SPORTURI  »  TENIS  »  WIMBLEDON

Înalte şi blonde! Ce au în comun semifinalistele de la Wimbledon

Maria Şarapova se apropie de forma ei de vîrf
Maria Şarapova se apropie de forma ei de vîrf

Articol de - Publicat miercuri, 29 iunie 2011 00:00 / Actualizat miercuri, 29 iunie 2011 10:38

Semifinalele feminine de anul acesta au plete aurii. Ale Mariei Şarapova, Sabinei Lisicki, Petrei Kvitova şi Victoriei Azarenka. Rusoaica a cîştigat titlul în 2004 şi este cea mai titrată dintre jucătoarele ajunse în penultimul act.

Înalte şi blonde. Nu e vorba despre romanul lui Jean Echenoz, în care eroina e prototipul femeii fatale din toate filmele. Nu avem aventuri extreme, detectivi, împuşcături ori personaje ciudate. Avem însă suspans, tensiune şi o intrigă ce uneori bate banda de celuloid. Înalte şi blonde sînt fetele care s-au calificat în semifinalele tabloului principal de la Wimbledon.

Lista începe cu Sabine Lisicki, germanca în vîrstă de 21 de ani care acum două ediţii ajungea pînă în "sferturi" pe iarba londoneză. Un fel de avertisment cu bătaie lungă. De data aceasta, ea a făcut măcar un pas în plus. E prima prezenţă într-un penultim act de Mare Şlem pentru ea, prima nemţoaică la 12 ani distanţă de Steffi Graf care reuşeşte isprava. Sabine a condus-o pe Marion Bartoli, finalista din 2007, cu 6-4, 5-4, dar franţuzoaica a smuls setul secund la tie-break. În decisiv: 6-1 pentru Lisicki, succes rotunjit cu emoţii şi efort.

Apoi, Maria Şarapova. A fost cea mai expeditivă, 6-1, 6-1 cu Dominika Cibulkova, campioana din 2004 arătînd foarte aproape de vremurile cînd foarte puţine adversare îi făceau faţă. Rusoaica nu mai fusese în această fază la Wimbledon din 2006.

Urmează Petra Kvitova. Cehoaica recidivează la un an după ce izbutea prima ei semifinală de Grand Slam din carieră tot la Londra. A avut de muncit cu Ţvetana Pironkova, dar, în final, tăria loviturilor blonde a fost superioară celei şatene: 6-3, 6-7 (5), 6-2.

După un meci cu peripeţii, bielorusa Victoria Azarenka a ajuns şi ea în semifinale după ce a dispus de austriaca Tamira Paszek în două seturi, scor 6-3, 6-1. Partida a fost întreruptă după primul game din cauza ploii, fiind singura întîlnire care s-a reluat, după ce a fost mutată pe terenul central.

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (2)
simplu_suporter
simplu_suporter  •  30 Iunie 2011, 04:16

Luminita, poate tu sau Cristi Geambasu ati vrea sa scrieti un articol despre o blonda si o bruneta. adica doua fete cu S. Sabine si Sorana. au aceeasi varsta si le leaga prima finala din cariera fiecareia la tashkent. sorana castiga. si apoi ce a urmat. explozia soranei, urmata de o accidentare si apoi mediocritate. cu multa distractie si viata traita din plin sabine a evoluat pozitiv, accidentari mult mai multe si mult mai grave, a invatat sa mearga din nou si apoi munca si performanta. distractie si mediocritate fata de munca si performanta. superficialitate vs seriozitate. poate chiar un tablou romania vs germania. dureros

socios_77
socios_77  •  29 Iunie 2011, 06:22

au aceeasi firma de echipament sportiv

Vezi toate comentariile (2)
Comentează