SPORTURI  »  TENIS  »  OMAGIU

FOTO „Se întoarce!” » După 18 ani, L’Equipe a refăcut o primă pagină memorabilă: reverență pentru unul dintre cei mai mari sportivi ai planetei

L'Équipe și prima pagină dedicată lui Zinedine Zidane, în 2005
L'Équipe și prima pagină dedicată lui Zinedine Zidane, în 2005

Articol de - Publicat duminica, 03 decembrie 2023 15:55 / Actualizat luni, 04 decembrie 2023 00:33

Publicația franceză L'Équipe a pregătit o primă pagină specială sâmbătă, a doua zi după ce Rafael Nadal și-a anunțat revenirea în tenis după un an de absență ♦ Jurnaliștii din Hexagon s-au inspirat din arhivă și au deschis ediția cu același mesaj cu care marcau, în 2005, întoarcerea legendarului Zinedine Zidane la echipa națională, un moment de cotitură la acea vreme. 

Inventivitatea ziariștilor de la L'Équipe, cea mai prestigioasă publicație de sport din Franța, a ieșit din nou la rampă în acest week-end. 

Obișnuiți să exceleze vizual și să puncteze la impresia artistică prin jocuri de cuvinte sau titrări de mare efect - ei livrând adevărate capodopere de-a lungul timpului - ziarul cu sediul în Boulogne-Billancourt a reușit o nouă mișcare de impact în ediția de ieri.

L'Équipe, reverență în fața lui Rafael Nadal în ediția de sâmbătă

Figura pe care s-a centrat subiectul de deschidere din L'Équipe nici măcar n-a fost un personaj din sportul francez. A fost, în schimb, un omagiu dedicat unui sportiv care și-a pus irevocabil amprenta pe o competiție de mare tradiție a Franței.

De 14 ori campion la Roland Garros, marele campion spaniol Rafael Nadal tocmai ce a anunțat că va lua din nou startul într-un turneu ATP, la un an de la accidentarea la șold suferită în Australia, care aproape i-a încheiat cariera.

Actualul număr 663 își va marca revenirea tot la Antipozi, la Brisbane, în prima săptămână din 2024.

„Se întoarce!” » După 18 ani, L’Equipe a refăcut o primă pagină memorabilă: reverență pentru unul dintre cei mai mari sportivi ai planetei
L'Équipe și prima pagină dedicată lui Rafael Nadal

Va fi prima oprire dintr-un sezon care are șanse mari să fie ultimul din cariera spaniolului. O carieră pe care francezii anticipează că și-o va încheia în vară, odată cu dubla French Open - Jocurile Olimpice. Turneul olimpic se va disputa chiar în complexul de la Roland Garros, un motiv în plus pentru ca Rafa să viseze la un al treilea aur olimpic.

După 18 ani, L'Équipe a refăcut prima pagină dedicată lui Zidane

Iar presa din Franța, mereu exigentă cu Nadal la începuturile carierei spaniolului, dar care între timp a ajuns să-l considere o parte integrantă din istoria turneului parizian vechi de peste un secol, și-a schimbat vizibil optica față de „Matador”, în special în ultimii ani.

Elocvent e modul în care L'Équipe a anunțat revenirea lui Nadal în circuit.

Jurnalistul freelancer francez Bastien Fachan a punctat, pe Twitter, că publicația a evocat o primă pagină de colecție a lor, lansată în 2005, când Zinedine Zidane, retras la nivel internațional după parcursul modest de la EURO 2004, a decis, un an mai târziu, să revină la selecționata „Cocoșului Galic” pentru un ultim dans, ce avea să fie Mondialul din 2006.

„Se întoarce!” » După 18 ani, L’Equipe a refăcut o primă pagină memorabilă: reverență pentru unul dintre cei mai mari sportivi ai planetei
L'Équipe și prima pagină dedicată lui Zinedine Zidane, în 2005

„Se întoarce!”

Sâmbăta, în cinstea lui Nadal, L'Équipe a ales același titlu - „Il revient” (n.r - „Se întoarce”) și o așezare în pagină aproape identică celei din vara lui 2005, de la momentul Zizou. Și alți utilizatori au remarcat pe rețelele de socializare unghiul abordat de ziariști.

Zidane avea 34 de ani când a participat, în vara lui 2006, la ultimul său Campionat Mondial alături de Franța. Fostul mare mijlocaș a fost aproape să-și dubleze triumful din 1998, dar a fost eliminat în finala cu Italia din cauza loviturii de cap aplicate lui Materazzi. Fără Zizou, Les Bleus au fost învinși la loteria loviturilor de departajare.

La 37 de ani și fără să mai fi jucat deloc în ultimele 12 luni, Nadal va încerca în 2024 să-și ia rămas bun de la tenis pe teren, nu în afara lui. „Nu cred că merit ca totul să se încheie într-o conferință de presă”, spunea el vara trecută.

Citește și alte știri din tenis:

VIDEO Rafael Nadal și-a anunțat revenirea pe teren » La ce turneu va participa multiplul campion de Grand Slam: „Ne vedem acolo!”

A antrenat-o pe Simona Halep, iar acum lucrează cu revelația anului din tenis: „Potențialul e nelimitat. Va câștiga un Grand Slam”

Planul care schimbă tenisul din temelii! Turneele de Grand Slam pun la cale o competiție nouă

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează