SPORTURI  »  TENIS  »  INTERVIU

EXCLUSIV // VIDEO Ion Țiriac, anunț uriaș despre cele două românce ajunse în finala de la Wimbledon: „Suntem de acord să le trimitem imediat la academia lui Nadal”

Ion Țiriac / Sursă foto: Guliver/Getty Images
Ion Țiriac / Sursă foto: Guliver/Getty Images

Articol de , - Publicat vineri, 12 august 2022 17:10 / Actualizat vineri, 12 august 2022 18:19

Intervievat zilele trecute de Gazeta Sporturilor, Ion Țiriac (83 de ani), un nume cu greutate în tenisul românesc, a atins și subiectul celor două jucătoare din România care au disputat finala de la Wimbledon la categoria U14, Alexia Tatu (14 ani) și Andreea Diana Soare (15 ani). 

Țiriac dezvăluie că a mers să le urmărească pe cele două junioare de perspectivă ale României, ținând să sublinieze importanța mediului în care cele două se vor dezvolta în anii următori. 

În acest sens, miliardarul mărturisește că ar fi de acord să suporte cheltuielile necesare pentru ca Alexia Tatu și Andreea Diana Soare să se antreneze în următorii doi ani la Rafa Nadal Academy, una dintre cele mai prestigioase și respectate școli de tenis din lume.

Ion Țiriac, anunț uriaș despre cele două românce ajunse în finala de la Wimbledon: „Suntem de acord să le trimitem imediat la academia lui Nadal”
Finala românească de la Wimbledon U14 a fost câștigată de Alexia Tatu (14 ani), care s-a impus în fața Andreei Diana Soare (15 ani), scor 7-6(2), 6-4.

Ion Țiriac, despre finalistele de la Wimbledon U14 „Următorii doi ani sunt cruciali pentru ele”

„Singura rază de speranță a fost la Wimbledon. Nu știa nimeni, nu se aștepta nimeni, iar astea două fete (n.r. - Alexia Tatu și Andreea Diana Soare) au ajuns în finală la U14. Ce facem cu ele? E greu de spus, pentru că nu depinde de ele.

Depinde, deocamdată, de părinți, chiar dacă se poate face ceva cu ele. Eu am fost și le-am văzut pe amândouă...e în regulă! Pentru 14 ani, e foarte în regulă! Chiar și fizic e în regulă. Însă următorii doi ani sunt cruciali pentru vârsta asta! Acum îți faci fizicul!”, a afirmat Țiriac, în interviul acordat reporterilor GSP Remus Dinu și Iosif Popescu. 

EXCLUSIV „De acolo i se trage absolut tot!” » Ion Țiriac știe unde suferă Simona Halep: „De asta îi e greu acum”
WTA TORONTO
EXCLUSIV „De acolo i se trage absolut tot!” » Ion Țiriac știe unde suferă Simona Halep: „De asta îi e greu acum”

Ion Țiriac: „Eu și fundația am fi de acord să le trimitem la Nadal”

Mâine dimineață, eu și fundația am fi imediat de acord să le trimitem în următorii doi ani la Nadal (n.r. - la academia spaniolului)!

Dar, ca să meargă acolo, trebuie să fie de acord tăticul și mămica, sunt două fetițe la 14 ani. Dar Nadal este o școală! Școală adevărată! Nu avem niciun risc de niciun fel. Ce facem apoi cu antrenorul respectiv, care le-a adus până la 14 ani? Dacă le trimiți cu antrenorul, poate e și mai bine.

Nu pot să-mi permit (n.r. - să discute cu părinții fetelor), nu-i cunosc, n-am cunoscut nici fetele, spre rușinea mea. Nu le-a cunoscut nici Federația, sau dacă le-a cunoscut, cel puțin mie nu mi s-a adus la cunoștință. Meritul este doar al fetelor și al familiilor lor. 

Nu e meritul nimănui altcuiva, nici al Federației, al nimănui. Oricum, noi nu mai avem de unde să culegem, noi nu am semănat deloc”, a declarat Ion Țiriac, în exclusivitate pentru GSP.ro. 

Unde este Academia lui Nadal? De unde a ieșit Alcaraz? A ieșit de la Ferrero. Ferrero mi-a cumpărat mie un turneu, iar apoi a făcut o academie unde are câteva sute de copii. Noi nu avem nici suta aia de copii, mai avem totuși câte o floare, dar fără să avem primăvară. 

- Ion Țiriac

De ce „Alcatraz”, cum îl numesc eu, de ce italienii? Pentru că italienii au 130 de turnee de tenis mici, mari, mititele sau măricele. 

Spaniolii au vreo 170 de turnee și au un Ferrero (n.r. - academia) pe de-o parte, au un Nadal (n.r. - academia) pe de altă parte, au academii peste tot.

-  Ion Țiriac

Condiții de prim rang la academia lui Nadal 

Situată în Manacor, orașul din Insulele Baleare de unde Rafa Nadal este originar, academia spaniolului se numără printre cele mai importante academii din toată lumea.

Ion Țiriac, anunț uriaș despre cele două românce ajunse în finala de la Wimbledon: „Suntem de acord să le trimitem imediat la academia lui Nadal”

Inaugurată în 2016 și aflată într-o continuă dezvoltare, ea găzduiește peste 40 de terenuri de tenis (zgură, hard și indoor), 13 terenuri de paddle tennis (terenuri cu dimensiuni mai mici decât cele obișnuite de tenis, fără culoar de dublu), două terenuri de squash, un centru medical, un centru de fitness și spa și un complex turistic sportiv. 

Conform unor date oferite publicității în 2016, , academia lui Rafa Nadal percepe 62.000 de dolari (56.000 de euro) pe an pentru a forma un jucător profesionist. Suma include antrenamente (26.000 de euro), cazare şi masă (19.000 de euro) şi înscrierea la o şcoală internaţională americană (10.500 de euro).

Citește și alte știri din tenis:

VIDEO Roger Federer, moment special alături de un fan » Promisiune respectată după 5 ani

SPECIAL GSP Francesca, definiția unei pasiuni » Am găsit-o pe cea mai înfocată fană a lui Nadal din social media: „Cine crede asta despre el nu știe nimic despre tenis!”

Serena Williams se retrage din tenis după US Open 2022. Anunț oficial

Playtech: WOW! Antonia, apariție INCENDIARĂ! S-a văzut TOT: lumea a rămas MASCĂ


Comentarii (5)
albvioletforever
albvioletforever  •  15 August 2022, 04:02

Sunt cu adevarat competitive, pe toate planurile.

maradona79
maradona79  •  12 August 2022, 22:45

Ce-ar vrea nea Tiri sa le indrume putin pe fetele astea, de Craciun sa joace rolul Mosului care aduce cadouri

666piturca
666piturca  •  12 August 2022, 19:13
Postat de dobrin pe 12 August 2022, 18:44

Scoate banul mosule si fa academie aici in tara. La fotbal ai bagat scuza cu "nu ma pricep". Nici la tenis nu te pricepi?

Nu merge asa, Gascane... au sărit rău de tot preturile la Bellu, ce crezi Matale...?

Vezi toate comentariile (5)
Comentează