SPORTURI  »  TENIS  »  ROLAND GARROS

Irina Begu, prima jucătoare din România care intră în concurs la Roland Garros

Irina Begu la Roland Garros 2021 FOTO Imago Images
Irina Begu la Roland Garros 2021 FOTO Imago Images

Articol de - Publicat vineri, 26 mai 2023 19:16 / Actualizat vineri, 26 mai 2023 19:47

Irina Begu (32 de ani) o întâlnește, duminică, în primul tur pe Anna Bondar (25 de ani). România are trei reprezentante pe tabloul principal de la Paris, lucru care nu s-a mai întâmplat în ultimii cinci ani.

Al doilea turneu de Mare Șlem al anului debutează duminică la Paris. Este singurul dintre cele patru care începe în weekend și nu lunea. Francezii preferă ca partidele din primul tur să se desfășoare în trei zile, nu în două. România are trei reprezentante în acest an pe tabloul principal, dintre ele doar Irina Begu va juca încă din prima zi.

Begu, 32 de ani, favorită 27, o va întâlni în primul tur pe Anna Bondar, 25 de ani, ocupanta locului 103 mondial. Va fi prima lor înfruntare în circuit. Irina are anul acesta cel mai bun rezultat pe zgură sfertul de finală de la Madrid, turneul WTA 1000, iar la Paris a ajuns de două ori în "optimi", în 2016 și 2022.

Adversare la îndemână

Programul pentru luni și marți urmează să fie anunțat în zilele următoare. Sorana Cîrstea, 31 de ani, cap de serie 30, va avea o a doua înfruntare din carieră cu Jasmine Paolini, 27 de ani, locul 52 mondial. 

Precedenta, de la Portoroz 2021, în sferturi de finală, i-a revenit italiencei, 6-4, 4-6, 6-1. Românca a ajuns în sferturi de finală la Paris în 2009, cea mai bună performanță a ei pe zgura pariziană. Anul acesta, a câștigat pe suprafața roșie turneul WTA125 de la Reus.

Ana Bogdan, 30 de ani, locul 60 mondial, va avea primul meci cu Caty McNally. Americanca de pe treapta a 54-a a ierarhiei WTA este și o specialistă a probei de dublu, cu 7 titluri cucerite până acum.

 Ana a avansat până în turul 3 în 2021 la Paris, cel mai bun rezultat al ei de până acum. În sezonul 2023 a atins turul 2 la Madrid, Roma și Florența pe zgură.

Reprezentantele României în ultimii cinci ani la Roland Garros

  • 2022 - Halep, Begu, Bara, Buzărnescu, Ruse, Bogdan, Cîrstea
  • 2021 - Bara, Begu, Buzărnescu, Cîrstea, Bogdan, Țig
  • 2020 - Halep, Begu, Niculescu, Cîrste, Țig, Bara, Bogdan
  • 2019 - Halep, Begu, Buzărnescu, Cîrstea
  • 2018 - Halep, Cîrstea, Bogdan, Begu, Buzărnescu

Citește și: 

Urmează lupta pe medalii » România are deja opt echipaje în finalele în care se stabilesc podiumurile europene

Simona Halep și Patrick Mouratoglou sunt vehemenți » Care este parcursul unui proces de dopaj și cât a durat în alte cazuri

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează