SPORTURI  »  TENIS  »  SURPRIZĂ

Jelena Jankovic, gata să revină după 3 ani?! Apariție surpriză în circuitul organizat de Djokovic

Jelena Jankovic din nou pe teren, după aproape 3 ani Foto Guliver/GettyImages +5   FOTO
Jelena Jankovic din nou pe teren, după aproape 3 ani Foto Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat sambata, 13 iunie 2020 16:19

Jelena Jankovic nu mai jucase de la US Open 2017, dar s-a întors pe teren pentru Adria Tour, circuitul organizat de Novak Djokovic. Cei doi au făcut pereche în ziua inaugurală a competiției

A fost lider mondial la finalul lui 2008, sezon în care a cucerit 4 titluri și a disputat singura finală de Mare Șlem a carierei, la US Open, dar și pe cea de la Miami. În timp, probleme la spate i-au apăsat cariera, până când au făcut-o să ia o pauză indefinită de la tenis, de la înfrângerea în fața Petrei Kvitova în primul tur al turneului de Grand Slam de la New York 2017 încoace.

Alături de Nole

Jelena Jankovic, care a împlinit 35 de ani pe 28 februarie, s-a întors pe zgura de la Belgrad pentru a participa activ, alături de Novak Djokovic, la inaugurarea circuitului Adria Tour. Cei doi au făcut pereche într-un meci de dublu mixt contra Olgăi Danilovic și a lui Nenad Zimonjic, câștigând cu 7-6.

„A fost uimitor. Dar o revenire completă în circuit este cu totul altă chestiune. Un proces migălos, complex” – Jelena Jankovic

Este prima dată când am ținut o rachetă în mână după foarte mult timp și sunt fericită ca un copil într-un magazin de bomboane”, a spus ea în conferința de presă de după partidă, citată de Reuters. ”M-am simțit ca la începuturi. Am stat pe bară din cauza unei accidentări la spate care nu mi-a afectat doar cariera. A fost atât de rău încât nu puteam merge normal sau dormi. Sunt recuperată complet, dar acum trăiesc o viață diferită”, a adăugat Jelena. 

Nu doar tenisul ei a produs aplauze din partea celor 2.000 de spectatori, ci și look-ul special, dramatic, cu machiaj și părul strâns într-o coadă formată din extensii de o lungime considerabilă, și echipamentul colorat, oferit de sponsorul ei de mulți ani, Fila. 

Sincer vorbind, mi-a lipsit să mă aflu în fața publicului, să simt energia și adrenalina pe care o transmite. Pe de altă parte, nu e ușor să joci, e nevoie de efort și sacrificiu ca să fii la nivelul profesionist”, a mai spus ea, citată de cotidianul Nezavisne. ”Dacă aș fi putut să fac mai mult... poate să câștig un titlu de Mare Șlem. Nu înseamnă nimic, pentru mine victoria e că pot trăi normal, fericită. Am o viață modestă și nu regret asemenea lucruri”, a punctat ea.

„Nu am spus oficial adio tenisului. Ușa mea este deschisă, însă pe primul loc este sănătatea” – Jelena Jankovic

15 titluri WTAa cucerit Jelena Jankovic în carieră, cel mai recent în 2015, la Hong Kong

19 milioanede dolari e totalul brut adunat din premii de sârboaică de-a lungul carierei

Citește și alte știri din tenis

De ce crede Patrick Mouratoglou că Serena Williams va domina circuitul după pauză: „Doar oamenii ăștia pot reuși”

Nick Kyrgios, surprins alături de spectaculoasa soră geamănă a lui Eugenie Bouchard

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează