SPORTURI  »  TENIS  »  TURNEU

Laude pentru Sorana Cîrstea » „Are unele dintre cele mai curate lovituri”

Sorana Cîrstea executând un forehand Foto Imago
Sorana Cîrstea executând un forehand Foto Imago

Articol de - Publicat duminica, 26 martie 2023 16:30 / Actualizat duminica, 26 martie 2023 17:00

Sorana Cîrstea și jocul ei au fost descrise în termeni elogioși de o altă româncă, Alexandra Dulgheru, devenită comentator pentru feed-ul WTA TV

Alexandra Dulgheru, fost număr 26 mondial și câștigătoare a două titluri Premier, este acum colaborator la feed-ul WTA TV, care oferă streaming live de la toate turneele importante din circuitul feminin. Aflată la Leeds, unde e sediul european de unde se fac comentariile, ea a acoperit, alături de cunoscutul jurnalist britanic specializat pe tenis Ravi Ubha, meciul Soranei Cîrstea din turul secund de la Miami. 

„Eu și Sorana ne cunoaștem de când aveam 8, 9 ani", a spus Piti, ”am dezvoltat apoi o rivalitate, una foarte frumoasă, întinsă pe mai mulți ani. Apoi, Dulgheru a descris plastic jocul compatrioatei: „Are unele dintre cele mai curate lovituri, multă forță de pe ambele părți, cu forehand-ul face ravagii, așa a fost dintotdeauna. Marele plus în jocul ei a apărut după ce a început să adauge mai multă răbdare și a acceptat că are nevoie să construiască mai mult punctul".

3 meciuridirecte au avut Sorana Cîrstea și Alexandra Dulgheru în carierele lor profesioniste, toate câștigate de prima, Marsilia și București 2007, iar cel mai recent la Roland Garros 2011

Laude pentru Sorana Cîrstea » „Are unele dintre cele mai curate lovituri”
Alexandra Dulgheru alături de Ravi Ubha la Leeds

Sorana a învins-o pe Caroline Garcia, numărul 4 mondial, cu un categoric 6-2, 6-3 pentru a avansa în turul al treilea. Era a doua victorie consecutivă în fața franțuzoaicei, după cea mult mai muncită și mai tensionată din optimile de finală de la Indian Wells, 6-4, 4-6, 7-5. Românca a vorbit apoi pe larg despre partida contra lui Caro.

Sorana Cîrstea: „Serviciul a fost cheia”

„Voi fi foarte sinceră și voi spune că sunt mulțumită. A fost mai ușor decât mă așteptam, Caro juca uimitor, este deja o jucătoare obișnuită cu Top 5, mă așteptam la o luptă grea. Am început meciul foarte bine, am servit bine, am jucat solid. A fost cu siguranță mai ușor astăzi decât la duelul precedent, dar scorul nu reflectă neapărat realitatea din teren, cred că a fost mai complicat de atât. 

Serviciul a fost cheia. Bate vântul puternic aici, asta provoacă mai multe greșeli decât de obicei. Suprafața este rapidă, mingile grele, nu este o combinație ideală. Condițiile nu sunt ușoare, dar sunt fericită cu modul în care am început jocul. Caro este o jucătoare agresivă, știi că vei primi câteva lovituri, dar trebuie să rămâi concentrată și să nu te abați de la plan”, a precizat Sorana într-un interviu pentru WTA.

Sorana Cîrstea urmează să o întâlnească pentru un loc în optimile de finală de la Miami, turneu de categorie WTA 1000, pe Karolina Muchova, pe care a mai înfruntat-o anul acesta, la Dubai, când a cedat în două seturi, 4-6, 6-7 (4).

Citește și alte știri din tenis

Jaqueline Cristian zâmbește în Mallorca » Titlu și salt de 30 de locuri în clasamentul mondial

VIDEO Ion Țiriac a dat de pământ cu COSR și cu MTS: „Au nenorocit tenisul! Totul din cauza ambițiilor unui paranoic” + Ce a spus despre cazul Simonei Halep

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (3)
rocky3
rocky3  •  26 Martie 2023, 19:40
Postat de dobrin pe 26 Martie 2023, 17:09

A fost mult mai talentata ca Halep, din pacate n-a fost serioasa.

Decât Halep nici nu era greu!

procter
procter  •  26 Martie 2023, 19:17

Sper sa joace f bine si cu Mucova.

dobrin
dobrin  •  26 Martie 2023, 17:09

A fost mult mai talentata ca Halep, din pacate n-a fost serioasa.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează