SPORTURI  »  TENIS  »  WTA REUS

Sorana Cîrstea e în finala turneului din Catalunya » Cu cine va juca în ultimul act

Sorana Cîrstea // FOTO: Imago
Sorana Cîrstea // FOTO: Imago

Articol de - Publicat sambata, 06 mai 2023 16:26 / Actualizat sambata, 06 mai 2023 19:13

Sorana Cîrstea (33 de ani, locul 44 WTA) a învins-o pe americanca Lauren Davis (29 de ani, 56 WTA), scor 6-4, 7-5, și s-a calificat în finala turneului de la Reus (Catalunya), de categorie WTA125 se află la prima ediție.

  • Sorana va juca duminică împotriva lui Elizabeth Mandik (21 de ani, 147 WTA) s-a calificat în finală. Ea trecut Dayana Yastremska, scor 7-5, 4-6, 6-4

Sorana Cîrstea s-a reîntâlnit cu Lauren Davis la scurt timp după ce o învingea la Madrid, în primul tur, 6-3, 3-6, 6-1. Precedenta lor altă înfruntare fusese la Hobart 2013, pe hard.

A trecut ceva mai mult de un deceniu, multe lucruri s-au întâmplat de atunci, de când americanca se impunea cu 6-1, 6-3. În Catalonia, altă suprafață, zgura, mai lentă, a opus două jucătoare cu profil agresiv, însă nuanțat. Românca lovește atât de iute uneori încât mingea aproape că nu se distinge în imagine, are avantajul înălțimii, iar într-o zi cu serviciu consistent își procură multe puncte rapide.

Sorana Cîrstea e în finala turneului din Catalunya

De cealaltă parte, la cei numai 1,57 metri ai săi, Lauren Davis încearcă să stea cât mai aproape de linia de fund, să ia mingea repede și să dicteze, intrând apoi și mai mult în teren. Odată ce cade mai în spate, pierde din forța loviturilor. Are însă și o viteză bună de deplasare și este rezistentă din punctul de vedere fizic.

Fanii români și nu numai o țin minte pe Lauren Davis de la meciul epic de la Australian Open 2018 contra Simonei Halep din turul al treilea. O partidă care a durat 3 ore și 45 de minute și s-a încheiat în favoarea româncei cu 4-6, 6-4, 15-13, după ce salvase trei mingi de meci în decisiv, la 10-11. 

Americanca a făcut un break surprinzător în chiar startul partidei, dar Sorana și-a intrat în ritm game după game, acomodându-se cu mingea venită de dincolo de fileu. În primul rând, și-a făcut apoi fără probleme serviciul, de două ori la zero chiar, a încercat și scurte, a alergat când a fost nevoie, iar când a rotunjit un game bun de retur, a egalat la 4. Apoi a trecut în față, 5-4. 

Din tribuna Terenului Central de la Reus se aud strigăte de „Hai, Sorana!". Returnând necruțător, Cîrstea își adjudecă actul întâi cu 6-4 și arată tot mai stăpână pe sine. Agresivitatea ei a fost copleșitoare în unele momente, iar pe primul serviciu a cedat doar două puncte.

În setul secund totul a fost mult mai echilibrat, Cîrstea și-a ținut mai greu serviciul, iar Davis a făcut break în game-ul al cincilea. Recuperat însă de jucătoarea română, care a s-a dus la 5-4 de la 2-4. A avut două mingi de meci la 4-5, dar a închis a a treia, în game-ul următor de retur, 7-5.

Sorana Cîrstea și-a asigurat saltul în clasament

Deși a pierdut din prima săptămână la Madrid, românca are posibilitatea de a urca în clasamentul mondial în funcție de rezultatul din Catalunya. Deocamdată, a ajuns de pe 44 pe 38 în ierarhia live. Poate urca însă pe 34 dacă va câștiga turneul.

Citește și:

De ce e amânată audierea Simonei Halep? Șefa Agenției Anti-Doping vine cu 3 scenarii: „Dacă se întâmplă asta ...”

Acuzații de misoginie la Madrid, în ziua în care Sabalenka și Alcaraz sunt sărbătoriți » Bianca Andreescu a intervenit: „Nu e OK”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
DubitoErgoCogito
DubitoErgoCogito  •  06 Mai 2023, 16:48

" Sorana Cîrstea a căutat adânc în memorie înaintea înfruntării cu Lauren Davis. Asta pentru a reactiva senzații estompate de timp de la unica lor întâlnire precedentă, cea din 2013, de la Hobart." Parca a jucat cu Lauren Davis acum vreo 2 saptamani la Madrid. Dar cine sunt eu sa contrazic un jurnalist...

Vezi toate comentariile (1)
Comentează