SPORTURI  »  TENIS  »  WTA MADRID

CORESPONDENȚĂ DIN MADRID Jaqueline Cristian, stop în „optimi” la Madrid: „Plec cu încredere și clar îmi dau seama că pot mult mai mult”

Jaqueline Cristian în acțiune în „optimile” de la Madrid 2024 Foto: Imago
Jaqueline Cristian în acțiune în „optimile” de la Madrid 2024 Foto: Imago

Articol de - Publicat duminica, 28 aprilie 2024 22:35 / Actualizat duminica, 28 aprilie 2024 22:35

Jaqueline Cristian, 25 de ani, ♦ 73 WTA, s-a oprit în optimile de finală ale turneului de la Madrid, cedând în fața jucătoarei cel mai în vogă, Danielle Collins, 30 de ani, ♦ 15 WTA, cu 6-3, 4-6, 1-6, în două ore și un minut. Este cel mai bun rezultat al româncei pe un tablou WTA 1000.

Cea mai consistentă săptămână pentru Jaqueline Cristian s-a încheiat cu un meci în care luptat în multe momente, în ciuda scorului din setul decisiv, cu jucătoarea care nu mai știe să piardă de 15 partide încoace. Adică Danielle Collins, campioana de la Miami și Charleston, cu care Jaq s-a înfruntat în premieră pe zgura de la Caja Magica.

Și a început excelent Cristian, transferând cu succes încrederea din care a făcut provizii după cele patru meciuri câștigate zilele acestea, două în calificări, două pe tabloul principal, cu Magdalena Frech și Barbora Krejcikova.

România a făcut spectacol în ultima zi la Campionatele Europene de canotaj: 5 medalii în 7 finale! Cum arată bilanțul competiției
CANOTAJ/CAMPIONATELE EUROPENE
România a făcut spectacol în ultima zi la Campionatele Europene de canotaj: 5 medalii în 7 finale! Cum arată bilanțul competiției

Serviciul i-a mers foarte bine, a rămas aproape intangibil pentru adversară, în secvențele de acomodare ale unui duel disputat pe Terenul 3, aflat în incinta Cutiei și dotat cu acoperiș retractabil. Și la care tribunele au fost mereu pline pentru că lumea a dorit să le vadă pe cele două înfruntându-se.

De la egal la egal două seturi cu numărul 15 WTA

Cu prima minge, Jaq a ratat un singur punct, cu al doilea a rămas la 50%, iar când i-a venit momentul potrivit, a reușit break-ul, apoi a închis cu 6-3.

Din partea secundă lucrurile s-au schimbat și pentru că americanca a început să joace mai bine, duelul echilibrându-se. Cristian a rezistat, a salvat o minge de break pentru 3-3 și a continuat să lovească mingea cu încredere, fără să se lase intimidată de adversară.

Aceasta a speculat bine însă în game-ul de supraviețuire de la 4-5, a încheiat setul 6-4, apoi a păși și mai apăsat în decisiv pentru un 6-1 destul de aspru în condițiile în care au fost câteva game-uri strânse.

Jaqueline Cristian: „Nu pot să-mi reproșez prea multe lucruri”

„A fost un meci foarte bun”, a apreciat după aceea, sosită rapid a zona mixtă, Jaqueline. „Ea a jucat incredibil, și-a ridicat nivelul foarte mult. Am simțit că, pe cât înainta meciul, cu atât parcă se simțea mai bine și se acomodat mai mult cu toate mingile mele și cu raliurile”, a dezvoltat românca.

„Mi se pare că a fost foarte, foarte solidă și, deși i-am pus foarte multe probleme și chiar nu pot să-mi reproșez prea multe lucruri față de felul în care am jucat, se vede clar că e foarte solidă, cu încredere, parcă în momentele importante joacă incredibil de bine, găsește liniile”, a explicat ea.

„N-am jucat niciodată cu o jucătoare care să mă facă să simt chestia asta și acuma înțeleg de ce a câștigat toate meciurile astea și de ce este pe locul care e”, a încheiat ea descrierea partidei și a felului în care s-a simțit în fața unei adversare care se află pe un val uriaș de încredere.

Un meci bun pentru că am de învățat multe și o să le iau să le analizez, cred că e un pas foarte bun în cariera mea. Îmi arată clar că încă am de îmbunătățit. Simt că pot să mă duc mult mai sus - Jaqueline Cristian

Jaqueline Cristian: „Am o mare plăcere de a fi pe teren zilele acestea”

Per total, a fost o săptămână pozitivă pentru „tricoloră”, care se traduce prin cea mai bună performanță a ei într-un turneu WTA 1000, optimi de finală, și printr-un salt de 6 locuri în clasamentul mondial, de pe 73 pe 67.

Jaqueline Cristian, stop în „optimi” la Madrid: „Plec cu încredere și clar îmi dau seama că pot mult mai mult”
Jaqueline Cristian, sărbătorind un punct în meciul cu Danielle Collins de la Madrid Foto: Imago

Plec foarte fericită de la Madrid, plec cu multă încredere, sunt sănătoasă, mă bucur mult pe teren când pot să joc și să fac meciuri lungi, trei seturi și să revin și să întorc, să alerg și să chiar am o mare plăcere de a fi pe teren zilele acestea”, spus ea, întrebată ce ia din săptămâna madrilenă.

„Și chiar mă simt motivată să ajung la nivelul la care la minge de break să dau două linii constante una după alta, să strig Come on!”, a mai spus ea, cu umor, râzând. „Sunt mulțumită cu turneul și clar îmi dau seama că pot mult mai mult”.

După Madrid, ea va venit câteva zile acasă, în România, apoi va juca în alt turneu mare, cel de la Roma. „Sper să intru pe tablou, pentru că eram aproape, a patra sau a cincea afară, dacă nu, calificări”.

Despre BJK Finals: „Sper să avem puțin noroc, să picăm bine”

Iar marți, 30 aprilie, va aștepta curioasă rezultatul tragerii la sorți din BJK Cup Finals, cu un format schimbat de anul acesta, tablou în loc de grupe. Fază în care România s-a calificat în premieră, după victoria superbă cu Ucraina, 3-2 revenind de la 0-2.

E mai bine, din punctul meu de vedere, pentru că nu mai joci meciuri moarte, că ai o miză pentru care joci”, a spus Jaqueline despre sistemul nou. „Sper să avem puțin noroc și să picăm bine și să mergem acolo la fel de motivate cum am fost cu Ucraina, dar în a doua zi”, a încheiat ea cu un zâmbet larg.

Citește și:

Ancuța Bodnar și Simona Radiș spun că evoluția lor la CE de la Szeged nu este concludentă pentru Jocurile Olimpice
CANOTAJ/CAMPIONATELE EUROPENE
Ancuța Bodnar și Simona Radiș spun că evoluția lor la CE de la Szeged nu este concludentă pentru Jocurile Olimpice
Elisabeta Lipă, după CE de la Szeged: „Suntem pe drumul cel bun. Îi felicit pe sportivi pentru modul în care luptă”
CANOTAJ / CAMPIONATE EUROPENE
Elisabeta Lipă, după CE de la Szeged: „Suntem pe drumul cel bun. Îi felicit pe sportivi pentru modul în care luptă”

Cine rămâne în Superligă, cine pică în Liga 2 » CALCULE la retrogradare în timp real

Nu se mai ascund » Fostul fotbalist al Rapidului se iubește cu mama unui titular din Superliga


Comentarii (10)
Trandafir
Trandafir  •  29 Aprilie 2024, 14:21

@ JP & Maxi. Va multumesc.

Cititoramator7
Cititoramator7  •  29 Aprilie 2024, 14:17

Un meci bun , Collins are experiență. Jaq are potențial și are viitorul în față, sper să joace din ce în ce mai bine , felicitări pentru tenisul bun , chiar dacă pe final nu a mai putut menține același nivel de joc !

MaxiP
MaxiP  •  29 Aprilie 2024, 11:33
Postat de Trandafir pe 29 Aprilie 2024, 09:25

Tenismenele noastre castiga primul set apoi pierd. Nu pricep ce le lipseste. Sunt probleme psihice, sau de antrenor, nu stiu ?

Nu sunt neaparat tenismenele noastre, ne reprezinta, dar nu vad neaparat legatura. Explicatie e simpla: tenisul se joaca in format 2 seturi din 3, cine ajunge primul la 2, cu unele exceptii in care se joaca 3 din 5. Astfel exista cateva posibilitati: iei 2 seturi la 0, pierzi primul set si intorci, castigi primul set, esti egalat si castigi decisivil. In restul situatiilor pierzi. Jaqueline a trecut la acest turneu prin toate aceste situatii: cu un tur inainte pierduse primul set si castigase, cu Saville a castigat primul set si a castigat in 3 seturi. De unde concluzia ca ar castiga primul set si apoi pierd?

Vezi toate comentariile (10)
Comentează