SPORTURI  »  TENIS  »  ATP MADRID

El e primul lucky loser ajuns într-o finală Masters 1000 » Ce obiecte nu lipsesc niciodată din bagajul său

Jan-Lennard Struff în acțiune la Madrid Foto Imago
Jan-Lennard Struff în acțiune la Madrid Foto Imago

Articol de - Publicat sambata, 06 mai 2023 15:42 / Actualizat sambata, 06 mai 2023 18:50

Jan-Lennard Struff face turneul carierei la Madrid, acolo unde a ajuns în ultimul act, după ce inițial pierduse în calificări. Germanul îl va înfrunta pe Carlos Alcaraz în duelul pentru titlu

Aproape că nu se putea surpriză mai mare în ce privește distribuția finalei de la Madrid, al patrulea turneu Masters 1000 al anului. Carlos Alcaraz, deținătorul titlului și marele favorit, îl va înfrunta pe Jan-Lennard Struff, 33 de ani, al 65-lea jucător al lumii. 

Jan-Lennard Struff, primul lucky loser într-o finală Masters 1000

Cel care săptămâna trecută era cu un picior și jumătate în afara turneului. Germanul pierduse în ultimul tur al calificărilor în fața lui Aslan Karatsev, dar a intrat până la urmă pe tabloul principal ca lucky loser.

Zece zile mai târziu, îl întâlnea pe același Karatsev în semifinalele turneului! După un prim set în care s-a zbătut să reziste la ritmul rusului, a izbutit să întoarcă și să se impună cu 4-6, 6-3, 6-4. Este primul jucător din istorie care va disputa o finală Masters 1000 din postura de lucky loser.

29este locul cel mai înalt atins de Jan-Lennard Struff în clasamentul mondial, pe 31 august 2020

Fără să aibă vreun titlu în palmares, uriașul de 1,93 metri din Warstein a mai jucat o singură dată într-un ultim act ATP. Se întâmpla în 2021, la Munchen, tot pe zgură. Era învins de Nikoloz Basilashvili cu 6-4, 7-6 (5). 

Atunci nu au fost spectatori din cauza pandemiei de Covid”, a rememorat Struff după semifinala de la Madrid. „Acum sunt aici, cu un public grozav în tribune, e uimitor, nici nu-mi vine să cred”.

El i-a eliminat pe rând pe tabloul principal pe Lorenzo Sonego (47 ATP), Ben Shelton (38 ATP), Dusan Lajovic (40 ATP), Pedro Cachin (67 ATP) și, în sferturi de finală, Stefanos Tsitsipas, numărul 5 mondial.

Anul trecut, Jan-Lennard Struff rata complet sezonul de zgură din cauza unei accidentări la piciorul drept. A început anul acesta jucând în challengerul de la Canberra, iar acum este în finală Masters 1000.

8 milioane de dolari- sumă brută - este totalul premiilor adunate în carieră de german

Lucruri inedite despre Jan-Lennard Struff

  • Întotdeauna ia cu el multe șepci pentru că le poartă în timpul meciurilor și când nu e soare sau când joacă indoor. De asemenea, un carnet în care își notează diverse lucruri
  • Își alege uneori turneele la care participă în funcție de familie, dacă prietena și băiețelul lor pot călători cu el. Alteori pentru că îi place orașul unde se joacă
  • Între orașele preferate se află New York-ul – ”nu ca să stai mult acolo pentru că se întâmplă multe lucruri, e foarte agitat”, apoi Miami și Monte Carlo. În Germania preferă Hamburgul, i se pare „frumos, incredibil”
  • Când călătorește pe distanțe lungi, își ia bilet la business class. „Nu-mi imaginez cum e pentru John Isner sau Reilly Opelka. Eu am 1,93 metri și mi-e foarte greu”. Americanii au 2,08 m, respectiv 2,11 m
El e primul lucky loser ajuns într-o finală Masters 1000 » Ce obiecte nu lipsesc niciodată din bagajul său
Jan-Lennard Struff alături de prietena sa, Madeleine, și de băiețelul lor, Henri, pe când avea doi ani

Citește și: 

Sorana Cîrstea e în finala turneului din Catalunya » Cu cine va juca în ultimul act
WTA REUS
Sorana Cîrstea e în finala turneului din Catalunya » Cu cine va juca în ultimul act
La doar 21 de ani, fosta elevă a lui Darren Cahill ia o pauză de la tenis: „A devenit insuportabil să particip la turnee”
DECIZIE
La doar 21 de ani, fosta elevă a lui Darren Cahill ia o pauză de la tenis: „A devenit insuportabil să particip la turnee”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează