SPORTURI  »  TENIS  »  DECES

Ion Țiriac, gest magnific pentru regretatul Andrés Gimeno: cum l-a susținut în ultimii ani de viață pe fostul mare tenismen spaniol

Articol de GSP - Publicat joi, 10 octombrie 2019 10:13

Tenisul mondial a fost zguduit de vestea morții lui Andrés Gimeno, 82 de ani, fostul mare tenismen spaniol decedat miercuri, după o îndelungată suferință.  

Publicația iberică Republica a scris, după moartea campionului de la ediția din 1972 de la Roland Garros, despre cum foști colegi de generație de-ai lui Gimeno l-au ajutat pe acesta în ultimii ani de viață. Printre ei s-a aflat și multimiliardarul român Ion Țiriac. 

Editorialistul Julian Garcia Candau a scris ieri despre gestul făcut de Țiriac: „Andrés Gimeno nu a avut prosperitate economică în ultimii ani ai vieții, așa că acesta a trebuit să fie ajutat de foștii săi colegi, printre aceștia aflându-se și Ion Țiriac. Acesta a fost primul care l-a felicitat în finala de la Roland Garros”.

Născut în 1937, Andrés Gimeno e unul dintre cei mai mari tenismeni spanioli din istorie. A cucerit Roland Garros, în 1972, câștigând 41 de titluri per total. Acesta s-a retras în 1974, la vârsta de 37 de ani.  

Miercuri, după ce informația că Andrés Gimeno și-a pierdut viața, numeroase personalități din lumea sportului spaniol și mondial au transmis condoleanțe familiei acestuia. 

Vezi și: 

SPECIAL GSP // VIDEO Andy Murray și istovitorul drum spre revenirea în vârful ATP: „Voi avea nevoie de o înlocuire totală a șoldului” 

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează