SPORTURI  »  TENIS  »  AUCKLAND

GALERIE FOTO Imagini tulburătoare: Emma Răducanu a părăsit terenul plângând în Australia!

Emma Răducanu plângând în timp ce se retrage de la Auckland, foto: Guliver/gettyimages +10   FOTO
Emma Răducanu plângând în timp ce se retrage de la Auckland, foto: Guliver/gettyimages

Articol de GSP - Publicat joi, 05 ianuarie 2023 13:09 / Actualizat joi, 05 ianuarie 2023 13:22

Emma Răducanu, 20 de ani și loc 78 WTA, a părăsit terenul de la WTA Auckland plângând, după ce s-a accidentat la gleznă și și-a pus în pericol participarea la Australian Open 2023, primul Grand Slam al anului

După un prim set în care s-a impus cu 6-0 împotriva Viktoriei Kuzmova, Emma Răducanu a pierdut setul al doilea cu 5-7. A chemat imediat medicul, acuzând probleme la gleznă. Imediat, a fost clar că trebuie să se retragă din turneu. Emma a început să plângă în timp ce părăsea terenul. 

Emma Răducanu nu a mai reușit să treacă niciodată de turul 2 la un Grand Slam, după victoria extraordinară repurtată la US Open 2021. Jucătoarea cu origini românești spera să pornească sezonul cu dreptul. 

Emma Răducanu la Auckland, foto: Guliver/gettyimages
Emma Răducanu la Auckland, foto: Guliver/gettyimages
Emma Răducanu la Auckland, foto: Guliver/gettyimages
Emma Răducanu la Auckland, foto: Guliver/gettyimages
Emma Răducanu la Auckland, foto: Guliver/gettyimages
+6 FOTO

Când ar urma să joace Emma Răducanu la Australian Open 2023

Australian Open 2023 se apropie cu repeziciune. Primul turneu de Grand Slam debutează la Antipozi pe 16 ianuarie.

  • Câștigătorii en-titre la Australian Open sunt spaniolul Rafael Nadal și australianca Ashleigh Barty, jucătoare retrasă între timp din circuitul WTA. Nadal, loc 2 ATP, vrea să își apere titlul pentru a menține distanța la Grand Slam-uri față de rivalului sârb Novak Djokovic, 22-21 în prezent. Djokovic revine după scandalul de anul trecut cu expulzarea din Australia. Lider mondial la masculin este Carlos Alcaraz. 
  • Pe tabloul feminin, marile favorite sunt liderul mondial Iga Swiatek, Naomi Osaka sau Aryna Sabalenka, cu atenție sporită pentru jucătoare ca Ons Jabeur și Caroline Garcia. 

Tragerea la sorți pentru competiție va avea loc pe 12 ianuarie. Atunci vom afla tabloul de la Australian Open și pe ce parte vor evolua favoriții și favoritele. Australian Open va fi transmis la TV de Eurosport. Fiecare meci important al jucătoarelor noastre și cu celelalte nume mari implicate va fi live TEXT pe GSP.

Cine este Emma Răducanu

Emma Răducanu s-a născut în Canada, la Toronto, din tată român și mamă chinezoaică. Când avea doar doi ani, familia acesteia s-a mutat din Toronto în UK, acolo unde Emma a primit cetățenie britanică și a făcut primii pași în tenis.

Povestea Emmei Răducanu se aseamănă până într-un punct cu cea a Biancăi Andreescu: canadianca are însă ambii părinți de origine română și, pe deasupra, a și locuit câțiva ani în România. Lucru care nu s-a întâmplat și în cazul Emmei Răducanu.

Încă de când avea 13 ani, Federația din Marea Britanie a început s-o urmărească cu atenție pe Emma Răducanu, cea care în 2015 triumfa în turneul Nike Junior International, o întrecere dedicată jucătoarelor sub 18 ani. Odată cu victoria de la US Open 2021, Emma a depășit cu mult statutul de promisiune, iar britanicii așteaptă să aibă succes constant. 

Citește și alte știri despre Australian Open 2023: 

Numărul 3 mondial ia o pauză după Australian Open: „Nu e deloc sănătos pentru organism”

Roger Federer a refuzat invitația celor de la Australian Open de a veni la Melbourne. Ce vor organizatorii

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (19)
pErsanu02
pErsanu02  •  07 Ianuarie 2023, 12:29
Postat de WizardOfOz pe 05 Ianuarie 2023, 14:28

Când câștigi milioane de euro din publicitate și rețele sociale trebuie să fie nebună să se lase de tenis. Ashley Barty s-a retras că era urâtă și nu se uita nimeni la ea. Emma e imaginea Dior și Tiffany. Emma Răducanu, a treia sportivă a lumii la banii încasați în 2022 și în curând va fi prima.

Tocmai aia zic nu sa se retraga ci sa invete ceea ce a vazut la Barty , sa joace pentru performanta nu pentru bani sponsorizari si dinee. Mai era canadianca aia Buchard care cam la fel ca Emma era ... a ramas cu fumurile si se chinuie prin chalangeruri s-au dus naibii toate contractele ...

inshallah
inshallah  •  06 Ianuarie 2023, 19:24

auzi! cica "tulburătoare"... Babaiatule, ce mai gazetari de valoare !

BindenDanDat
BindenDanDat  •  05 Ianuarie 2023, 17:41
Postat de dobrin pe 05 Ianuarie 2023, 16:58

Ca si Diana Mocanu, a renuntat la antrenorul cu care a luat Grand Slamul si rezultatele se vad.

Vrei sa zici Dani Mocanu, da?

Vezi toate comentariile (19)
Comentează