TENIS  ·  WTA ROMA

KRISTINA MLADENOVIC - CAROLINE GARCIA 6-1, 6-2 // Jucătoarele care au distrus visul României s-au „ciocnit” la Roma

Confruntarea din semifinala Fed Cup dintre Franța și România a fost câștigată cu 3-2 de franțuzoaice, punctul decisiv fiind adus de Caroline Garcia și Kristina Mladenovic // Foto: Reuters
Confruntarea din semifinala Fed Cup dintre Franța și România a fost câștigată cu 3-2 de franțuzoaice, punctul decisiv fiind adus de Caroline Garcia și Kristina Mladenovic // Foto: Reuters

Marti, 14 Mai

Kristina Mladenovic (26 de ani, 63 WTA) s-a calificat în turul II al turneului de la Roma după ce a învins-o pe Caroline Garcia (25 de ani, 22 WTA), scor 6-1, 6-2

Duelul dintre cele două compatrioate n-a avut istoric. Surprinsă de loviturile incredibile ale lui Mladenovic, care a lovit agresiv pe toată durata partidei, Garcia n-a avut reacție și părăsește încă din primul tur turneul unde în 2018 ajunsese până în sferturi. 

A fost al doilea duel direct dintre cele două, scorul devenind acum egal, 1-1. Garcia se impusese în unicul meci direct de până acum, la Sydney, în ianuarie 2016.

Garcia și Mladenovic au spulberat visul României

Confruntarea din semifinala Fed Cup dintre Franța și România a fost câștigată cu 3-2 de franțuzoaice, punctul decisiv fiind adus de Caroline Garcia și Kristina Mladenovic, care le-au învins pe Simona Halep și Monica Niculescu, scor 5-7, 6-3, 6-4. Atunci, cele două jucătoare ale Franței s-au reunit după o pauză de doi ani, timp în care relația dintre ele a fost glacială din cauza unei dispute din afara terenului. 

DE UNDE A PORNIT TOTUL

Kristina Mladenovic, 25 de ani, și Caroline Garcia, 25 de ani, au făcut pereche de dublu câștigând Roland Garros în 2016 și fiind a doua pereche a lumii. Cele două s-au despărțit în martie 2017, la cererea lui Garcia. Modul în care Caroline a încetat colaborarea, printr-un mesaj, a nemulțumit-o pe Mladenovic.

Mladenovic - Sasha Bajin, șocul anului

Kristina Mladenovic a început din aprilie colaborarea cu Sascha Bajin, antrenorul anului 2018 în circuitul feminin, cel care s-a ocupat până în acest an de liderul mondial Naomi Osaka. Bajin și Mladenovic au început oficial colaborarea chiar înaintea duelului de Fed Cup dintre Franța și România, la jumătatea lunii trecute. 

„Nu vreau să sune siropos, dar nu aș lucra niciodată cu cineva dacă nu aș crede că poate ajunge cea mai bună. Garantez că rezultatul muncii se va vedea în curând. I-am spus că niciodată nu îmi voi face rezervare la biletele spre casă înainte de ultima zi a competițiilor. Nu îmi propun sferturi sau semifinale. Vreau să mergem până la capăt!”, a declarat Bajin recent, pentru site-ul WTAtennis.com.

MLADENOVIC L-A ABORDAT

Franțuzoaica a povestit că imediat după anunțul despărțirii lui Bajin de Osaka a pus mâna pe telefon și i-a transmis că dorește o colaborare: „Avea mai multe cereri, unele din partea unor jucătoare mult mai bine clasate. Am fost surprinsă că m-a ales pe mine”.

Vezi și: 4 întrebări înainte de startul de la Foro Italico: de ce nu mai e atât de important locul în clasament?

Comentarii (1)

Ion Popescu  •  14 Mai 2019, 23:21

Nu frantuzoaicele au distrus ci prostia si lasitatea conducatorilor romani.

Vezi toate comentariile (1)

Comentează

Agenda

Oră Competiție / Post TV
12:00 Tenis, WTA

Turneul din Strasbourg

Digi 2
18:00 Fotbal, Liga 2

Petrolul - ACS Poli Timișoara

Digi 1, Telekom 1
18:00 Baschet M

CSMU Craiova - U-BT Cluj Napoca

Digi 4
21:00 Fotbal, Liga 1

Astra - Sepsi

Digi 1, Telekom 1, Look
21:30 Fotbal, Serie A

Lazio - Bologna

Digi 2
Program TV complet

Liga 1

Play-off