce a făcut”

Ilie Năstase / foto: Guliver/Getty Images
Ilie Năstase / foto: Guliver/Getty Images

Articol de - Publicat duminica, 16 ianuarie 2022 10:47 / Actualizat duminica, 16 ianuarie 2022 15:42

Ilie Năstase, primul lider mondial din istoria ATP, a comentat înfrângerea suferită de Novak Djokovic în instanță în această dimineață, ce are ca efect imediat expulzarea sârbului din Australia. Astfel, liderul mondial nu va lua startul în turneul de la Antipozi.

Fostul mare jucător salută decizia judecătorilor australieni și consideră că Djokovic a procedat greșit încă de la început, când a ales să plece în Australia deși era nevaccinat.

Ilie Năstase: „E vina lui Djokovic pentru toată această situație”

„Dacă nu i se permite să intre în țară, e și vina lui pentru toată această situație. Eu nu m-aș fi suit în avion, n-aș fi riscat ce a riscat el.

Oficialii turneului i-au zis: «Hai, vino așa, poate găsim o dispensă». A riscat și uitați ce s-a întâmplat. Mi s-a părut dubios tot ce a făcut cu acel formular, pe care l-a completat altcineva. Nu-l dai pe mâna altcuiva să-l completeze, nu știe ăla ce ai făcut tu în ultimele 14 zile. 

Dacă mie mi se spune că trebuie să fac ceva, înseamnă că așa trebuie să fac, cu toate că sunt cel mai bun din lume”, a declarat Ilie Năstase, în exclusivitate pentru GSP.ro. 

Ilie Năstase: „Djokovic o să aibă o imagine extraordinară printre cei nevaccinați”

În ceea ce privește consecințele pe termen lung, Năstase e de părere că celelate turnee majore își vor lua din timp măsuri de precauție pentru a evita o situație asemănătoare. Nasty mai crede că, după toate evenimentele din ultimele zile, Djokovic va câștiga mulți susținători din rândul adepților mișcărilor anti-vacciniste.

„Probabil că la Roland Garros, Wimbledon sau US Open va trebui să respecte ce i se cere. Plus că turneele respective vor lua măsuri pentru a nu se mai ajunge aici.

Nu cred că Djokovic va fi afectat psihic. Dacă era lăsat sa joace, n-avea treabă. El e puternic. Unii vor fi de partea lui pentru ce a făcut, alții contra lui. O să aibă o imagine extraordinară printre cei nevaccinați”, a adăugat Năstase. 

Sunt mulți favoriți acum în turneu. Oricum, băieților tineri a început să nu le mai fie frică de Djokovic, de Nadal, s-au mai schimbat lucrurie. Nu cred că Nadal e favorit acum.

- Ilie Năstase

Marele campion sârb nu va fi prezent la startul Australian Open, turneu pe care l-a câștigat de 9 ori de-a lungul carierei și ratează șansa de a ajunge la 21 de turnee de Grand Slam. Nole va trebui să plătească și cheltuielile de judecată și nu mai are posibilitatea de a face apel, anunță respectatul cotidian The Age. Următorul pas va fi deportarea sârbului din Australia.

Citește și alte știri despre Novak Djokovic: 

Novak Djokovic a PIERDUT apelul și NU va putea juca la Australian Open 2022!

Novak Djokovic, prima reacție după ce a aflat că va fi deportat: „Înainte de alte comentarii, asta urmează să fac”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (10)
2390836174295086
Chis Eduard  •  16 Ianuarie 2022, 16:47

Pe ilie nici pe wizz air nu il primeau , beat fiind

2390836174295086
Chis Eduard  •  16 Ianuarie 2022, 16:17
Postat de Constantin Vaetus pe 16 Ianuarie 2022, 14:08

Să se dea voie să se conducă mașini sub influența alcoolului!

Si bataie rupta din rai ***!!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

114351047799138
Dan Andronescu  •  16 Ianuarie 2022, 15:24
Postat de caravela pe 16 Ianuarie 2022, 13:51

Lasa ciuda Iliuta, sarbul e cel mai mare tensiman din istorie, te-a depasit de mult, n-ai ce sa faci decat sa-ti musti pumnii ca ti-a placut golaneala, sarbul e serios, principial.

Sarb serios....mincinos, dovedit !!

Vezi toate comentariile (10)
Comentează