SPORTURI  »  TENIS  »  WTA TORONTO

VIDEO EXCLUSIV „De acolo i se trage absolut tot!” » Ion Țiriac știe unde suferă Simona Halep: „De asta îi e greu acum”

Ion Țiriac / Sursă foto: Iosif Popescu (GSP)
Ion Țiriac / Sursă foto: Iosif Popescu (GSP)

Articol de , - Publicat luni, 08 august 2022 15:01 / Actualizat luni, 08 august 2022 15:39

Ion Țiriac, 83 de ani, un nume de referință în tenisul românesc, a vorbit, într-un interviu acordat în exclusivitate Gazetei Sporturilor, despre situația actuală a Simonei Halep și încercările ei de revenire în elita circuitului feminin. 

  • Simona Halep (30 de ani, locul 16 WTA) debutează azi la turneul de la Toronto. Adversara din turul 1 va fi croata Donna Vekic (26 de ani, 86 WTA). Partida va fi liveTEXT pe GSP.ro și în direct pe DigiSport 2

Țiriac rămâne la părerea că problemele de ordin fizic au stopat ascensiunea fostului lider mondial, sugerându-i protejatei sale să se concenteze mai mult pe rezolvarea acestei chestiuni. În ceea ce privește șansele Simonei Halep la Toronto și US Open, fostul mare jucător a explicat de ce refuză să ofere orice fel de previziuni în ceea ce o privește pe româncă.

Ion Țiriac o sfătuiește pe Simona Halep: „Să-și îngrijească fizicul, de acolo i se trage tot”

„N-aș vrea să vorbesc mult despre Simona, pentru că ea are viața ei, a făcut lucruri extraordinare, e o femeie tânără. Nu pot s-o compar cu Nadal, pentru că e un pic diferită treaba...să aibă grijă de fizic, că de acolo i se trage absolut tot ce i se trage! Nu pot să am o părere calificată, pentru că n-am văzut-o cum arată fizic, n-am văzut nici cum arată tehnic în momentul de față. Practic, nu știu ce fel de strategii mai are în jocul ei, unde stă pe teren, cum se găsește.

Și apoi, cu tot respectul, Simona nu are jocuri! În ultimii doi ani, ea a jucat 10-15% din întâlnirile pe care trebuia să le joace. De asta îi e greu, nu are o bază. Din nou, numai talentul își spune cuvântul la Simona. 

O mai spun o dată. La 30 de ani, ea a făcut minuni. Dacă cineva o lua la 14 ani și o antrena ca lumea, probabil că făcea minuni înmulțite cu 3”, a declarat Țiriac, în interviul acordat Gazetei. 

La 14 ani, trebuia ca Halep să facă cele patru-cinci ore pe zi de antrenament, pe care nu le-a făcut. A avut extraordinar de mult talent, dar uite că fizicul nu poate fi făcut la 30 de ani, e prea târziu. La vârsta asta, pui deja ultima rotiță. 

- Ion Țiriac

Ion Țiriac: „Washington? Foarte puțini rezistă la acele temperaturi”

La primul turneu jucat după Wimbledon, Simona Halep a abandonat în meciul cu Anna Kalinskaya din optimile de la Washington, după ce a acuzat stări de rău din cauza căldurii. Țiriac consideră că turneul de săptămâna trecută n-a fost un test concludent pentru jucătoarea noastră. 

Washington e ceva complet separat. Sunt 40 de grade, umiditate de 130%!

Dintotdeauna, una dintre cele mai mari plăceri ale mele, o spun cu ironie, a fost când am jucat sfert de finală la Washington cu Stan Smith. Am câștigat meciul și, imediat după aceea, el a plecat la spital. Foarte puțini rezistă la acele temperaturi”, a afirmat Țiriac. 

Eu nu am văzut nici măcar o minge de-ale Simonei la Wimbledon. Dar, pe hârtie, matematic, n-avea cum să piardă Wimbledon anul acesta.

- Ion Țiriac

Citește și alte știri din tenis:

Irina Begu își dezvăluie secretele pentru GSP: „Am învățat să devin răbdătoare pe teren” + Care e cheia victoriilor în meciurile lungi

SPECIAL GSP Francesca, definiția unei pasiuni » Am găsit-o pe cea mai înfocată fană a lui Nadal din social media: „Cine crede asta despre el nu știe nimic despre tenis!”

Interviu-eveniment cu Stanislas Wawrinka, omul care „a spart” BIG 4: „Am ZERO regrete pentru Wimbledon și am trăit cel mai frumos sentiment din tenis ”. Ce spune despre dispariția reverului cu o mână

Ședința s-a încheiat! Cristiano Bergodi a plecat OFICIAL de la Rapid: „Mulțumim pentru momentele frumoase”


Comentarii (8)
bombon
bombon  •  10 August 2022, 12:38
Postat de corectorul pe 08 August 2022, 17:06

Care sunt avansurile si jignirile aduse Simonei de catre Tiriac, *** (***?

Lista e lunga, smecherasule, n-am timp de tine acum.

nimenialtu
nimenialtu  •  09 August 2022, 18:44

ce varsta a avut tiriac cand s-a retras?

albvioletforever
albvioletforever  •  08 August 2022, 20:07

Or fi 25 de grade in termometre dar umiditatea e de 85% la Toronto. Cele 25 de grade 'feels like' 37.

Vezi toate comentariile (8)
Comentează