SPORTURI  »  TENIS  »  SIMONA HALEP, VICTORIE LA TAS

VIDEO Ionuț Lupescu, după decizia TAS în cazul Simonei Halep: „Cred că a fost controlată de peste 120.000 de ori”

Articol de , , - Publicat miercuri, 06 martie 2024 07:54 / Actualizat miercuri, 06 martie 2024 09:05

Ionuț Lupescu (55 de ani) a oferit prima reacție după ce Simona Halep a câștigat procesul la TAS. Suspendarea de 4 ani i-a fost redusă la 9 luni, iar sportiva are „undă verde” pentru a reveni pe teren.

Prezent la meciul de handbal dintre Dinamo și Sporting Lisabona, din European League, încheiat cu victoria portughezilor, scor 31-27, Ionuț Lupescu a fost întrebat și despre știrea anului în sportul românesc, succesul Simonei Halep de la TAS.

4 întrebări-cheie legate de viitorul Simonei Halep
HALEP VICTORIE LA TAS
4 întrebări-cheie legate de viitorul Simonei Halep

VIDEO. Ionuț Lupescu crede în revenirea Simonei Halep: „Va da tot ce poate pentru a ajunge acolo sus”

„Mă bucur foarte mult pentru că eu cred că asta e realitatea. Știu foarte sigur că Simona n-a făcut acest lucru, mai ales că, de-a lungul carierei a fost controlată de peste 120.000 de ori și era normal ca ea să-și ia toate măsurile și de aceea cred că n-a fost deloc vina ei.

Mă bucur foarte mult pentru ea că poate să-și continue cariera, asta este cel mai important. Sigur că va fi foarte greu după o pauză atât de mare să revină la nivelul la care a fost, dar, așa cum o știu eu pe ea, sunt sigur că va da tot ce poate să revină acolo unde trebuie și eu cred că noi trebuie să o susținem pentru că e foarte important ca ea să reușească din nou.

La nivelul acesta este destul de greu să revii după o pauză atât de lungă, dar cunoscând-o pe ea, ambiția care a caracterizat-o în ultimii ani, sunt sigur că va da tot ce poate să reușească să ajungă din nou acolo sus”, a precizat fostul mare internațional.

SCANDALOS! Simona Halep a pierdut 10 luni degeaba

Simona Halep a fost suspendată provizoriu în octombrie 2022, după ce a fost depistată cu roxadustat la US Open. Ulterior, ea a primit o suspendare de 4 ani, în 2023, apoi a atacat decizia la TAS.

Iar Tribunalul de Arbitraj Sportiv i-a dat 9 luni, astfel că a ispășit deja suspendarea, care a expirat în iulie 2023. Au trecut 8 luni pierdute de Simona Halep.

Simona Halep poate cere daune uriașe ITIA, pentru că, practic, a pierdut 8 luni de joc. Ea poate reveni imediat pe teren, primul turneu la care poate participa este Miami Open (n.r. are nevoie de wildcard), care debutează pe 19 martie. Suspendarea Simonei a început din octombrie 2022, nu din septembrie 2023.

Am avut mereu încredere în ea. Acum i s-a luat o piatră de pe inimă. La cum o cunosc de ambițioasă, cred că în 6-9 luni va ajunge să se bată iar cu adversarele din Top 10. Dar are nevoie de meciuri, de vreo 10 turnee, și să nu forțeze, din dorința de a reveni mai repede cât mai sus. Oricum, mă bucur pentru ea, că știu ce sacrificii a făcut împreună cu familia.

- George Cosac, președinte FRT, pentru GSP.ro

Citește mai multe știri după decizia TAS în privința Simonei Halep:

Patrick Mouratoglou, doar 9 cuvinte, fără să pronunțe numele Simonei: „Asta trebuie să se schimbe!” + a revenit ulterior
SIMONA HALEP, VICTORIE LA TAS
Patrick Mouratoglou, doar 9 cuvinte, fără să pronunțe numele Simonei: „Asta trebuie să se schimbe!” + a revenit ulterior
Gică Hagi a reacționat la știrea anului: mesaj special pentru Simona Halep
HALEP, VICTORIE LA TAS
Gică Hagi a reacționat la știrea anului: mesaj special pentru Simona Halep

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează