TENIS  ·  DECES

Ion Țiriac, gest magnific pentru regretatul Andrés Gimeno: cum l-a susținut în ultimii ani de viață pe fostul mare tenismen spaniol

Joi, 10 Octombrie 2019, 10:13

Tenisul mondial a fost zguduit de vestea morții lui Andrés Gimeno, 82 de ani, fostul mare tenismen spaniol decedat miercuri, după o îndelungată suferință.  

Publicația iberică Republica a scris, după moartea campionului de la ediția din 1972 de la Roland Garros, despre cum foști colegi de generație de-ai lui Gimeno l-au ajutat pe acesta în ultimii ani de viață. Printre ei s-a aflat și multimiliardarul român Ion Țiriac. 

Editorialistul Julian Garcia Candau a scris ieri despre gestul făcut de Țiriac: „Andrés Gimeno nu a avut prosperitate economică în ultimii ani ai vieții, așa că acesta a trebuit să fie ajutat de foștii săi colegi, printre aceștia aflându-se și Ion Țiriac. Acesta a fost primul care l-a felicitat în finala de la Roland Garros”.

Născut în 1937, Andrés Gimeno e unul dintre cei mai mari tenismeni spanioli din istorie. A cucerit Roland Garros, în 1972, câștigând 41 de titluri per total. Acesta s-a retras în 1974, la vârsta de 37 de ani.  

Miercuri, după ce informația că Andrés Gimeno și-a pierdut viața, numeroase personalități din lumea sportului spaniol și mondial au transmis condoleanțe familiei acestuia. 

Vezi și: 

SPECIAL GSP // VIDEO Andy Murray și istovitorul drum spre revenirea în vârful ATP: „Voi avea nevoie de o înlocuire totală a șoldului” Câștigătoarea Survivor a divorțat. Crunt ce i-a făcut fostul soț! Imagini greu de privit pentru Elena Ionescu

Libertatea

Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează

Agenda

Oră Competiție / Post TV
17:30 Emisiune TV

Fotbal European

Digi 1
19:30 Emisiune TV

Digi Sport Special

Digi 1
21:30 Fotbal, Bundesliga

Koln - Leipzig

Digi 1, Telekom 1, Look Plus
Program TV complet

Liga 1