SPORTURI  »  TENIS  »  WTA INDIAN WELLS

Încă un record doborît » Victoria Azarenka a spulberat-o pe Agnieszka Radwanska

Victoria Azarenka s-a calificat în sferturile de finală ale turneului Indian Wells foto: AFP
Victoria Azarenka s-a calificat în sferturile de finală ale turneului Indian Wells foto: AFP

Articol de GSP - Publicat joi, 15 martie 2012 00:00 / Actualizat joi, 15 martie 2012 11:32

Victoria Azarenka (Belarus) şi-a confirmat statutul de lider al clasamentului WTA, calificîndu-se în semifinalele turneului feminin de la Indian Wells, dotat cu premii în valoare de 5,44 milioane dolari.

Bielorusa nu a întîmpinat nici o problemă în faţa celei de-a cincea jucătoare a lumii, Agnieszka Radwanska pe care a învins-o clar, cu 6-0, 6-2.

"E normal să te lupţi pentru fiecare punct, pînă la finalul meciului, chiar dacă şansele de victorie sînt aproape zero. Cine a urmărit partida, a văzut că Victoria a servit perfect şi a reuşit o serie incredibilă de puncte cîştigătoare", a declarat Radwanska.

De cealaltă parte, Victoria Azarenka a explicat că forţa adversarei a motivat-o pe parcursul partidei, explicînd că ştia că nu va avea nici o şansă dacă nu va juca la cel mai înalt nivel în faţa polonezei. "Eram conştientă că trebuia să fiu la cel mai înalt nivel pentru a o învinge. Am fost concentrată în fiecare moment, nu m-am gîndit la scor. Sper că sînt un exemplu frumos pentru tenisul feminin", a mărturisit bielorusa.

Aceasta a fost cea de-a 21-a victorie consecutivă înregistrată de Azarenka de la începutul anului, care a egalat cu acestă ocazie debutul de sezon reuşit de jucătoarea americană Serena Williams în 2003. Cea mai lungă serie de victorii în startul unui sezon îi aparţine elveţiencei Martina Hingis, care a cîştigat 37 de meciuri consecutive în 1997.

Viktoria Azarenka o va avea ca adversară în semifinale turneului Premier la Indian Wells pe germanca Angelique Kerber, care a reuşit să se impună în "sferturi", cu 6-4, 6-2, în faţa chinezoaicei Li Na, cap de serie numărul opt.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează