SPORTURI  »  TENIS  »  WTA ROMA

„Nu vreau să-l văd suferind” » Iga Swiatek are un mesaj pentru Rafael Nadal, jucătorul pe care îl admiră

Rafael Nadal la Australian Open, unde s-a accidentat Foto Imago
Rafael Nadal la Australian Open, unde s-a accidentat Foto Imago

Articol de - Publicat sambata, 13 mai 2023 15:19 / Actualizat sambata, 13 mai 2023 17:23

Mare admiratoare a lui Rafael Nadal, Iga Swiatek a spus că și-ar dori să-l vadă jucând la Roland Garros, dar nu și dacă acest lucru i-ar aduce suferință spaniolului. Acesta absentează din turnee din ianuarie

Rafael Nadal nu a mai disputat un meci oficial de la Australian Open, în ianuarie, atunci când a suferit o accidentare la șold de o gravitate neintuită inițial. Spaniolul era învins atunci în turul secund de Mackenzie McDonald.

Rafael Nadal, absent pe zgură până acum în 2023

Pe rând, fostul lider mondial, în vârstă de 36 de ani, și-a anunțat imposibilitatea de a participa la turneele care făceau parte în mod tradițional din calendarul său. Iar cel mai dureros a fost să renunțe la concursurile din bucata de sezon care îi este cel mai dragă și care i-a adus de-a lungul anilor numeroase trofee și amintiri de neuitat, cea de zgură.

Rafael Nadal s-a retras, pe rând, de la Monte Carlo, Barcelona, Madrid și Roma, iar participarea sa la Roland Garros, unde este de 14 ori campion, stă sub semnul îndoielii. Mai ales după ce zilele trecute s-a viralizat un video de la un antrenament al ibericului în care acesta se oprește la un moment dat, copleșit de durere în zona afectată în ianuarie.

Iga Swiatek: „Sper să fie sănătos și fericit, e cel mai important”

Iga Swiatek, liderul WTA care a trecut vineri cu 6-0, 6-0 de Anastasia Pavlyuchenkova, finalista de la Roland Garros 2021, în turul secunde la Roma, a vorbit pe acest subiect.

Sunt un mare fan al lui Rafa. Mi-aș dori să poată juca. Respect mult spiritul lui de luptător. Întotdeauna încearcă să împingă mai mult, să fie mai bun, să concureze la cel mai înalt nivel”, a declarat poloneza în conferința de presă de după victoria cu Pavlyuchenkova.

„Nu știu exact cât de mari sunt durerile cu care trăiește acum. Nu vreau să-l văd suferind. Pe de o parte, mi-aș dori să-l văd jucând, pe de alta, dacă aș ști că suferă mult, nu mi s-ar părea deloc plăcut să-l văd așa”, a adăugat liderul WTA.

Sper să fie sănătos și fericit chiar dacă ar fi obligat să rateze Roland Garros-ul”, a conchis ea. ”Acesta este lucrul cel mai important, nu contează ce se întâmplă în ce privește tenisul”.

„Nu vreau să-l văd suferind” » Iga Swiatek are un mesaj pentru Rafael Nadal, jucătorul pe care îl admiră
Rafael Nadal și Iga Swiatek la Melbourne Foto Instagram Iga Swiatek

Coco Gauff mizează pe Rafael Nadal

La rândul ei, Coco Gauff, învinsa lui Swiatek în finala de la Paris de anul trecut, declarase că pentru ea Nadal ar fi automat alegerea ei pentru câștigarea turneului, dacă ar urma să participe.

14 titlurila Roland Garros are Rafael Nadal, de asemenea 12 la Barcelona, 11 la Monte Carlo, 10 la Roma și 5 la Madrid, toate pe zgură

„Nu cred că are nevoie de experiența meciurilor în picioare”, a declarat americanca, aflată și ea la Roma. „Între el și Roland Garros este ceva special. Anul trecut am făcut greșeala de a mă îndoi de el. Imediat însă a ajuns ca un iureș în finală și a câștigat finala în trei seturi”, a rememorat Gauff.

Roland Garros, al doilea turneu de Grand Slam al anului, se va disputa între 28 mai și 11 iunie.

Citește și:

Dominant în proba olimpică » Cătălin Chirilă, la a doua victorie din sezon în Cupa Mondială de la Szeged
KAIAC-CANOE
Dominant în proba olimpică » Cătălin Chirilă, la a doua victorie din sezon în Cupa Mondială de la Szeged
Alt scandal la Madrid! Victoria Azarenka, scoasă din sărite de decizia organizatorilor după finală: „E inacceptabil”
WTA MADRID
Alt scandal la Madrid! Victoria Azarenka, scoasă din sărite de decizia organizatorilor după finală: „E inacceptabil”

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează