SPORTURI  »  TENIS  »  WTA ROMA

Irina Begu, eliminată încă din turul II la Roma » Cronica unei înfrângeri surprinzătoare

Irina Begu / Sursă foto: Guliver/Getty Images
Irina Begu / Sursă foto: Guliver/Getty Images

Articol de - Publicat joi, 11 mai 2023 14:11 / Actualizat joi, 11 mai 2023 14:34

La primul meci după parcursul remarcabil de la Madrid, Irina Begu a fost eliminată încă din turul secund la Roma, după 4-6, 5-7 cu Xinyu Wang. 

Primul meci dintre Irina Begu, 32 de ani, locul 27 WTA, venită după sfertul de finală de la Madrid, și Xinyu Wang, puternica jucătoare chineză, a deschis programul de azi de pe Terenul 3. Vreme înnorată, cu amenințare de averse mai târziu, 22 de grade, câteva zeci de spectatori pe terenul cu o singură tribună micuță.

Wang, 22 de ani, locul 75 mondial, stângace, crescută pe hard, a făcut prima break-ul, dar Irina a revenit prompt și a egalat la 2. Cele două au mers în continuare cap la cap până la 4-5, acolo unde românca și-a cedat serviciul și, odată cu el, și setul la a doua ocazie avută de Wang

Begu a încercat să-și folosească armele de zgură, așa cum face de obicei, să varieze înălțimea mingii sau efectul, însă chinezoaica nu s-a destabilizat decât ocazional. Lovind mai plat, dar extrem de puternic, și-a impus jocul atunci când a avut nevoie, pe final de set.

Irina Begu a ratat șansa de a trimite meciul în decisiv, iar chinezoaica a profitat

Actul secund a fost început de Irina cu o abordare mai agresivă, care a și dat rezultate imediat. A lovit mai plin, mai aproape de linie și a servit vizibil mai autoritar. Apoi a reușit break-ul pentru 4-3, după un game în care a surprins-o pe Wang și cu o schimbare de ritm, punând o scurtă lângă linia laterală. Servind pentru set însă, românca a pierdut din siguranță, adversara a speculat fragilitatea și, deși Irina și-a procurat la un moment dat o șansă de a închide actul, a fost până la urmă break. 

Ceva s-a rupt definitiv în jocul Irinei, mai ales după ce a avut și două scurte discuții cu arbitrul australian Alireza Chitgar legate de unele urme, a făcut duble greșeli în momente-cheie. Wang a speculat alunecarea româncei și, în loc să fie set decisiv, tabela a consemnat victoria chinezoaicei cu 6-4, 7-5.

67%este rata de reușită pe zgură a Irinei Begu în carieră, înainte de Roma ea având un bilanț de 278 de victorii și 137 de înfrângeri

Alte două jucătoare din România evoluează astăzi la Roma: Gabriela Ruse vrea să continue parcursul solid arătat până acum la Foro Italico, în timp ce ziua o încheie Ana Bogdan, care are meci de gală cu Caroline Garcia, ocupanta locului 4 în clasamentul WTA

VIDEO Paradisul de la Foro Italico, filmat din dronă

Citește și alte șțiri din tenis:

Sorana Cîrstea, victorie în 3 seturi la Roma » Va juca în turul doi împotriva coșmarului Simonei Halep

EXCLUSIV Povestea nespusă a lui Ion Țiriac » A doborât un GIGANT: „Imediat, după meci, el a ajuns la spital!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (3)
Freyya
Freyya  •  11 Mai 2023, 16:24

mie mi s-a parut ca a subapreciat din start adversara - si cand joci cu o"leftie" lucrurile se cam incurca. cum ziceam si prin alte parti: a primit bye si in turul 2

bunicu
bunicu  •  11 Mai 2023, 15:14

Se aștepta mai mult de la Begu cu pretenții care este în primele 25 pe când chinezoaica este pe 75,depinde și de mentalitate,Begu face meciuri foarte bune dar și altele foarte slabe.

RegeleMihail
RegeleMihail  •  11 Mai 2023, 14:13

Xinyu Wang a jucat impecabil. A fost un meci care pe care si Begu a pierdut de data asta. Oricum nu a jucat rau deloc.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează