SPORTURI  »  TENIS  »  ASCENSIUNE

Englezii sunt uimiți de „Buldozerul din Brașov”: „A făcut mai mulți bani decât Messi și Ronaldo la un loc! Nici măcar LeBron nu se apropie de el”

Ion Țiriac în 1990. Foto: Imago Images +42   FOTO
Ion Țiriac în 1990. Foto: Imago Images

Articol de GSP - Publicat sambata, 10 februarie 2024 15:54 / Actualizat sambata, 10 februarie 2024 21:47

Englezii de la Daily Mail dedică un articol întreg ascensiunii fostului tenismen Ion Țiriac (84 de ani), fiind uimiți de averea românului care nu câștigase sume impresionante din sport.

Jurnaliștii din Anglia notează că „deși a câștigat doar 200.000 de lire sterline din cariera sa de jucător, desfășurată între 1958 și 1979, Ion Țiriac a reușit să strângă o avere impresionantă”

+10 FOTO

„Cea mai importantă performanță a miliardarului a fost câștigarea probei de dublu de la Roland Garros în 1970, atunci când Țiriac și Ilie Năstase au învins cu 6–2, 6–4, 6–3 pe americanii Arthur Ashe și Charlie Pasarell. 

În ciuda premiilor mici din acea perioadă, Țiriac a folosit aceste sume pentru a fonda un imperiu care include imobiliare, companii aeriene și servicii financiare. Ulterior, afacerile fostului jucător au depășit un miliard de lire sterline”, semnalează de asemenea londonezii.

Englezii despre Țiriac: „De la jucător de tenis la miliardar. Peste Messi și Ronaldo la un loc!”

Daily Mail menționează că „averea lui Cristiano Ronaldo se apropie de 500 de milioane de lire sterline, diferența dintre portughez și Țiriac fiind de aproximativ un miliard. Veniturile anuale ale lusitanului sunt estimate la 107 milioane de lire sterline”. 

Englezii au comparat și averea lui Lionel Messi cu cea a românului: „Cu o avere estimată la 464 de milioane de lire, Leo nu reușește să se apropie de român”.

Simona Halep a revenit în țară. Extrem de iritată la aeroport: „Chiar e necesară nebunia asta?!”
PROCES HALEP
Simona Halep a revenit în țară. Extrem de iritată la aeroport: „Chiar e necesară nebunia asta?!”

Conform sursei citate, „nici starurile din baschet nu pot concura cu «Buldozerul din Brașov». Țiriac îl surclasează pe LeBron James, jucătorul lui LA Lakers, care deține o avere de 791 de milioane de lire sterline”.

După retragerea din tenis în 1979, Țiriac a devenit antrenorul unor jucători precum Marat Safin, Goran Ivanisevic sau Ilie Năstase. Ulterior, românul s-a lansat în afaceri după revoluția din 1989, iar majoritatea companiilor sale au fost fondate în anii '90.

3 finalea pierdut Ion Țiriac alături de Ilie Năstase în Cupa Davis în 1969, 1971 și 1972

FOTO. Ultima piesă din colecția de lux a lui Ion Țiriac: tractor Porsche

Una dintre ultimele piese ale colecției personale a miliardarului este un tractor Porsche-Diesel Super S 308, restaurat integral după anul 2000.

Porsche-Diesel Super S 308
Porsche-Diesel Super S 308

Porsche-Diesel Super S 308 este versiunea extinsă a mult mai cunoscutului Super N 308, având un motor de 2.625 cc și dezvoltând 38 CP. Acest model, urmașul lui Allgaier A 133 S, a fost înlocuit mai târziu de versiunea modernizată, Porsche-Diesel Super N 309. 

După o restaurare completă după 2000, tractorul a fost achiziționat de către Ion Țiriac, care vrea să atragă în colecția personală nu doar piese de lux și de ultimă generație, ci și adevărate declarații de stil.

FOTO. Omul de afaceri investește peste 100 de milioane de euro în complexul sportiv Țiriac City

Țiriac vrea să facă în Otopeni o academie de tenis, o sală de sport, un stadion de tenis, un bazin de înot și o sală pentru gimnastică. Întregul complex se va numi Țiriac City.

Sursa foto: West Group Architecture
Sursa foto: West Group Architecture
Sursa foto: West Group Architecture
Sursa foto: West Group Architecture
Sursa foto: West Group Architecture
+7 FOTO

Campusul va beneficia de o piscină olimpică ce va purta numele Cameliei Potec, o sală de gimnastică ce va purta numele Nadiei Comăneci plus o academie de tenis, cu 30 de terenuri, un hotel și o sală polivalentă.

Articol de Mihai Popa

Citește și: 

Halep, „vânată” la Tribunal » Acuzarea a cerut majorarea suspendării!
PROCES HALEP
Halep, „vânată” la Tribunal » Acuzarea a cerut majorarea suspendării!
Mesajul lui Darren Cahill pentru Simona Halep, la finalul audierilor de la TAS
AUDIERI SIMONA HALEP
Mesajul lui Darren Cahill pentru Simona Halep, la finalul audierilor de la TAS

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (40)
Blacknoirbeard
Blacknoirbeard  •  11 Februarie 2024, 22:41
Postat de VardyParty pe 10 Februarie 2024, 23:51

It’s a long way to the top, if you wanna be a rock’n’roll star…

nu chiar,sub 1% din angajatii(deci nu totalul populatiei) au salarii mai mari de 3 mii de euro.

Randoomlegend
Randoomlegend  •  11 Februarie 2024, 11:38
Postat de Catalynn.15 pe 10 Februarie 2024, 22:42

Hopaaa! Randumb iar se da … Vansoitan! :-))) Nu bă, nu te confund deloc! Nu ai zis tu bă ca “la ce criză vine” se desființează “Cesea” !? :-))) Nu zis tot tu ca ne desființează Ciolacu!? Nu ai zis ca “se rejudeca de la zero” și “Cesea” pierde tot!? Bă, mi se rupe ca ia FC Fcsb primul sau al 6 lea titlu din istorie! Dar uite, îți dau ocazia să faci pariu ca dacă nu il ia pleci de aici iar eu plec dacă se desființează “Cesea”. Zi ba, ai curaj să îți susții afirmațiile!? To put your money where your mouth is!? N-ai! Ești un fricos care vorbește aiurea! :-)))))

dar medicaentele cand ti le iei pensionare? asa te abuzez ca incepi sa plangi? te tine pariul cu campionatul? sau esti un lash fara coloana vertebrala.

VardyParty
VardyParty  •  10 Februarie 2024, 23:51
Postat de TopSalary pe 10 Februarie 2024, 21:28

***

It’s a long way to the top, if you wanna be a rock’n’roll star…

Vezi toate comentariile (40)
Comentează