SPORTURI  »  TENIS  »  BRD NĂSTASE-ȚIRIAC TROPHY

Împreună la Bucureşti pentru Rio » Mergea şi Tecău vor juca împreună la ediţia finală a BRD Năstase Ţiriac Trophy cu gândul la o medalie la JO

Articol de , - Publicat sambata, 16 aprilie 2016 00:00

La ultima ediție a BRD Bucharest Open Horia Tecău și Florin Mergea vor juca împreună. O recompensă pentru spectatorii care au crescut o dată cu ei doi și cu turneul care s-a jucat timp de peste două decenii în Parcul cu Platani.

Pentru Horia și Florin, prima întâlnire oficială cu Arenele BNR a fost în 2004, la un an după ce părăseau lumea de pitici prietenoși a junioratului și pășeau în cea mult mai dură, mai competitivă, a circuitului ATP. Lăsau în urmă trofeele și finalele jucate împreună la juniori și se aruncau cruzi în lumea oamenilor mari.

Ambii cunoșteau prea bine aleile, tribunele și mirosul de zgură proaspăt udată. Horia venea mereu pentru o zi în București ca să-i vadă pe "marii" epocii, Moyá, Corretja, Costa. Atunci era departe de ceea ce se întâmplă azi. Poate că visa să strângă în brațe trofeul învingătorului, poate se imagina ridicând ochii spre tribunele pline, care-l aclamă. Visa, dar nu era sigur. Ei bine, toate acestea s-au împlinit. Și nu o dată, ci de trei ori până acum. Iar numărătoarea trebuie continuată. Mai ales că în acest an joacă alături de partenerul alături de care a crescut, Florin Mergea. În istoria lor de acasă au jucat doar de trei ori împreună la Arenele BNR în 2004, 2007 și 2008. Iar adversari au fost de două ori, în 2011 și 2012.

Reunire la 31 de ani

După numeroase halte, ei au decis să se reunească având un țel cu bătaie lungă: o medalie la Jocurile Olimpice de la Rio. "Încercăm să jucăm mai mult alături, să ne obișnuim cu mișcarea în teren. Folosim și această săptămână pentru a juca de aceeași parte a terenului, trebuie să ne mai acomodăm împreună. Într-o echipă contează foarte mult să știm mișcările partenerului" a spus Horia pentru Agerpres.

În plus, o victorie a celor doi în proba de dublu ar îndulci gustul amar al faptului că aceasta este ultima ediție a BRD Năstase Țiriac Trophy. Din 1996 încoace, doar două perechi sută la sută tricolore au reușit să cucerească trofeul: Andrei Pavel și Gabi Trifu în 1998 și Marius Copil și Adrian Ungur în 2015.

27 de trofeea adunat Horia Tecău în carieră, trei dintre ele fiind cucerite pe zgura de la București

5 trofeea cucerit Florin Mergea în carieră, niciunul alături de Horia Tecău

Hănescu a fost cel mai aproape

La simplu, singurul român care a jucat o finală la București a fost Victor Hănescu. El a fost învins de Gilles Simon în trei seturi. La un pas de ultimul act pe zgura de la Arenele BNR au fost Adrian Voinea în 1998, Răzvan Sabău în 2003 și Andrei Pavel în 1996, 2002 și 2005.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează