SPORTURI  »  TENIS  »  ITF ZAGREB

Jaqueline Cristian, încă un trofeu » Salt de 26 de locuri în clasamentul WTA

Jaqueline Cristian și antrenorul Carlos Boluda cu trofeul de la Zagreb
Jaqueline Cristian și antrenorul Carlos Boluda cu trofeul de la Zagreb

Articol de - Publicat sambata, 13 mai 2023 21:35 / Actualizat sambata, 13 mai 2023 21:47

Jaqueline Cristian a câștigat azi turneul de la Zagreb, cu premii de 60.000 de dolari, după o finală aprinsă, 6-1, 3-6, 7-6 (0) cu germanca Ella Seidel, venită din calificări

Săptămâna aceasta, jucătoarea română în vârstă de 24 de ani a ales Zagreb Ladies Open, desfășurat la Tenis Centar Maksimir, pentru a aduna meciuri și victorii într-un sezon pe care l-a început cărând după ea în continuare urmele accidentării teribile de anul trecut, din februarie.

Jaqueline Cristian, un singur set pierdut

Și i-a mers cum nu se poate mai bine. Cotată favorită 3 a concursului, Cristian a trecut pe rând de Arina Rodionova (Aus), venită din calificări, 6-3, 6-4, de Emiliana Arango (Col), 6-4, 6-2, apoi în sferturi de finală de o favorită locală, croata Jana Fett, beneficiară a unui wild card din partea organizatorilor, 7-5, 6-4.

În semifinale s-a impus în fața unui alt cap de serie, al 7-lea, Carole Monnet din Franța, 6-4, 6-3. Primul set l-a cedat abia în finală, în aceeași zi, acolo unde a avut o adversară surprinzătoare, pe germanca Ella Seidel, 18 ani, locul 482 WTA, venită din calificări, cea care o învinsese în penultimul act pe favorita principală, Diane Parry (Fra).

8 așia reușit Jaqueline Cristian în finală, meci în care a avut 15 șanse de break, valorificând 6

Două partide într-o zi, prima cu Monnet, de o oră și 20 de minute, a doua, finala cu Seidel, de o oră și 52 de minute, în care Jaqueline s-a impus cu 6-1, 3-6, 7-6 (0).

Salt de 26 de locuri pentru Jaqueline Cristian

Încă o săptămână grozavă în care am măcinat, am acceptat, am învățat și am luptat până la capăt. Toate fac parte din proces. Nu pot să fiu altfel decât recunoscătoare echipei mele, care mă împinge mereu și mă susține”, a scris Jaqueline pe contul ei de Instagram, referindu-se la antrenorul Carlos Boluda și la preparatorul fizic Jose Luis Hernandez. 

„Să continuăm, ce e mai bun abia acum vine, spre următorul turneu!”, a îndemnat ea.

Reușita din Croația o propulsează în clasamentul mondial cu 26 de locuri, românca se apropie de Top 100, urmând să fie luni pe 133.

58este locul cel mai înalt atins de Jaqueline Cristian în carieră, pe 31 ianuarie 2022

În acest sezon, Jaqueline Cristian a mai cucerit două titluri ITF, la Trnava, concurs tot cu premii de 60.000 de dolari, și la Palmanova, de 25.000 de dolari, și a ajuns în semifinale la Koper, turneu cu bursă de 60.000 de dolari.

Citește și:

„Ne poți spune ceva despre rendez-vous-ul tău cu Jose Mourinho?” » Djokovic a avut nevoie de câteva secunde pentru a se dezmetici
ROMA
„Ne poți spune ceva despre rendez-vous-ul tău cu Jose Mourinho?” » Djokovic a avut nevoie de câteva secunde pentru a se dezmetici
„Nu vreau să-l văd suferind” » Iga Swiatek are un mesaj pentru Rafael Nadal, jucătorul pe care îl admiră
WTA ROMA
„Nu vreau să-l văd suferind” » Iga Swiatek are un mesaj pentru Rafael Nadal, jucătorul pe care îl admiră

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
Trandafir
Trandafir  •  14 Mai 2023, 07:56

Foarte frumos, Bravo Cristian ! Succes mai departe ! Ieri, la Roma la un turneu mult superior, WTA 1000, Ruse a castigat primul joc la dublu, obtinanand 120 pct. WTA. A ajuns la dublu pe locul 33 mondial iar in clasamentul WTA Live dublu pe locul 7, eligibil pt. Turneul Campionilor !!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează
Close