SPORTURI  »  TENIS  »  WTA CHARLESTON

VIDEO Jaqueline Cristian, a treia întâlnire cu o jucătoare de Top 20 la Charleston

Jaqueline Cristian la Charlerston FOTO Facebook Charleston Open
Jaqueline Cristian la Charlerston FOTO Facebook Charleston Open

Articol de - Publicat vineri, 05 aprilie 2024 10:39 / Actualizat vineri, 05 aprilie 2024 11:59

Jaqueline Cristian (25 ani, 83 WTA) va evolua vineri în sferturile de finală ale turneului de la Charleston împotriva Dariei Kasatkina (26 de ani, 11 WTA). Pentru jucătoarea din România este al treilea meci pe zgura verde din Carolina de Sud contra unei jucătoare de Top 20, ea învingându-le pe Madison Keys (18 WTA) și Emma Navarro (20 WTA).

Jaqueline Cristian dispută vineri, de la ora 18:00, al nouălea sfert de finală al carierei în circuitul WTA. Românca o va întâlni pe Daria Kasatkina din Rusia pentru un loc în penultimul act de la Charleston, un turneu unde lucrurile au mers foarte bine pentru ea.

Simona Halep revine pe suprafața care i-a adus nouă trofee în trecut » Incredibil: cât timp a trecut de la ultimul meci pe zgură
WTA
Simona Halep revine pe suprafața care i-a adus nouă trofee în trecut » Incredibil: cât timp a trecut de la ultimul meci pe zgură

Cristian a ajuns la meciul contra rusoaicei după ce a trecut joi noaptea de Emma Navarro, favorita locală, americanca având rezidența în Charleston, iar tatăl acesteia deținând turneul, cu 6-3, 5-7, 6-1.

A fost un meci care a durat două ore și douăzeci și șapte de minute și în care s-au întâmplat multe răsturnări de situație. Jaqueline a ratat două mingi de meci în setul al doilea, dar a reușit să se impună până la urmă.

„Am devenit un pic prea emoțională, prea încordată, iar ea a găsit loviturile potrivite. Apoi mi-am spus că vine decisivul, trebuie să lupt. Aceasta este abordarea, să trăiești în prezent, să nu-ți pese ce s-a întâmplat în primul, al doilea set, să lupți pentru fiecare punct”, a spus româncă într-un interviu pentru Tennis Channel.

Am fost agresivă într-un mod solid, am discutat cu echipa mea și știam că împotriva ei trebuie să fiu agresivă, dar să nu mă grăbesc.

-Jaqueline Cristian

A treia jucătoare de Top 20 la rând pentru Jaqueline Cristian

A fost a treia victorie a lui Jaqueline Cristian în fața unei jucătoare de Top 20, a doua la Charleston. Românca a învins-o în turul precedent pe Madison Keys (18 WTA).

Am ajuns devreme la Charleston și am avut timp să mă pregătesc, îmi place mult turneul, vreau să mă bucur de această săptămână, sper să arăt cel mai bun tenis al meu pentru că iubesc să joc pe zgură”, a subliniat ea.

Primul succes al româncei în fața unei astfel de jucătoare a venit în 2022 la turneul de la Doha, când a trecut de Elena Rybakina (20 WTA).

Jaqueline Cristian, amintiri dureroase

De la acel turneu nu a mai întâlnit-o pe Daria Kasatkina, adversara sa din sferturi de finală de la Charleston. Însă amintirile sunt unele extrem de neplăcute pentru că românca a părăsit terenul în scaun cu rotile din cauza unei accidentări la genunchi, care a scos-o din circuit luni bune.

„Va fi un meci dificil, am jucat împotriva ei acum doi ani, o partidă în care m-am accidentat. Ne-am antrenat aici împreună, este o jucătoare foarte bună, o persoana incredibilă. De-abia aștept meciul!”, a spus Jaqueline.

Un aranjament care funcționează

Jaqueline Cristian a vorbit și despre noua colaborare cu spaniolul Javier Marti. „Am fost în contact cu el pe tot parcursul anului trecut pentru că m-am antrenat în Spania, când am încheiat cealaltă colaborare în urmă cu câteva săptămâni l-am rugat pe el să mă ajute și să vedem dacă ne putem înțelege, iar lucrurile merg bine”, a concluzionat ea zâmbind.

Cele mai bune rezultate ale lui Jaqueline Cristian în turneele WTA

  • 2024 – semifinale Transylvania Open (WTA 250)
  • 2023 – semifinale Rouen Open (WTA 250), semifinale Praga Open (WTA 250)
  • 2021 – finală Linz (WTA 500), semifinale Astana Open (WTA 250), sferturi de finală Transylvania Open (WTA 250), sferturi de finală Palermo Open (WTA 250), sferturi de finală Sankt Petersburg  (WTA 500)

VIDEO. Rezumatul partidei dintre Emma Navarro și Jaqueline Cristian

Citește și alte știri din tenis:

Rafael Nadal, OUT! Spaniolul a făcut anunțul: „Corpul meu nu-mi permite”
ATP MONTE CARLO
Rafael Nadal, OUT! Spaniolul a făcut anunțul: „Corpul meu nu-mi permite”
„M-am săturat de el” » Goran Ivanisevic, declarațiile momentului despre despărțirea de Novak Djokovic: „Știam că sfârșitul e aproape”
INTERVIU
„M-am săturat de el” » Goran Ivanisevic, declarațiile momentului despre despărțirea de Novak Djokovic: „Știam că sfârșitul e aproape”

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (4)
MaxiP
MaxiP  •  05 Aprilie 2024, 14:48

Parca se vad Jocurile Olimpice incet.

Trandafir
Trandafir  •  05 Aprilie 2024, 14:13

Bravo, bravo, Cristian ! Trei victorii si o urcare cu 9 pozitii in clasamentul WTA. Succes mai departe !

adybumbescu
adybumbescu  •  05 Aprilie 2024, 12:29

Cu Dasha i se infunda dar felicitari pentru parcurs...

Vezi toate comentariile (4)
Comentează