SPORTURI  »  TENIS  »  AUSTRALIAN OPEN

A doua româncă eliminată de la Australian Open 2024 » Jaqueline Cristian a pierdut categoric în primul tur

Jaqueline Cristian, eliminată de la Australian Open 2024 // FOTO: Guliver/GettyImages
Jaqueline Cristian, eliminată de la Australian Open 2024 // FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat luni, 15 ianuarie 2024 09:12 / Actualizat luni, 15 ianuarie 2024 09:41

După Ana Bogdan, și Jaqueline Cristian (84 WTA, 26 de ani) a fost eliminată în turul 1 de la Australian Open 2024. A pierdut în două seturi în fața cehoaicei Katerina Siniakova (49 WTA, 27 de ani), scor 2-6, 5-7.

  • Australian Open 2024, primul turneu de Grand Slam al anului, se joacă între 14 și 28 ianuarie. În România e transmis la TV de Eurosport

Cotată cu șansa a doua, românca nu a putut face față adversarei în primul set, pe care l-a cedat rapid, în doar 35 de minute. Setul secund a fost mai echilibrat, a durat 53 de minute, dar tot Siniakova s-a impus, fiind mai bună în finalul setului.

Novak Djokovic a stabilit un nou record la Australian Open, însă a ratat șansa unei alte performanțe istorice
AUSTRALIAN OPEN
Novak Djokovic a stabilit un nou record la Australian Open, însă a ratat șansa unei alte performanțe istorice

Jaqueline Cristian, eliminată de la Australian Open 2024

Siniakova a luat-o tare pe Cristian. A condus rapid cu 4-1 în primul set, după două break-uri. Românca a încercat să revină, a luat un break înapoi, dar de la 2-4 nu a mai avut forța necesară. Primul set s-a terminat 6-2 pentru Siniakova.

Setul secund a început cu un break al cehoaicei chiar în primul game. S-a făcut 4-2, dar Cristian a avut forța să egaleze. De la 4-4 a urmat o serie spectaculoasă: break după break. S-a făcut 6-5 pentru Siniakova, care urma să servească pentru meci. Cristian a încercat încă un break, dar Katerina s-a ținut bine și și-a luat serviciul. A câștigat cu 7-5 setul și s-a calificat în turul 2.

Pentru accederea pe tabloul principal de la Australian Open 2024, Jaqueline Cristian va încasa un cec în valoare de 80.000 de euro și va primi 10 puncte WTA.

România, care a avut trei jucătoare pe tablou la startul Australian Open 2024, ceea ce nu se mai întâmplase de 15 ani, mai rămâne cu o singură reprezentată în proba de simplu: Sorana Cîrstea (26 WTA, 33 de ani). Ea va juca marți, 16 ianuarie, contra chinezoaicei Yafan Wang (97 WTA, 29 de ani). 

VIDEO Simona Halep trage tare la antrenamentele din Dubai

Citește mai multe știri de la Australian Open 2024:

Novak Djokovic l-a elogiat pe Dino Prizmic, puștiul de 18 ani care i-a luat un set la Australian Open: „Parcă aș fi jucat împotriva mea în oglindă!”

Reacția Anei Bogdan după ce a fost eliminată în primul tur la Australian Open: „Nu am de ce să fiu supărată”

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (1)
MaxiP
MaxiP  •  15 Ianuarie 2024, 10:57

Da, sa-i auzim pe cei care o tineau sus si tare ca tenisului romanesc nu ii lipseste Simona Halep... Imi pare rau ca Jaqueline nu isi revine la forma dinaintea accidentarii, totusi a revenit de mult in circuit, nu cred ca mai exista vreo legatura. Adversarul din acest tur era unul accesibil, Jaquelina n-a jucat absolut nimic, puncte de 2-3 schimburi, greseli nefortate pe banda rulanta. Si la nivel de jucatoare ajunse la o anumita maturitate, ea este cea mai de perspectiva pe care o avem. Cu evolutiile astea are sanse minime sa prinda Jocurile Olimpice, nu stiu neaparat cat o intereseaza, insa speram sa urce in clasamentul olimpic prin acest Australian Open.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează