SPORTURI  »  TENIS  »  WTA ROMA

SIMONA HALEP LA ROMA // 4 întrebări înainte de startul de la Foro Italico: de ce nu mai e atât de important locul în clasament?

Simona Halep a lăsat în urmă Madridul, concentrându-se acum pe turneul de la Roma // FOTO: Reuters
Simona Halep a lăsat în urmă Madridul, concentrându-se acum pe turneul de la Roma // FOTO: Reuters

Articol de - Publicat marti, 14 mai 2019 11:26

SIMONA HALEP LA ROMA // Capitala Italiei este centrul tenisului mondial în această săptămână. Va putea Simona Halep (2 WTA) să joace la fel ca la Madrid? Este una dintre întrebările care plutesc înainte ca fostul lider mondial să intre pe teren la Foro Italico.

  • Halep va debuta la Roma miercuri, urmând să joace direct în turul II. Românca o va juca pe învingătoarea partidei Marketa Vondrousova (44 WTA) - Barbora Strycova (40 WTA)

Turneul de la Madrid e deja istorie, toată acțiunea s-a mutat începând de luni la Foro Italico. Dubla Madrid-Roma este pentru zgură ce reprezintă Indian Wells/Miami pentru bucata de hard de la începutul anului sau Canadian Open-Cincinnati pentru cea de la mijlocul lui.

Pentru Simona Halep este una dintre cele mai prolifice perioade, ea reușind să joace ambele finale în 2017. Românca a ajuns de duminică la Roma, iar înaintea debutului ei sunt câteva întrebări care se nasc privind parcursul la turneul de categorie Premier 5.

1. E posibil să ajungă din nou să lupte pentru trofeu?

Turneul de la Roma este unul pe care fostul lider mondial l-a pus sezonul trecut pe lista de obiective. Îi place orașul, îi place locul unde se desfășoară meciurile și, cel mai important, în ultimii doi ani a jucat aici finala, fiind învinsă de fiecare dată de Elina Svitolina.

Pentru cei care nu cred că Simona Halep poate lega performanțe în săptămâni consecutive există anul 2017, când românca s-a impus la Madrid și a jucat finala de la Roma. Mai mult, a bifat și ultimul act de la Roland Garros. Chiar dacă Simona Halep a reușit acest lucru nu înseamnă că este la ordinea zilei.

În ultimii zece ani, de când cele două turnee se dispută în săptămâni consecutive, doar Dinara Safina în 2009 și Serena Williams în 2013 au mai reușit să atingă finalele la ambele competiții, ele ajungând chiar să plece cu trofeele de câștigătoare.

2. Cum e din punct de vedere fizic?

În afară de răceala cu care s-a luptat la Madrid, Simona a spus de mai multe ori pe parcursul turneului spaniol că nu are nicio problemă. Chiar dacă a avut parte de meciuri scurte, românca a subliniat că de fiecare dată când intră pe teren e pregătită pentru partide de trei ore și că are încredere în corpul său.

3. De ce nu mai e atât de important locul în clasament?

La fiecare turneu apar obsedantele calcule pentru cine poate fi numărul unu mondial. Românca are o șansă și în această săptămână să revină pe primul loc, dacă se va impune la Roma, iar Naomi Osaka nu trece de turul al treilea.

În acest moment al carierei, după ce a stat 64 de săptămâni în fotoliul de lider, obiectivele Simonei au devenit altele. În primul rând, să se bucure de tenis și să câștige cât mai multe trofee.

Din păcate, raportul dintre finalele pierdute și cele câștigate a devenit după turneul de la Madrid 18-17. Din 2017 încoace, românca a jucat 13 finale, câștigând patru și pierzând nouă. "Acum prefer trofeele și nu numerele sau clasamentele. Obiectivul meu este să joc cât mai multe finale și să câștig trofee", a spus ea la Madrid.

4. Care sunt adversarele româncei?

Prima jucătoare pe care o va înfrunta la Roma, acolo unde condițiile sunt diferite față de Madrid, va fi decisă din confruntarea Marketa Vondrousova-Barbora Strycova.

"Terenurile de la Madrid și de la Paris sunt mai dure, iar jucătoarele care lovesc puternic au mai multe șanse să se impună pe acest tip de zgură. La Roma e altfel, e mai moale, ceea ce le favorizează mai mult pe jucătoarele de zgură să câștige un astfel de turneu", a spus Halep. Chiar dacă traseele în funcție de capii de serie au fost deja stabilite, tenisul feminin ne-a arătat în ultimii ani că poate fi surprinzător.

Pe partea de tablou a Simonei se mai regăsesc Daria Kasakina, surorile Williams, Sloane Stephens, Naomi Oaka, Arina Sabalenka sau Kiki Bertens.

Simona Halep la Roma

2018: finală
2017: finală
2016: turul 2
2015: semifinale
2014: turul 3
2013: semifinale
2012: turul 1

7-1este raportul dintre victoriile și înfrângerile Simonei Halep pe zgură în acest sezon

2este locul pe care-l ocupă Simona Halep în clasamentul mondial la începutul turneului de la Roma

7este poziția pe care o ocupă Simona Halep într-un clasament al câștigurilor din acest sezon, cu 1,5 milioane de dolari din premii

2 finalea jucat în acest sezon Simona Halep, la Doha și Madrid, pierzându-le pe amândouă

Vezi și: Simona Halep n-are timp de relaxare! Când joacă primul meci în turneul de la Roma

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (2)
cneius
cneius  •  14 Mai 2019, 13:47

Articol SF, citez: "Este una dintre întrebările care plutesc" - unde plutesc aceste intrebari ??? "La fiecare turneu apar obsedantele calcule..." ??? - really ???

dora
dora  •  14 Mai 2019, 13:09

E "obosita" dupa Madrid. Nu are antrenor. Nu are nici psihic.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează