SPORTURI  »  TENIS  »  SPECTACOL PE ZGURĂ

FOTO » Rafael Nadal a cîştigat cel de-al cincilea turneu de la Roland Garros

Articol de GSP - Publicat duminica, 06 iunie 2010 00:00

Rafael Nadal a cîştigat turneul de Grand Slam de la Roland Garros, ibericul adăugîndu-şi în palmares cel de-al cincilea trofeu obţinut pe zgura pariziană.

Rafael Nadal, favorit doi, s-a impus în finală, reuşind să-şi ia revanşa în faţa lui Robin Soderling, după înfrîngerea de anul trecut, din turul patru, de la Openul Francez.

Ibericul l-a învins pe suedez, cu 6-4, 6-2, 6-4, după o partidă care a durat aproximativ două ore şi jumătate. Este pentru a doua oară cînd Rafael Nadal a cîştigat turneul de la Roland Garros, fără să piardă nici un set pe parcursul competiţiei, la fel ca în 2008.

Robin Soderling se află la cea de-a doua finală pierdută la Roland Garros, după cea din 2009, cînd a fost învins de Roger Federer. Pe de altă parte, Rafael Nadal se află la un pas în spatele recordului deţinut de Bjorn Borg, care are şase titluri obţinute pe zgura franceză.

Datorită acestei performanţe, Rafael Nadal va deveni numărul unu mondial.

JUCĂTORI SET I SET II SET III SET IV SET V
Rafael Nadal 6
6 6    
Robin Soderling 4 2 4    

 

Cronică

Setul întîi a început cu Robin Soderling la serviciu. Atît suedezul, cît şi ibericul şi-au cîştigat gameurile pe propriul serviciu pînă la scorul de 2-2, cînd Nadal a făcut break, break care a devenit decisiv în stabilirea deţinătorului primului set. La 5-3, spaniolul a avut trei şanse de a încheia actul inaugural, însă Soderling a revenit şi şi-a cîştigat game-ul, graţie celor cinci puncte consecutive. Totuşi setul i-a revenit favoritului doi, 6-4.

Cel de-al doilea set a fost copia celui din debutul partidei. Chiar dacă Robin Soderling a arătat un joc mai agresiv, echilibrul s-a menţinut pînă la scorul de 2-2, cînd ibericul a reuşit să cîştige următoarele patru game-uri, adjudecîndu-şi şi setul secund.

Break-ul reuşit de Rafael Nadal la începutul celui de-al treilea set a fost decisiv pentru stabilirea cîştigătorului meciului. După acest break, cei doi tenismeni şi-au cîştigat pe rînd game-urile pe propriile servicii şi astfel setul s-a încheiat, 6-4.


16:15 / Începe marea finală!

Rafa Nadal are şansa de a cîştiga Roland Garros fără a pierde vreun set , pentru a doua oară (prima a fost  în 2008). Numai Björn Borg a mai reuşit acest lucru, în 1978 şi 1980. Un alt duel de la distanţă între cei doi se dă la numărul de titluri la Roland Garros. Nadal poate deveni al doilea tenismen din istorie care să cîştige 5 sau mai multe titluri pe zgura franceză, momentan după Björn Borg, care are 6 titluri.

Ultimii trei suedezi care au jucat o finală la Roland Garros au pierdut-o: Robin Söderling (2009), Magnus Norman (2000) şi Stefan Edberg (1989).

Robin Söderling este cap de serie numărul 5 la Roland Garros 2010. De 10 ani favoritul numărul 5 nu a mai cîştigat turneul - în 2000 s-a impus Gustavo Kuerten.

Nadal a triumfat în semifinala stîngacilor, învingîndu-l pe Jurgen Melzer din Austria cu 6-2, 6-3, 7-6 (6).

În semifinala dreptacilor, Robin Soderling a trecut de Tomas Berdych cu 6-3, 3-6, 5-7, 6-3, 6-3.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (23)
sveik
sveik  •  07 Iunie 2010, 20:09

Se vede ca esti prost.... In cadrul acelor propozitii erau niste "complemente" adresate d-voastra, cenzurate din pacate. Daca nici atat nu reusesti sa realizezi, lasa-te de internet!

greata_de_prosti
greata_de_prosti  •  07 Iunie 2010, 13:39
Postat de sveik pe 07 Iunie 2010, 12:39

Ce baiat bun esti tu ma! Asta cu greata de prosti. Si mie imi e scarba de dobitoci ca tine, care se cred mai buni decat altii. Te anunt ca am jucat tenis de performanta, nu ma uit la Taraf sau alte televiziuni ce promoveaza manelismul. Esti prea cretin pentru lumea asta!

cum spuneam...nu m-am inselat....unu la mana:esti incoerent in exprimare-chinuie-te putin si explica-mi ce ar trebui sa inteleg din "imi e scarba de ca tine" sau "Esti prea pentru lumea"??? eu n-am inteles ce ai vrut sa spui...Tu? doi la mana: faptul ca tu confunzi tenisul cu atletismul asa cum unii confunda avioanele cu tancurile explica de ce "AI FOST" si nu mai esti.... trei la mana-nu eu comentez in termeni negativi performanta extraordinara a unui sportiv car

sveik
sveik  •  07 Iunie 2010, 12:39

Ce baiat bun esti tu ma! Asta cu greata de prosti. Si mie imi e scarba de dobitoci ca tine, care se cred mai buni decat altii. Te anunt ca am jucat tenis de performanta, nu ma uit la Taraf sau alte televiziuni ce promoveaza manelismul. Esti prea cretin pentru lumea asta!

Vezi toate comentariile (23)
Comentează