SPORTURI  »  TENIS  »  MADRID OPEN

EXCLUSIV VIDEO Ion Țiriac, informații în premieră despre turneul de la Madrid: „Asta e socoteala! Știți de ce mă costă mai mult în 2021?”

Ion Țiriac +18   FOTO
Ion Țiriac

Articol de , - Publicat sambata, 01 mai 2021 16:00 / Actualizat sambata, 01 mai 2021 16:05

Ion Țiriac, proprietarul turneului de la Madrid, a explicat pentru Gazeta Sporturilor motivele pentru care costurile de la ediția din acest an vor fi mai mari decât cele de la edițiile din anii precedenți. 

Afaceristul care pe 9 mai va împlini 82 de ani afirmă că e încântat că tribunele vor fi deschise la 50% din capacitate, dar spune că acest lucru va genera costuri și mai mari. E primul turneu găzduit la Caja Magica din 2019 încoace. În 2020, în această perioadă nu s-a jucat nicio competiție din cauza pandemiei, turneele fiind reluate abia în luna august, după ce fuseseră întrerupte în luna martie.

Ion Țiriac, despre turneul de la Madrid: „Măsuri extraordinare, costuri peste costuri!”

„Spre norocul nostru, Madridului îi merge mult mai bine decât Europei în general. De la ultimul oraș în Europa, a ajuns cel mai acătării din punct de vedere al numărului infectaților. Vor fi măsuri extraordinare, vor fi costuri peste costuri.

Mă costă mult mai mult acum anul acesta, cu 50% din capacitate. Socoteala e că trebuie să angajez undeva între 1500 și 2000 de angajați mai mulți pentru acest turneu. Un turneu are foarte multe costuri. Nici partenerii nu prea mai plătesc tot, nu vor să plătească că nu mai sunt la fel de mulți spectatori. Dar serviciile trebuie date”, a dezvăluit Țiriac, în exclusivitate pentru GSP.ro. 

FOTO Imagini spectaculoase surprinse la turneul de la Madrid

Imagini de colecție de la Madrid. foto: Guliver/Getty Images
Imagini de colecție de la Madrid. foto: Guliver/Getty Images
Imagini de colecție de la Madrid. foto: Guliver/Getty Images
Imagini de colecție de la Madrid. foto: Guliver/Getty Images
Imagini de colecție de la Madrid. foto: Guliver/Getty Images
+14 FOTO
  • Imagini de colecție de la Madrid. foto: Guliver/Getty Images

Ion Țiriac, „arhitectul” turneului de la Madrid 

Cel mai strălucitor diamant din portofoliu lui Ion Țiriac este concursul de la Madrid. Acesta reuneşte, pe durata a 10 zile, atât un turneu feminin de categorie Premier Mandatory, cât şi unul masculin de Masters 1000. 

Inițial, la Madrid se disputa un turneu indoor, pe suprafaţă rapidă, disputat în Madrid Arena, cu o capacitate de 12.000 de locuri. Tocmai poziţionarea în calendar a determinat schimbarea drastică ce avea să urmeze începând din 2009. Mulţi jucători de top veneau la Madrid obosiţi după un sezon lung şi solicitant. Alţii chiar îl scoteau din programul lor, pentru a evita o accidentare înaintea Masters-ului. 

Cumva, interesul, care iniţial a fost foarte mare, tindea să scadă. Atunci, Ion Ţiriac a obţinut un loc mai bun în schema sezonului. Hamburgul nu mai putea susţine exigenţele unui concurs de Masters şi s-a transformat într-un eveniment mai mic, mutându-şi şi datele de desfăşurare din mai în iulie. Madridul i-a luat locul, iar în toamnă a apărut Shanghai-ul, primul Masters 1000 desfăşurat în Asia.

Madrid, de la hard la zgură

Madridul în mai a însemnat, automat, şi schimbarea suprafeţei din hard indoor în zgură. A fost o modificare de mare succes. O lovitură. În 2009, a cîştigat Federer în finală cu Nadal, în 2010 Nadal în finală cu Federer, iar în 2011 Djokovic după finală cu Nadal. Ce se putea spera mai bun de atât? 

În plus, evenimentul s-a extins, cuprinzînd şi turneu feminin de primă categorie. Există doar 4 concursuri comune de această mărime în tot anul: Indian Wells, Miami, Madrid şi Roma, în ordine cronologică. Încă o ambiție împlinită.

Trofeu luxuriant la turneul de la Madrid

Trofeul de la turneul lui Ion Țiriac este reprezentat de o statuie de 43 cm înălţime, o greutate de 7,5 kg şi are în componenţă 33 de diamante şi 96 de piese în formă de rachete de tenis, pe acesta fiind inscripţionate numele ultimilor 10 cîştigători ai turneului, dar şi numele celor mai importanţi sportivi care au în palmares mai multe trofee de Grand Slam.

Ion Țiriac, informații în premieră despre turneul de la Madrid: „Asta e socoteala! Știți de ce mă costă mai mult în 2021?”
Rafael Nadal a câștigat de cinci ori trofeul la Madrid

„De multă vreme mi-am dorit să creez un asemenea trofeu. Trofeul de la Madrid trebuie să fie diferit şi de aceea aveam nevoie de unul care să iasă în evidenţă”, spunea Țiriac în 2011, completat de legendarul Manolo Santana: „E cel mai frumos trofeu pe care l-am văzut vreodată”

Citește și alte știri din tenis:

Simona Halep, interviu pentru Gazetă de la Madrid: „Aici mă simt răsfățată!”

Halep, prima reacție după victoria cu emoții de la Madrid: „În setul secund nu am mai fost la fel de concentrată”

Playtech: BOMBĂ! Valeriu Gheorghiță, veste ȘOC despre noua tulpină Omicron. Ce riscă românii DEJA trecuți prin boală


Comentarii (9)
10207278963549171
Stan Alexandru  •  02 Mai 2021, 19:24

Nea Ion, concret, cât câștigi?

st.il.
st.il.  •  02 Mai 2021, 16:17

Cui mai pasă de ce zice nea titi ionescu ?...

131668434566273
Razvan Mihailescu  •  02 Mai 2021, 12:33

Feriți va sa va angajați la asta daca sunte ti roman,sau la firmele lui,daca afla ca esti roman te *** si i si bate joc de tine,are ura pe romani,pe nemti si daca is puturosi si prosti ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (9)
Comentează