SPORTURI  »  TENIS  »  GRAND SLAM

Planul care schimbă tenisul din temelii! Turneele de Grand Slam pun la cale o competiție nouă

Primul turneu de Grand Slam, Australian Open
Primul turneu de Grand Slam, Australian Open

Articol de - Publicat miercuri, 29 noiembrie 2023 12:29 / Actualizat miercuri, 29 noiembrie 2023 13:00

Turneele de Grand Slam plănuiesc să se alieze cu alte 10 turnee de calibru din circuit pentru a forma un fel de supercompetiție care poate redefini istoria tenisului, notează astăzi Athletic

Se dorește o versiune de tenis a Formula 1. Astfel, cele mai mari turnee, cele de Grand Slam - Australian Open, Roland Garros, Wimbledon și US Open, s-ar alinia cu următoarele 10 turnee Masters ca importanță și ar forma un circuit anual. 

Tranzacție uriașă în NBA! Omul de afaceri vinde pachetul majoritar pentru două miliarde de dolari
NBA
Tranzacție uriașă în NBA! Omul de afaceri vinde pachetul majoritar pentru două miliarde de dolari

Șefii de Grand Slam acuză: „Tenisul a devenit confuz”

Planul vine în momentul în care cele mai puternice entități, directori și jucători de top din sport au ajuns să accepte că tenisul în forma sa actuală nu funcționează atât de bine pe cât ar trebui, notează sursa citată. 

Acuzațiile principale ale șefilor din tenis sunt că sportul a devenit confuz de urmărit pentru fani și că programul din circuit îi epuizează pe jucătorii de top, ale căror cariere sunt întrerupte de accidentări și oboseală mentală.

Athletic scrie că cele patru Grand Slam-uri vor da publicității mai multe informații despre acest circuit premium în ianuarie anul viitor cu ocazia Australian Open. 

Dacă planurile s-ar îndeplini, e de așteptat ca jucătorii din top 100 WTA și ATP ar urma să evolueze doar 32 de săptămâni pe an. 

De-a lungul timpului, forurile conducătoare din tenis au căutat în mai multe rânduri să schimbe regulamentul sau planurile organizatorice pentru a dinamiza tenisul și a-l face mai atractiv pentru generația tânără de spectatori. De exemplu, un turneu al campionilor NextGen, cu reguli distorsionate, seturi scurte, discuții cu antrenorul etc. 

VIDEO Italia a eliminat Serbia în semifinalele Davis Cup. Sinner și Sonego s-au impus în fața lui Djokovic și Kecmanovic

GSP a vorbit cu doi psihologi renumiți despre efectele abuzului asupra copiilor: „Ei devin sportivi în ciuda abuzurilor, nu datorită lor! Frica și anxietatea nu stimulează performanța”

CSM Constanța, calificare în European League! Dinamo, meci decisiv în ultima etapă + cele două echipe pot fi adversare în grupele principale

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (4)
mehigh_ms
mehigh_ms  •  30 Noiembrie 2023, 09:59
Postat de parachioara5 pe 29 Noiembrie 2023, 13:14

...foarte bine ...si sa se elimine controalele anti doping ...

nu te puteai abtine sa nu scri o tampenie!

carol_k
carol_k  •  29 Noiembrie 2023, 13:31

Excelenta ideea, se vede ca tenisul are conducatorii de care are nevoie pentru a redevenila cotele de interes de care avea nevoie, sportivii, sponsorii, suporterii aveau nevoie. Doar fotbalul a ramas o zeama care s-a tot lungit si s-a lungit ca sa para mai atractiv dar nu in asta consta cresterea interesului ci in concentrarea valorilor inca din startul competitiilor.

parachioara5
parachioara5  •  29 Noiembrie 2023, 13:14

...foarte bine ...si sa se elimine controalele anti doping ...

Vezi toate comentariile (4)
Comentează