SPORTURI  »  TENIS  »  PRIETENII LUI OVIDIU

EXCLUSIV Ion Țiriac și-a donat toată averea! „Am dat-o cu plăcere! Ce fac eu astăzi e că am avut mai mult noroc în viață”

Articol de - Publicat duminica, 17 martie 2024 14:28 / Actualizat duminica, 17 martie 2024 16:40

Ion Țiriac (84 de ani) e unul dintre cei mai bogați români, dar și unul dintre miliardarii planetei. Omul de afaceri are o avere de peste 1,75 miliarde de euro, pe care susține că a donat-o în totalitate fundației sale.

V-am spus și o spun mereu. Eu am devenit bogat în ziua în care am intrat în restaurant și nu m-am uitat la prețul restaurantului, cât costă când plec cu nota. Atunci am fost eu bogat”, a spus Țiriac la emisiunea „Prietenii lui Ovidiu”.

Apoi a continuat să spună: „Nu sunt bogat! Am dat totul fundației, cu plăcere. Iar ce fac eu astăzi e că am avut mai mult noroc în viață decât alții”.

Fundaţia Ţiriac donează anual, de peste 20 de ani, sume colosale către cămine de copii, azile de bătrâni, ajutoare pentru sportivi, şcoli, grădiniţe, spitale, plantat milioane de copaci, biserici, maşini, avioane, campusuri sportive şi evenimente neaşteptate de dure (inundaţii, focare, cutremure etc)

Ion Alexandru Țiriac, fiul omului de afaceri

Conform presei internaționale, fostul mare tenismen ar avea o avere estimată la 1,75 miliarde de euro, sumă calculată din cele aproape 50 de companii private din domeniile comerțului auto, imobiliarelor, serviciilor financiare, operațiunilor de leasing și transport aerian, dar și în supraveghere și protecție.

Ion Țiriac: „Eu oameni săraci încă n-am văzut!” » Omul de afaceri cu o avere de 1,75 miliarde de euro, comparație cu Steve Jobs: „Îmi spun ăștia că o să mor”
PRIETENII LUI OVIDIU
Ion Țiriac: „Eu oameni săraci încă n-am văzut!” » Omul de afaceri cu o avere de 1,75 miliarde de euro, comparație cu Steve Jobs: „Îmi spun ăștia că o să mor”

„Nu m-am făcut antrenor pentru că și mie, ca și altora după 60 de ani de tenis, îmi ajunge. Am vândut și turneul de la Madrid pe o avere. Am făcut destule în viața mea”, a mai declarat fostul mare tenismen.

CV Ion Țiriac

  • Data nașterii: 9 mai 1939, Brașov
  • Debut în turneele profesioniste de tenis: 1968
  • Anul retragerii: 1979
  • Victorii/înfrângeri simplu: 151/159
  • Cea mai bună performanță Grand Slam simplu: „sferturi" Roland Garros (1968)
  • Victorii/înfrângeri dublu: 293/140
  • Număr titluri dublu: 22
  • Cea mai bună performanță Grand Slam dublu: câștigător Roland Garros (1970, cu Ilie Năstase)
  • Între 1958 și 1964 a fost membru al echipei de hochei pe gheață a României, cu care a participat la JO de iarnă Innsbruck și la CM
  • A jucat trei finale de Cupa Davis, toate pierdute în fața SUA, cu Ilie Năstase partener: 1969, 1970, 1972
  • A fost manager și antrenor al unor mari tenismeni: Ilie Năstase, Guillermo Vilas, Henri Leconte, Boris Becker, Marie Joe Fernandez, Steffi Graf, Marat Safin, Anke Huber, Goran Ivanisevici
  • A devenit primul român din istorie a cărui avere a depășit bariera unui miliard de euro în Topul Forbes
  • Își derulează afacerile în domeniile auto, transport aerian VIP, finanțe/bănci, asigurări, imobiliare, energie și sport
  • A deținut sau deține licențe pentru turnee de tenis la Stuttgart, Hanovra, Madrid și București; cel din capitala României a funcționat în perioada 1996-2016
  • A fost președinte COSR în perioada 1998-2004

Citește și:

Ion Țiriac, în studioul GSP, anunță decizia despre implicarea la Dinamo: „Mâine le dau banii! Dar asta mă interesează”
PRIETENII LUI OVIDIU
Ion Țiriac, în studioul GSP, anunță decizia despre implicarea la Dinamo: „Mâine le dau banii! Dar asta mă interesează”
Ion Țiriac avertizează că Halep nu ar trebui să intre pe teren la Miami: „Când m-a ascultat, domnișoara Simona a făcut bingo!”
PRIETENII LUI OVIDIU
Ion Țiriac avertizează că Halep nu ar trebui să intre pe teren la Miami: „Când m-a ascultat, domnișoara Simona a făcut bingo!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (19)
zb59
zb59  •  17 Martie 2024, 22:50

Bai, voua tipul asta nu va produce o senzatie de greata?!

thiamarcos
thiamarcos  •  17 Martie 2024, 20:25
Postat de dobrin pe 17 Martie 2024, 16:48

Haha, ce credeai? Fundatia e tot a lui, doar ca nu plateste taxe :))))

Bineinteles ca acesta e motivul pentru care a bagat niste bani in conturile fundatiei. Dar e o mare gogomanie sa spuna ca si-a donat toata averea. Firmele, activele lor,bugetele si banii din conturile firmelor nu sunt in fundatie. Actiunile detinute in diverse corporatii, nici ele. Si altele. Ca doar nu si-o fi bagat colectia de masini pe fundatie ...

stefanf78
stefanf78  •  17 Martie 2024, 20:16
Postat de Hitech pe 17 Martie 2024, 19:41

Vorbești serios? Fănică, mai citește tată că mori incult.

Citesc. Mult și bun. Merci de sfat! Spor!

Vezi toate comentariile (19)
Comentează