SPORTURI  »  TENIS  »  WTA

Ion Țiriac, dezvăluiri uluitoare despre fosta campioană de la US Open: „Ne uităm în oglindă și spunem: «Ce-am păcătuit, oare?»”

Ion Țiriac / Sursă foto: Guliver/Getty Images +30   FOTO
Ion Țiriac / Sursă foto: Guliver/Getty Images

Articol de GSP - Publicat joi, 07 ianuarie 2021 21:19 / Actualizat vineri, 08 ianuarie 2021 08:00

Ion Țiriac (81 de ani) a vorbit în cadrul ultimului interviu acordat despre situația în care se află sportul românesc, ale cărui rezultate au început să scadă vertiginos față de începutul anilor 2000. 

  • Fost jucător de tenis, devenit unul dintre cei mai bogați afaceriști din România,  Ion Țiriac a adus aminte de exemplul Biancăi Andreescu (20 de ani, 7 WTA).
  • Jucătoarea canadiană cu origini românești a scris istorie pentru Canada, câștigând ediția din 2019 de la US Open, însă primii pași în carieră i-a făcut în România.
  • Țiriac a vorbit despre începuturile carierei lui „Bibi” Andreescu.

Ion Țiriac: „Bianca Andreescu n-avea mingi la Pitești”

„Bianca Andreescu s-a mutat de la Pitești în Canada și îți câștigă US Open. De ce? La Pitești, în era modernă, după 1990, n-a avut mingi de tenis și n-a avut teniși! Atunci, ne uităm cu toții în oglindă și spunem: «Ce-am păcătuit, oare?»”, a afirmat Ion Țiriac, la emisiunea „Rețeaua de Idoli”, de la TVR 2. 

+26 FOTO

Cum îl cheamă, de fapt, în buletin pe Ion Țiriac: „Am vrut să schimb numele”

Cum a pierdut-o România pe Bianca Andreescu » Familia sa a plecat în Canada „scârbită”

Născută în Canada, la 8 ani, Bianca Andreescu s-a întors în România alături de mama sa pentru a începe o afacere, unde a și început să joace tenis, la Pitești. 

Primul antrenor al Biancăi, Gabriel Hristache (46 de ani), a vorbit despre modul în care se făceau afacerile în acea perioadă și despre ceea ce a făcut-o pe mama Biancăi să își ia adio de la visul său și să ia decizia de a pleca din România.

„Maria (n.r. mama Biancăi) a venit aici să pornească un business. Bianca îşi dorea mult în România, îi plăcea aici. Sistemul şcolar nu era atât de rigid. Aici totul era mai jucăuş. Nicu (n.r. tatăl sportivei) are un job extraordinar acolo, câştigă foarte bine, aveau şi casă cumpărată în Canada. I-a spus Mariei să vină ea în România, a venit cu 100.000 de dolari, şi-a luat un apartament, a dus copilul la şcoală, l-a adus la tenis şi a încercat să facă un business", a declarat pentru Fanatik.

„Ea (n.r. Maria Andreescu) a cumpărat câteva basculante de-astea mari, să le închirieze la Bechtel. Că făceau ăştia atunci șantiere mari, era o nebunie cu autostrăzile. Ea credea că în business este ca şi în străinătate: punem umărul să câştigăm amândoi. La noi, un business înseamnă cum să tragi o ţeapă. Mai mult de-atât, când ai maşini, primul care te trage în ţeapă este şoferul. Te «face» la motorină non-stop. După o lună de zile, ce cheltuieli, de unde atâtea cheltuieli, câţi bani s-au dus?!”

„Şi a trebuit să i se explice. «Uite cum te fac şoferii la motorină. La început merg tare, să facă consumul mare la motorină, merg cu viteza a treia cu 100 la oră ca să consume»… După aceea întârzie. Erau şocuri astea la ea. Şi-a dat seama la un moment dat că nu vrea să îşi crească fata aici, scârbită de ce i se întâmplă”, a mai spus Hristache.

Familia Andreescu a plecat după 2 ani din țară

Afacerea propusă nu a reușit, iar după doi ani și jumătate, scârbită, familia Biancăi Andreescu a decis să părăsească România. Hristache și-a amintit un episod deloc străin românilor, și totodată de actualitate nouă.

"De la grădiniţă încep astea: «Ce maşină are taică-tu? Păi tu vii cu Loganul, tata are Porsche!». Nu i-au plăcut astea. Auzea la şcoală, la coafor, pe unde mergea: «I-auzi ce spunea fiul lui nu ştiu care milionar, că s-a luat de copil că nu are nu ştiu ce telefon».”

”Te loveşti de foarte multe. Maria a vândut tot, apartament, maşini. Chiar eu voiam să îi cumpăr una dintre maşini. Avea un Nissan şi îl dădea şi pe degeaba, numai să plece. Au plecat scârbiţi! Au luat ţepe peste ţepe!”

După întoarcerea în Canada, Bianca Andreescu a intrat într-un program al Federației de Tenis din aceasta țară, care a sprijinit-o financiar.

VIDEO Andreea Prisăcariu, despre Bianca Andreescu: „Refuza să vorbească în română. Are ceva rău în ea, m-a scos de pe Facebook”

Citește și alte știri despre Ion Țiriac: 

„Băi Nadia, Bela ăla ți-a dat vreo palmă când aveai 5-6 anișori?!” » Ion Țiriac dezvăluie o discuție sensibilă

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (12)
dodo001
dodo001  •  08 Ianuarie 2021, 16:58
Postat de Irina Grigore pe 08 Ianuarie 2021, 13:55

Vai bey,romanache at trebui sa stie ca planeta-i plina de escscroci,singura diferenta e ca autohtonii-s mai gainari&astia din vest au mai multa clasa,da’ fura mai mult.....un *** care « emigreaza »de foame &e a angajat la altii n-o sa fie in stare sa monteze o firma in nici o tara din lume pt.simplul fapt ca are mentalitate de salariat.....cum a reusit Halep in Romania,putea reusi oricare

*** Simona Halep a investit masiv prin parintii ei in antrenori, terenuri de tenis, locatii de antrenament, turnee, sute de mii de euro pana sa scoata milioanele. In Romania trebuie sa fii hot sa te descurci, adica sa furi statul, sa iti bați joc de salariatul tau, sa iti inseli partenerul de afaceri, sa le dai țepe bancilor si apropiaților cu diversele imprumuturi contractate, in fine sa fii neserios,

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

3482070018684144
Irina Grigore  •  08 Ianuarie 2021, 13:55

Vai bey,romanache at trebui sa stie ca planeta-i plina de escscroci,singura diferenta e ca autohtonii-s mai gainari&astia din vest au mai multa clasa,da’ fura mai mult.....un *** care « emigreaza »de foame &e a angajat la altii n-o sa fie in stare sa monteze o firma in nici o tara din lume pt.simplul fapt ca are mentalitate de salariat.....cum a reusit Halep in Romania,putea reusi oricare

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

10219661724746769
Sanda Voinescu  •  08 Ianuarie 2021, 11:19

Ce sa zic, comentariu facut pe genunchi, sa umple spatiul! Sunt o gramada emigrati, care joaca tenis ptr tarile de adoptie si cei din tara de bastina *** Exemplu Kiki Mladenovici, sarboaica nascuta in Franta. *** tipic romanesc.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (12)
Comentează