SPORTURI  »  TENIS  »  ROLAND GARROS

Înaltă și cu forță » Cine e Naomi Osaka, viitoarea adversară a lui Halep la Paris

Naomi Osaka și Simona Halep nu s-au mai întâlnit până acum în circuitul profesionist // FOTO Guliver/GettyImages
Naomi Osaka și Simona Halep nu s-au mai întâlnit până acum în circuitul profesionist // FOTO Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat joi, 26 mai 2016 00:00

Naomi Osaka, adversara de vineri a Simonei, e pentru a doua oară pe tabloul unui turneu de Mare Șlem, dar deja a impresionat.

Reprezintă Japonia, dar locuiește de la trei ani la New York. Mama sa e japoneză, iar tatăl e din Hawaii. Are un simț al umorului extrem de dezvoltat, cel puțin așa susțin ziariștii americani. Un umor mai puțin înțeles de japonezi.

Vrea să devină cea mai bună din lume, dar deocamdată, la 18 ani, este pentru prima oară la Roland Garros. "Nu am mai jucat la acest turneu, sunt fericită că deja am două victorii", a spus ieri Naomi, care ocupă locul 101 în lume.

Are unul dintre cele mai puternice servicii din circuit, iar dreapta ei este năprasnică, la 16 ani reușea să lovească pe forehand cu 160 km/h. O are ca idol pe Serena.

"Am fost foarte impresionată când am văzut-o și am vrut să joc ca ea atunci când eram mică. Sper că am început deja să evoluez ca ea", spunea Osaka la începutul anului pentru USA Today.

La 1,80 m are înălțimea optimă pentru a reuși în tenisul actual. Primul său turneu de Mare Șlem a fost Australian Open 2016, unde a fost învinsă în turul al treilea de Victoria Azarenka.

92este cel mai bun loc pe care l-a ocupat Naomi Osaka în carieră, în aprilie 2016

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (3)
adi_stelistul
adi_stelistul  •  27 Mai 2016, 15:48

1-1 la seturi si probabil ca Kvitova o va depasi pe Rogers. Psihic, mai ales. Desi in primul tur americanca a batut-o pe Pliskova in 3 seturi, nu stiu daca se va repeta minunea.

shab
shab  •  27 Mai 2016, 08:40

Tatal e din Haiti, dar ca sa afle asta, 'jurnalistii' gesepisti ar fi trebuit sa faca niste sapaturi adanci, de aprox 10 secunde, pe internet. Meserie grea...

constanteanul
constanteanul  •  26 Mai 2016, 10:03

Pentru Simona urmeaza o nuca tare.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează