SPORTURI  »  TENIS  »  INEDIT

Jannik Sinner și-a îndeplinit un vis: a făcut câteva tururi la volanul unui Ferrari » „A fost ceva emoționant”

Jannik Sinner la volanul unui Ferrari Foto Instagram +6   FOTO
Jannik Sinner la volanul unui Ferrari Foto Instagram

Articol de - Publicat luni, 18 decembrie 2023 13:55 / Actualizat luni, 18 decembrie 2023 16:03

Numărul 4 mondial, Jannik Sinner, 22 de ani, a făcut o vizită la Maranello, la echipa sa favorită de Formula 1, unde s-a întâlnit și cu șeful acesteia, Fred Vasseur

Jannik Sinner și-a dorit de multă vreme să viziteze cartierul general al Ferrari de la Maranello. Nu a găsit timp însă din cauza programului încărcat de turnee, călătorii, antrenamente.

Până la urmă însă, visul s-a materializat recent, iar numărul 4 ATP a petrecut jumătate de zi în lumea Ferrari, înainte de a pleca în Spania, pentru perioada de pregătire din off-season.

Jannik Sinner, plimbare în Ferrari

Recentul câștigător al Cupei Davis cu echipa Italiei, ceva ce nu se mai întâmplase de 47 de ani, a parcurs întâi istoria „Căluțului cabrat” în muzeul Enzo Ferrari.

Apoi a văzut liniile de asamblare, a urcat la volanul unui Ferrai Purosangue albastru și, momentul cel mai pasionant, a ajuns în boxele circuitului Fiorano, acolo unde îl aștepta un SF90 Spider Assetto Fiorano.

+2 FOTO

„A fost o premieră pentru mine”, a declarat Sinner, entuziasmat, pentru site-ul Ferrari, după ce făcut câteva tururi. „Ceva emoționant. În ambele modele m-am simțit învelit, ca și cum erau o extensie a corpului meu. Ca racheta mea, doar că mult mai mari”.

Recent, Sinner a devenit partener pentru Formula 1, dar pasiunea sa pentru motoarele puternice datează de mult mai multă vreme. „Tatăl și bunicul meu mi-au transmis-o. Mă uitam la curse împreună cu ei de când eram mic.

Apoi, când am început să am rezultate în tenis, să câștig turnee, a apărut o problemă: dacă ajungi în finală, joci duminica, în aceeași zi când se dispută cursele. De aceea acum le urmăresc mai târziu, înregistrate”.

Sinner a vizitat Scuderia Ferrari și s-a întâlnit cu șeful echipei, Fred Vasseur, dar și cu câțiva tehnicieni și mecanici.

Sinner, Djokovic și importanța echipei

„Atât tenisul, cât și motorsportul sunt considerate sporturi individuale, ești singur atât pe teren, cât și în spatele volanului. Pentru fiecare dintre noi este însă esențial să avem o echipă în spate, să lucrăm în mod armonios ca să ne atingem obiectivele.

Sacrificiile făcute de membrii echipei sunt importante. Nu vei ajunge departe singur”, a conchis Jannik Sinner.

În cazul lui, echipa a avut un rol esențial în saltul făcut de tânărul jucător în 2023. Darren Cahill și Simone Vagnozzi au fost desemnați ”Antrenorii anului” în cadrul premiilor ATP, ceea ce a stârnit o reacție din partea liderului mondial, Novak Djokovic.

FOTO Imago Images
FOTO Imago Images
FOTO Imago Images
FOTO Imago Images
FOTO Imago Images
+4 FOTO

„Felicitări lui Darren și Simone pentru un sezon incredibil cu Jannik”, a scris sârbul, sugerând apoi că Goran Ivanisevic ar fi trebuit să primească distincția.

4titluri ATP a câștigat Jannik Sinner în 2024, între care primul său Masters 1000, în Canada, apoi Montpellier, Beijing și Viena. De asemenea, a disputat trei finale: ATP Finals, Miami și Rotterdam

Sinner, 22 de ani, este așteptat să evolueze în continuare, iar rivalitatățile cu adversari din generații diferite, Djokovic, 36 de ani, respectiv Carlos Alcaraz, 20 de ani, vor fi urmărite cu interes în 2024.

Cum a decurs vizita lui Jannik Sinner la Ferrari

Citește și: 

Un nou record stabilit de Giannis Antetokounmpo! L-a depășit pe legendarul Kareem Abdul-Jabbar și el 4-lea din istorie care reușește o asemenea performanță
NBA
Un nou record stabilit de Giannis Antetokounmpo! L-a depășit pe legendarul Kareem Abdul-Jabbar și el 4-lea din istorie care reușește o asemenea performanță
Federica Brignone, campioană mondială, despre cum concurezi când nu vezi bine la distanță: „Schiez în funcție de senzațiile pe care le am, nu văd, dar simt” + Ce crede despre Jannik Sinner
SCHI ALPIN / CUPA MONDIALĂ
Federica Brignone, campioană mondială, despre cum concurezi când nu vezi bine la distanță: „Schiez în funcție de senzațiile pe care le am, nu văd, dar simt” + Ce crede despre Jannik Sinner

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close