SPORTURI  »  TENIS  »  PREMII

EXCLUSIV Ion Țiriac și dezbaterea care pune pe jar lumea tenisului: „I-am făcut miliardari, nu milionari! Nu pot dormi când mă gândesc la asta”

FOTO: Ion Țiriac deține din 2009 turneul de la Madrid. foto: Guliver/Getty Images
FOTO: Ion Țiriac deține din 2009 turneul de la Madrid. foto: Guliver/Getty Images

Articol de , - Publicat duminica, 06 septembrie 2020 08:00

GSP.ro l-a invitat pe fostul mare jucător Ion Țiriac (81 de ani) la o dezbatere despre situația la zi din tenisul mondial: de la Simona Halep, pierderile cauzate de pandemie și până la premiile exorbitante cu care sunt răsplătiți jucătorii în prezent.

Țiriac, cel care deține turneul de la Madrid, unul dintre cele mai importante ale sezonului, face o comparație între sumele uriașe care se acordă în prezent în ATP și WTA și cecurile infime pe care le jucătorii le primeau când el era în activitate. 

„În urmă cu 50 de ani, nici taică-su al jucătorului de acum nu era născut și el n-a făcut nimic ca să aducă turneul unde l-am adus eu. Am făcut miliardari, nu milionari, din jucătorii de tenis. Au meritul lor, dau mingea peste plasă, se antrenează.

Jucătorii nu sunt niciodată mulțumiți. Nu pot să dorm sau să visez că un piezător în primul tur la Wimbledon ia 50.000 de lire sterline. Asta înseamnă că orice jucător din țări emergente, cum suntem noi, vine acasă și își cumpără casă de acei bani. În vremea noastră, cu cele 10 sau 12 lire pe care le primeai, nu știai dacă puteai să dormi în pat sau să dormi în hotel”, a afirmat Țiriac, în exclusivitate pentru GSP.ro. 

În perioada mea, aveam două lire pe zi la Wimbledon. În ziua de azi, la Madrid, un jucător ia cam 20.000 de euro când pierde în primul tur”.

„Nu cred că există turneu anul acesta care să nu fi pierdut câteva milioane, fie că s-a jucat sau că nu s-a jucat” - Ion Țiriac

VIDEO Țiriac, reacție tranșantă despre premiile din tenis: „I-am făcut miliardari pe jucători”

163.000 de dolarie cecul încasat de Sorana Cîrstea pentru prezența în turul III la US Open

53,4 milioane de dolarie fondul total de premiere al turneului de Mare Șlem de la US Open

36,5 milioane de dolaria câștigat Simona Halep din premii, de-a lungul carierei

1,2 milioane de euroau primit câștigătorii turneului de la Madrid, cel deținut de Țiriac, în 2019. Premiile de la masculin și feminin au fost egale

Citește și alte știri din tenis:

Thriller de aproape 5 ore, încheiat dramatic la New York! Tsitsipas a ratat 6 mingi de meci și a fost eliminat, după ce a condus cu 5-1 în setul 4!

EXCLUSIV „Simona Halep mă vede ca pe un INAMIC!” » Dezvăluiri tari ale lui Țiriac: „Poate să mai joace 5-6 ani”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (20)
727563254766377
George Neagu  •  06 Septembrie 2020, 16:37

Domnul Tiriac nu mi știe câți bani are,vă dați seama cum trăiește și ne sugerează noua să trăim cu 1500 lei pe lună ,să încerce și dumnealui să trăiască cu acesta suma iar daca nu poate să-și țină gura .

123056156175761
Gheorghe Moldoveanu  •  06 Septembrie 2020, 15:59

Ion Țiriac a fost un bun tenismen,in schimb nu are capacitatea de a judeca situații.Sa fi împotriva măririi pensiilor și salariilor arată clar ca nu e întreg la minte.A fi un bun sportiv nu înseamnă ca ai și o viziune asupra problemelor sociale.E bogat ,la minte e sărac.Lasa-ne!

983732924972315
Soos Vilmos  •  06 Septembrie 2020, 14:20

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (20)
Comentează