SPORTURI  »  TENIS  »  FED CUP

Întâlnirea de Fed Cup dintre România și Italia a fost reprogramată » Când va avea loc duelul

Florin Segărceanu alături de Gabriela Ruse și Jaqueline Cristian la întâlnirea cu Rusia din februarie 2020
Florin Segărceanu alături de Gabriela Ruse și Jaqueline Cristian la întâlnirea cu Rusia din februarie 2020

Articol de GSP - Publicat vineri, 26 iunie 2020 16:59 / Actualizat vineri, 26 iunie 2020 17:23

Federaţia internaţională de Tenis a anunţat că toate întrecerile pe echipe din 2020 pe care le patronează se vor desfășura la anul 

Echipa de Cupa Fed a României trebuia să joace în barajul pentru rămânerea în Grupa Mondială în luna aprilie contra Italiei, la Cluj-Napoca. Din cauza pandemiei această confruntare a fost suspendată, fără a se anunța o dată posibilă de disputare. Vineri, Federaţia internaţională de Tenis (ITF) a transmis că aceasta se reprogramează pentru 5-6 februarie 2021. 

De asemenea, ITF a anunțat că Fed Cup Finals, care trebuia să aibă loc în aprilie, la Budapesta, în arena  „Laszlo Papp” este de asemenea reportată pentru la anul, urmând a se desfășura între 13 și 18 aprilie 2021. Echipele care vor participa sunt cele care au obținut calificarea în 2020: Australia, Belarus, Belgia, Cehia, Elveţia, Franţa, Germania, Rusia, Slovacia, Spania, Statele Unite ale Americii şi Ungaria.

ITF a precizat într-un comunicat că din cauza provocărilor lansate de pandemia de coronavirus, inclusiv faptul că sala „Laszlo Papp” nu era disponibilă în ultima parte anului, nu a fost posibilă reprogramarea turneului final al Fed Cup în 2020. Competiţia îşi va relua formatul său anual din 2022.

Și fără Cupa Davis

Nici întâlnirile de Cupa Davis de la Madrid nu vor avea loc în acest an, evenimentul urmând să aibă loc în luna noiembrie a anului viitor. „Este o dezamăgire uriaşă pentru toţi faptul că finalele Cupei Davis nu vor avea loc. Nu ştim cum va evolua situaţia cu coronavirusul în fiecare dintre ţările calificate sau dacă restricţiile vor fi menţinute sau nu în Spania. Nu ştim ce va fi în noiembrie pentru a putea asigura toate măsurile de siguranţă care s-ar impune'', a spus fotbalistul spaniol Gerard Pique, proprietarul grupului care organizează faza finală a Cupei Davis, Kosmos Tennis. 

Alte competiții majore reprogramate pentru 2021

EvenimentSport
Jocurile Olimpicemultidisciplinar
Euro 2020fotbal
Campionatele Europene natație
Campionatele Mondiale Indooratletism

Citește mai multe știri din tenis:

Sorana Cîrstea a dat lovitura! Colaborează cu omul care i-a stat alături lui Halep aproape 7 ani

Încă un membru al echipei lui Novak Djokovic are COVID-19 » „Mă simt bine, nu am niciun fel de simptom”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează