SPORTURI  »  TENIS  »  SIMONA HALEP

La mulți ani, Simona! Ce a realizat pînă la 24 de ani şi ce urmează pentru Halep în viitor

Articol de GSP - Publicat duminica, 27 septembrie 2015 09:35

Simona Halep împlinește astăzi 24 de ani! Românca își va sărbători ziua de naștere în China, unde va participa la turneul de la Wuhan.

Jucătoare profesionistă din 2006, românca este în momentul de față numărul doi mondial WTA, a cîștigat 11 titluri, peste 300 de meciuri și a bifat deja o finală de Mare Șlem, plus alte două semifinale.

În 2008, Simona a atras pentru prima oară atenția la nivel internațional, reușind să cîștige turneul de la Roland Garros la nivel de juniori. Cinci ani mai tîrziu, românca a spart gheața și la seniori, cînd a cîștigat șase turnee în 5 luni! Ascensiunea au adus pînă pe locul 2, după finale la Madrid și Roland Garros, o victorie cu Serena Williams și o nouă finală la Turneul Campioanelor.

Evoluțiile sale au continuat să crească și anul acesta, cînd a cîștigat titlul la Indian Wells, primul ei trofeul Premier Mandatory. După o perioadă mai puțin reușită, cu eliminări rapide la Roland Garros și Wimbledon, românca și-a revenit rapid, bifînd semifinalele la US Open și o nouă calificare la Turneul Campioanelor.

La numai 24 de ani, Simona Halep are deja în palmares performanțe remarcabile și are tot viitorul în față pentru a trece la următorul nivel al carierei: locul 1 WTA și cîștigarea unui prim Grand Slam.

11 titluria cîștigat Simona Halep de-a lungul carierei: Shenzhen, Dubai, Indian Wells (2015), Doha, Bucureşti (2014), Nurnberg, 's-Hertogenbosch, Budapesta, New Haven, Moscova şi Sofia (2013)

10.130.000 $a strîns Simona din premiile obținute la turneele WTA

1.100.000 $e cel mai mare cec încasat de românca, la finala de la Roland Garros din 2014

 

 

❤️24

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (5)
catalynn
catalynn  •  27 Septembrie 2015, 15:41

La multi ani si un GS !!! :-)

mplttev
mplttev  •  27 Septembrie 2015, 14:35

La mulți ani Halepoaico ! Avem și noi o sportivă cu care mândrim cu adevărat.

simohayha
simohayha  •  27 Septembrie 2015, 13:14

Simona, suntem mandri de tine! La multi ani fericiti si prosperi, cu implinirea tuturor dorintelor si realizarea tuturor aspiratiilor!

Vezi toate comentariile (5)
Comentează
Close