SPORTURI  »  TENIS  »  ITF

VIDEO Jaqueline Cristian, primul titlu după accidentarea groaznică din februarie » Salt de 19 locuri în clasament

Jaqueline Cristian, alături de antrenorul  Thomas Drouet / Sursă foto: Instagram +25   FOTO
Jaqueline Cristian, alături de antrenorul Thomas Drouet / Sursă foto: Instagram

Articol de GSP - Publicat duminica, 18 septembrie 2022 19:03 / Actualizat duminica, 18 septembrie 2022 19:39

Jaqueline Cristian (24 de ani, 87 WTA) a câștigat, în această după-amiază, turneul ITF disputat la Le Neubourg (Franța), dotat cu premii totale în valoare de 80.000 de euro. Românca a învins-o în ultimul act pe Magali Kempen (24 de ani, 327 WTA, scor 6-4, 6-4.

E cel mai important succes reușit de Jaqueline Cristian după revenirea pe teren de la începutul acestei luni. După ce avusese nevoie de set decisiv în toate meciurile din turneu, bucureșteanca a găsit resurse pentru o victorie ceva mai confortabilă în finală, pe care a tranșat-o după o oră și 33 de minute.

Jaqueline Cristian, campioană la turneul din Le Neubourg

Dacă în ultimul act nu a a avut parte de un adversar complicat, Jaqueline a eliminat în drumul către trofeu două jucătoare mai cunoscute. Pe Harmony Tan (111 WTA) în semifinale, franțuzoaica fiind cea care a învins-o pe Serena Williams la Wimbledon, și pe Ysaline Bonaventure (145 WTA) în „sferturi”.

Succesul de la competiția din Franța îi aduce româncei un salt de 19 locuri în clasament. Începând de luni, ea va fi pe locul 68.

Irina Begu, campioană la Țiriac Foundation Trophy! » Românca nu a pierdut niciun set pe durata întregului turneu
Țiriac Foundation Trophy
Irina Begu, campioană la Țiriac Foundation Trophy! » Românca nu a pierdut niciun set pe durata întregului turneu

Jaqueline Cristian a suferit o accidentare teribilă în februarie

Jaqueline Cristian a suferit o accidentare gravă în februarie, în turul al doilea al turneului de la Doha, și a fost nevoită să părăsească terenul într-un scaun cu rotile. A revenit abia în septembrie, după șapte luni de recuperare.

Pe 22 februarie, românca era nevoită să abandoneze din cauza unei accidentări în meciul cu rusoaica Daria Kasatkina. În timpul unui schimb din game-ul 5, românca a acuzat probleme la genunchi, după ce a călcat greșit, a urlat de durere și s-a prăbușit pe teren, cerând intervenția fizioterapeutului.

După mai multe momente de pauză, românca a revenit pe teren, cu un bandaj la genunchi. După un punct, aceasta s-a prăbușit pe teren, din cauza durerilor. Cristian a fost nevoită să se retragă, părăsind terenul într-un scaun cu rotile.

+21 FOTO

Citește și alte știri din tenis:

Irina Begu, campioană la Țiriac Foundation Trophy! » Românca nu a pierdut niciun set pe durata întregului turneu

EXCLUSIV Moștenirea pe care Ion Țiriac vrea s-o lase Bucureștiului: „Asta ar fi ținta mea”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
Pake
Pake  •  18 Septembrie 2022, 22:29

M-am saturat cat ati prommovat-o pe asta! De la doamna Dracula la marea speranta a Romaniei! Lasati-o sa demonstreze prima data, momentan e un simplu clown! Clown-ul presei!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează