SPORTURI  »  TENIS  »  MIAMI OPEN

Sorana Cîrstea n-a avut nicio șansă în „optimea” cu Danielle Collins » Cu ce rămâne sportiva „tricoloră” după parcursul de la Miami Open

Sorana Cîrstea (33 de ani, 24 WTA) a fost învinsă în „optimile” turneului de la Miami de Danielle Collins (30 de ani, 53 WTA), scor 4-6, 2-6.
Sorana Cîrstea (33 de ani, 24 WTA) a fost învinsă în „optimile” turneului de la Miami de Danielle Collins (30 de ani, 53 WTA), scor 4-6, 2-6.

Articol de - Publicat marti, 26 martie 2024 01:06 / Actualizat marti, 26 martie 2024 04:07

Sorana Cîrstea (33 de ani, 24 WTA) a fost învinsă în „optimile” turneului de la Miami de Danielle Collins (30 de ani, 53 WTA), scor 4-6, 2-6.

Sorana Cîrstea se simte ca acasă la Miami. Vântul, căldura, umiditatea, spectatorii, toate condițiile din Florida îi priesc. În victoria contra Dariei Kasatkina a pus câțiva centimetri de ajutor și sistemul hawk eye.

Ion Țiriac scoate peste o sută de milioane de euro din buzunar! „Nu sunt chiar atât de tâmpit” + „E gata în doi ani”
PRIETENII LUI OVIDIU
Ion Țiriac scoate peste o sută de milioane de euro din buzunar! „Nu sunt chiar atât de tâmpit” + „E gata în doi ani”

Sorana Cîrstea, fără răspuns în fața lui Danielle Collins

În fața lui Collins nimic n-a mers conform planului. Serviciul americancei a pus-o constant în dificultate pe Sorana. În actul inaugural a fost o defensivă continuă și epuizantă. Măcinată de loviturile năprasnice de forehand, sportiva „tricoloră” a cedat setul după 40 de minute.

58%a fost procentajul punctelor câștigate de Sorana cu primul serviciu. Collins a fost net superioară, 74%

Semifinalista de anul trecut a realizat că trebuie să fie mai agresivă. Primele șanse de break au apărut rapid, în game-ul secund. Danielle le-a anulat, și de această dată, cu niște servicii-rachetă și voleuri sigure.

Românii din tribune au remarcat plusul de curaj din joc. Un „Rupe-o, Sorana!” a întrerupt liniștea și a răsunat până pe arena centrală, acolo unde Hurkacz și Korda intraseră în decisiv.

Posibil ca absolventa Universității din Virgina să fi înțeles câte ceva din strigăte, pentru că au urmat momente cu lovituri furioase.

Sorana a punctat doar la capitolul estetic, lovituri de generic, dar sporadice. Aplaudată de spectatori, dar cu bagajele către sezonul de zgură din Europa.

Collins n-a lăsat nimic la voia întâmplării, a continuat să dea cât de tare poate. A găsit des liniile terenului și biletul către sferturile de finală. Acolo va da peste Caroline Garcia (27 WTA). Franțuzoaica a trecut de altă americancă, Coco Gauff (3 WTA), scor 6-3, 1-6, 6-2.

Cu ce rămâne Sorana Cîrstea după parcursul de la Miami

Sorana pleacă de la Miami cu un cec în valoare de 101.000 dolari și 120 de puncte WTA. N-a reușit să apere semifinala făcută anul trecut.

Va pierde cel puțin 3 locuri în ierarhia mondială. Într-un clasament live, virtual, Cîrstea ocupă locul 27. Poate fi depășită și de Victoria Azarenka, în funcție de parcursul bielorusei la Miami.

FINAL. Sorana Cîrstea - Danielle Collins 4-6, 2-6

2-6, Game, set și meci Collins!
2-5, Game Cîrstea: Sorana salvează primele mingi de meci ale adversarei.
1-4, Break Collins: Returul agresiv al americancei o face pe Sorana să forțeze cu serviciul. Comite o dublă greșeală în finalul game-ului.
1-3, Game Collins: Sorana are din nou sclipiri, dar nu leagă loviturile câștigătoare. Revine de la 0-40, apoi cedează.
1-2, Break Collins: Sorana salvează două mingi de break, cu un contre pied superb și cu un as. Nu e suficient pentru a evada din fața unor lovituri de forehand dezlănțuite.
1-1, Game Collins: Cel mai lung game al meciului, cu două mingi de break salvate de americancă.
1-0, Game Cîrstea: Un as o scoate pe Sorana din dificultate.
A început setul secund!

3-6, Break și set Collins: Danielle închide actul inaugural după 40 de minute, cu un as.
3-5, Break Collins: Danielle lovește lung, o ține pe Sorana mult în spatele terenului.
3-3, Game Cîrstea: Nici Collins nu fructifică prima șansă pe serviciul advers.
2-3, Game Collins: Sorana irosește prima șansă de break a meciului.
2-2, Game Cîrstea: Sorana nu oferă puncte ușoare în acest debut de meci. Se apără bine și provoacă erorile adversarei.
1-2, Game Collins: Sorana este în avantaj când raliurile se lungesc. Americanca e conștientă și forțează cu serviciul.
1-1, Game Cîrstea: Collins lovește foarte puternic, dar Sorana își păstrează calmul. Trimite și un prim as.
0-1, Game Collins: Americanca servește impecabil în debutul partidei, niciun punct cedat.

Cele două jucătoare au ieșit la încălzire!

Cîrstea și Collins s-au înfruntat o singură dată în carieră, pe zgură, la Roma, în 2018. Danielle s-a impus cu 6-3, 4-6, 6-4.

Sorana Cîrstea se simte bine la Miami

După victoria obținută în fața rusoaicei Daria Kasatkina, scor 7-5, 6-2, Sorana Cîrstea a vorbit despre detaliile care o avantajează la Miami:

Condițiile cred că îmi plac, mingile, suprafața, vremea. Suprafața e mai rapidă decât la Indian Wells. Știam că am o șansă mult mai bună decât la Abu Dhabi. Sunt lucruri mărunte, dar care fac diferența la acest nivel. Omul din spatele televizorului nu le vede, noi ne adaptăm la alte condiții în fiecare săptămână
- Sorana Cîrstea, la „Digi Sport Special”

VIDEO. Punctul decisiv al meciului Sorana Cîrstea - Daria Kasatkina

Citește și alte știri din tenis:

Andy Roddick se implică în disputa Halep - Wozniacki! A amintit de ce spunea Simona când Maria Sharapova a primit wild-card-uri » A primit replica imediat
SCANDAL
Andy Roddick se implică în disputa Halep - Wozniacki! A amintit de ce spunea Simona când Maria Sharapova a primit wild-card-uri » A primit replica imediat
Meci cu atmosferă de Copa Libertadores la ATP Miami » Imagini rar întâlnite pe un teren de tenis
ATP Miami
Meci cu atmosferă de Copa Libertadores la ATP Miami » Imagini rar întâlnite pe un teren de tenis

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (8)
Freyya
Freyya  •  27 Martie 2024, 15:14

a jucat ca si cum n-ar fi in stare sa schimbe strategia si sa puna pe masa ceva nou. acolo e clasa celor mari. mi-l amintesc pe Fede in ceva meci la RG cand era un vant crunt, se vedea pe fata lui cum ruleaza optiuni - care apoi apareau in joc. gasesc uluitoare combinatia de talent si creier (exact ce e lipsa la dopata natiei)

MaxiP
MaxiP  •  27 Martie 2024, 14:52
Postat de Trandafir pe 26 Martie 2024, 10:17

A fost eliminata si Niculescu la dublu. S-au dus vremurile cand Halep castiga toate meciurile ! Iata ca si campioana mondiala Swiatek a fost eliminata de o rusoaica, rapid, in doua seturi. LA BARBATI, ACASA, AU FOST ELIMINATI TOTI AMERICANII.

Nu-mi amintesc vremurile cand Halep castiga chiar toate meciurile. Legat de infrangerea lui Swiatek, e extrem de ciudat sa fie batuta de o jucatoare ce efectiv nu se mai remarca prin nimic in circuit de luni bune, dar care dintr-o data prinde turneul vietii ei. Pana si la masculin vad un Jarry, cumva intr-o situatie asemanatoare cu Alexandrova, la un moment dat de perspectiva, in anonimat cativa ani ulterior, care de nicaieri vine acum si ma astept sa-i ia la joaca pe Sinner si Alcaraz ca apoi sa dispara complet din circuit inca vreo 2-3 ani. Cam mare inconstanta unor jucatori/jucatoare, te face sa nu mai intelegi mare lucru.

VardyParty
VardyParty  •  26 Martie 2024, 13:26
Postat de Catalynn.17 pe 26 Martie 2024, 11:35

Băi! Pe cine faci tu cocostârcă!? Ca să știu măcar la cine te refereai, pt ca am multe favorite care fit the description! :-))))

Bine, you win :)) Ai puncte superioare azi. Respect!

Vezi toate comentariile (8)
Comentează