SPORTURI  »  TENIS  »  ANTI-DOPING

EXCLUSIV Dezvăluiri în premieră » Vizitată de WADA la 06:00 dimineața pentru testul anti-doping: „Au venit la ea la ușă, m-a sunat speriată”

Irina Begu, alături de Simona Halep
Irina Begu, alături de Simona Halep

Articol de - Publicat vineri, 13 ianuarie 2023 06:45 / Actualizat sambata, 25 noiembrie 2023 11:35

Ion Codorean, expert în ortopedie și medicină sportivă și fost doctor la Steaua între 2000 și 2002, a relatat pentru GSP pățania trăită de o cunoscută jucătoare de tenis din România în momentul în care a trebuit să efectueze un test anti-doping inopinat.

Ortopedul care-i operează pe majoritatea fotbaliștilor români a dezvăluit cum s-a derulat episodul din trecut ce a avut-o în prim-plan pe Irina Begu, actualul #28 WTA și una dintre cele mai valoroase jucătoare ale României din ultimul deceniu. La o zi distanță după ce făcuse o banală infiltrație în cabinetul lui Codorean, Begu a fost vizitată dis-de-dimineață de agenți ai WADA (n.r. - Agenția Mondială Anti-Doping), deplasați la domiciliul ei pentru un test inopinat.

Speriată, jucătoarea l-a sunat imediat pe doctorul Codorean pentru a-l întreba dacă procedura efectuată cu o zi înainte a fost una permisă și care nu lasă loc de interpretări.

Irina Begu, vizitată de WADA la 06:00 dimineața: „M-a sunat, era speriată”

„Am avut o tenismenă română căreia i-am făcut o infiltrație (n.r. - dezvăluie ulterior că e vorba despre Irina Begu) și, a doua zi dimineață, m-a sunat speriată că au fost cei de la WADA la ea la ușă. Era 06:00 dimineața! 

M-a întrebat dacă i-am făcut ceva să fie periculos. I-am spus să stea liniștită, că nu se va întâmpla nimic. Era ce face ea de obicei, nimic deosebit. Dar când au venit cei de la testare, a fost puțin speriată”, a povestit Ion Bogdan Codorean, într-un interviu acordat Gazetei Sporturilor.

Eu nu cred că în tenis, la nivel înalt, cineva riscă să facă așa ceva (n.r. - dopaj). Ați văzut că, după un anumit nivel, ei câștigă mai mult din imagine decât din tenis. Și atunci ar pierde absolut tot, deci nu cred! 

- Medicul Ion Bogdan Codorean, despre subiectul dopajului în tenis

Irina Begu: „Încerc să verific toate medicamentele, toate suplimentele”

Irina Begu povestea la finalul lui 2022 cât de atentă e la toate medicamentele și suplimentele pe care le folosește, în contextul situației confuze prin care trece Simona Halep.

„Întotdeauna am fost atentă. Cred că asta e cea mai mare frică a unui sportiv. Încerc să verific toate medicamentele, toate suplimentele pe care le iau și să evit o astfel de problemă

În general, trimit la anti-doping prospectul sau suplimentul pe care urmează să îl iau și primesc acordul din partea lor, dacă este în regulă. Mai am și doctorul meu din Germania, cu care lucrez, iar el îmi dă suplimentele care sunt conforme. 

E important să verificăm, să fim atente când deschidem o sticlă de apă, unde o lăsăm. Întotdeauna când deschid o sticlă și părăsesc încăperea, iar sticla nu a fost urmărită sau în preajma echipei mele, nu mai beau din acea sticlă”, a spus Irina Begu, într-un interviu pentru Pro Arena. 

Citește și alte știri din tenis:

VIDEO Ion Țiriac, furibund la adresa avocaților Simonei: „Sunt lenți, L-E-N-Ț-I!” + Previziune sumbră legată de viitorul lui Halep

Detalii de cotitură în cazul Simonei Halep: probă fundamentală scoasă la iveală!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
danglumetu
danglumetu  •  13 Ianuarie 2023, 12:16

nicio ''somnitate'' ziaristica nu vrea sa aminteasca de prima neparticipare a *** ctp la a.o. din 2010 incoace!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează