SPORTURI  »  TENIS  »  WTA ROMA

JOHANNA KONTA - KAROLINA PLISKOVA // VIDEO+FOTO Pliskova, prea puternică pentru Konta » Cehoaica se impune la Roma și o depășește pe Simona Halep în clasamentul WTA!

Johanna Konta - Karolina Pliskova // FOTO: Guliver/Getty Images +6   FOTO
Johanna Konta - Karolina Pliskova // FOTO: Guliver/Getty Images

Articol de GSP - Publicat duminica, 19 mai 2019 15:35

Karolina Pliskova (7 WTA, 27 de ani) a câștigat finala turneului de la Roma, după ce a trecut de britanica Johanna Konta (42 WTA, 28 de ani), scor 6-3, 6-4, după o oră și 26 de minute de joc.

  • Cehoaica urcă astfel pe locul 2, devansând-o pe Simona Halep, care coboară pe locul 3;
  • Românca va fi astfel cap de serie numărul 3 la Roland Garros, al doilea turneu de Mare Șlem al anului, care începe duminica viitoare

Pliskova jucase impecabil pe toată durata săptămânii, iar forma bună a cehoaicei a continuat și în ultimul act. Karolina a servit extraordinar și nu și-a pierdut deloc serviciul pe durata primului set. Pliskova a reușit break-ul încă din start, pe care și l-a menținut până la finalul primului act, câștigat cu 6-3.

Setul secund a continuat tot cu dominația Karolinei. Deși Konta a jucat mai bine decât în primele minute ale partidei, jucătoarea cehă a continuat să fie de neatins la serviciu, impunându-se în final cu 6-3, 6-4.

Eleva Conchitei Martinez își adjudecă cel de-al 13-lea titlu al carierei și unul dintre cele mai importante din palmares, după cel reușit la Cincinnati, în 2016.

Locul secund pe care îl va atinge începând de luni nu e însă cea mai bună poziție a carierei. Karolina Pliskova a fost lider mondial în vara lui 2017, unde s-a menținut preț de câteva săptămâni.

karolina pliskova johanna konta +7 FOTO

Johanna Konta - Karolina Pliskova 3-6, 4-6

 

Vezi și:

Simona Halep, detalii de ultim moment despre accidentarea de la Roma » De ce a revenit în România și cum prefațează turneul de la Roland Garros

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (8)
267890
267890  •  20 Mai 2019, 20:13

Probabil ca nu sunt un bun roman, dar nu pot sa nu zic. Simona n-are ce cauta in primele 20. Numai un noroc chior si o "atentie" din partea lui Tiriac a adus-o unde e.

2373090662702614
Constantin Mosnegutu  •  20 Mai 2019, 00:43

Sa se duca pana nu s-o mai vedea va poate atunci o sa terminati cu calculele astea de *** si poate o sa mai scrieti ceva si despre sport mi mi,ai despre femei goale si inghimalii halepei!!!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

brifcor
brifcor  •  19 Mai 2019, 18:36

Pun rãmãsag cã la US Open Halepa nu va mai fi cap de serie anul ãsta. Reamintesc faptul cã acolo vor fi doar 16 capi de serie de acum încolo.

Vezi toate comentariile (8)
Comentează