SPORTURI  »  TENIS  »  ROLAND GARROS 2019

IRINA BEGU - AMANDA ANISIMOVA // Cine e blonda de 17 ani care o înfruntă pe Begu în turul III de la Roland Garros: lăudată de Virginia Ruzici + campioană la US Open la junioare

Amanda Anisimova // FOTO: Guliver/Getty Images
Amanda Anisimova // FOTO: Guliver/Getty Images

Articol de - Publicat vineri, 31 mai 2019 18:06

Amanda Anisimova, 17 ani, locul 51 WTA, adversara Irinei Begu din turul al treilea de la Roland Garros, visează să câștige toate turneele de Mare Șlem măcar o dată.

„Pentru mine Amanda Anisimova are un potențial strălucitor. Un tenis de viitor impresionant. Sigur, fiecare cu destinul lui, poți să ai un potențial enorm, dar trebuie să-l și realizezi. Uneori sunt factori exteriori care te împiedică, eu îi doresc să ajungă la nivelul pe cate l-am văzut la ea pentru că e o plăcere să o urmărești jucând”, spunea Virginia Ruzici anul trecut într-un interviu pentru Gazetă.

Tânăra în vârstă de 17 ani atrăsese atenția asupra ei în turneul de la Indian Wells, unde reușise victorii entuziasmante.

Amanda provine dintr-o familie cu origini ruse, care s-a mutat în 1998 în SUA cu fiica lor Maria, pe atunci în vârstă de zece ani. La patru ani de la instalarea în noua țară, a venit pe lume Amanda, care a început să joace tenis la doi ani.

„E foarte determinată să devină o jucătoare mare. Are calități incredibile, lovește minunat de pe linia de fund a terenului. Poate să vină la fileu și e îndemânatică la voleu, are o atingere foarte bună, e o atletă excelentă și o jucătoare cu multă forță. E ca și cum mingea explodează atunci când pleacă din racheta sa”, explica antrenorul american Nick Saviano pentru New York Times.

Amanda Anisimova // FOTO: Guliver/Getty Images

A cucerit titlul la US Open la junioare în 2017, apoi a renunțat să mai dispute turnee de asemenea categorie de vârstă. Țintele ei erau să triumfe în concursuri mari, contra unor adversare de clasă. "Vreau să devin numărul unu în lume și să câștig toate turneele de Mare Șlem, câte unul din fiecare ar fi minunat”, a spus ea, tot pentru New York Times.

Între timp, au apărut unele probleme fizice, o operație la gleznă suferită după Miami 2018, care a făcut-o să rateze complet sezonul trecut de zgură.
În 2019, încă adolescentă, la fel de ambițioasă, a revenit pe tabloul mare de la Roland Garros, acolo unde își făcuse debutul în turnee majore în 2017, la doar 15 ani. Are în vitrină un trofeu, cucerit în aprilie, pe zgura de la Bogotá.

Iar la Paris a învins-o din nou pe Arina Sabalenka, la fel ca la Australian Open. Până unde poate merge exuberanța tinereții? Vom afla pas cu pas, începând cu sâmbătă. 

Vezi și: Atenție, Simona Halep! Iga Świątek, superstarul de 17 ani care a demolat numărul 16 WTA, o poate întâlni pe Halep în optimi

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close