SPORTURI  »  TENIS  »  ANDY MURRAY S-A RETRAS

Luminița Paul despre Andy Murray, văzut în primul meci transmis de Eurosport: "Părea slăbuț, fragil" + VIDEO cu un punct MEMORABIL

Articol de - Publicat vineri, 11 ianuarie 2019 22:09

Andy Murray s-a retras. Nu ar fi trebuit să fie așa, cu suferința expusă atât de dramatic. Dar atât de uman. Cu tăcerea uimită a unei săli de conferințe în care de obicei domnește zumzetul.

Un semn de respect și de consternare, chiar dacă lacrimile nu au venit în premieră. Andy e un tip emoțional, de la furie până la plâns. Acum însă, cred, mulți au suspinat odată cu el sau revăzând imaginile. Eu am făcut-o.

Mi-a plăcut întotdeauna Andy și asta nu se va schimba chiar dacă se retrage din tenis la nici 32 de ani.

Multă lume l-a considerat plictisitor, ca joc, poate chiar ca persoană. Pentru mine a fost altcumva.

Un jucător complet, capabil să facă orice pe teren, să servească, să joace la fileu, să construiască, să plonjeze, să alerge, să înjure, să țipe, să zâmbească, să pună o scurtă, să strângă pumnul. Să câștige jucând agresiv sau alergând la nesfârșit după fiecare minge.

S-a întâmplat să comentez primul lui meci televizat de Eurosport, în iunie 2005, turul al treilea de la Queens, contra lui Thomas Johansson, pierdut cu 6-7(1), 7-6 (5), 5-7.

Avea 18 ani și părea slăbuț, fragil, dar și-a lăsat toată energia acolo, pe iarba legendară pe care avea să triumfe apoi de 5 ori, record care îi aparține. A fost impresionant, ca de atâtea alte ori după aceea.

Dar nu e doar atât. Mi-a plăcut și îmi place omul Murray. Cu umorul lui, cu extraordinara capacitate de autoironie, cu inteligența, cu răbdarea, cu candoarea de a dezvălui senzații, trăiri pe care alții, poate, le-ar fi ținut pentru ei. Cu părerile ferme care vin de la o voce puternică și importantă.

Andy s-a arătat așa cum e, la conferința de presă de la Melbourne sau atunci când a pus capul pe umărul lui Roger după finala pierdută la Wimbledon 2012, căutând consolare, ca un adolescent rătăcit.

Tenisului îi va lipsi un luptător. Dacă am uitat cumva, să căutăm imaginile cu ultimul punct din finala Cupei Davis 2015.

Și să sperăm că același tenis nu l-a pierdut de tot, că va rămâne în această lume într-o formă sau alta. Și nu în ultimul rând, că va putea curând să-și pună șosetele fără durere.

Chiar dacă omul și sportivul Andy Murray merită mult mai mult decât atât.

 

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (3)
sebastian.vettel
sebastian.vettel  •  12 Ianuarie 2019, 08:39

Un jucator cu o stiinta a jocului deosebita, un mare campion. O felicit pe Luminita pentru articol, unul deosebit, asa cum ne-a obisnuit. Unii spun ca Andy avea un joc urat, ca doar punea mingea inapoi. E parerea lor, dar ca jucator amator de tenis, va spun ca Andy a fost mult mai mult decat un zid. Cand a castigat primul GS la US Open era doar un copil, cu un joc in plina dezvoltare si o atitudine a la Andy Roddick. Pe parcursul carierei s-a schimbat mult. Si a progresat neincetat. Definitorii pentru mine sunt bataliile cu Djokovic, meciuri fantastice. O rivalitate extraordinara cu (moomentan) al treilea cel mai bun jucator din toate timpurile. De asemenea, aurul olimpic, cand, pe iarba de la Wimbledon, l-a invins pe marele Roger Federer , jucand cel mai bun tenis al carierei, o zi in care Andy a fost "unplayable" , adica de nebatut. De nimeni. Indiferent de adversar sau forma lui. Da, Andy a atins acel nivel. Da, Andy a fost mai mult decat un zid. Inteligenta lui pe terenul de joc nu e suficient mentionata. In 2016, dupa finale la Madrid si Roma, impartite cu acelasi Nole, a urmat finala de la Paris. Pierduta , in 5 seturi memorabile, la un Djokovic, aflat in varful sau absolut, in maximul carierei. Si l-a impins atat de tare.....culminand apoi cu ultimele 6 luni de vis ale sezonului 2016, cu un tur de forta nemaivazut vreodata in circuitul ATP, recuperand mai bine de 5.000 de puncte, fata de liderul autoritar de atunci, Nole. A devenit nr. 1 . In epoca de aur a t

280446419279849
Stelian Bala  •  12 Ianuarie 2019, 07:44

Salutări de la Berdych.!!!

baruch
baruch  •  11 Ianuarie 2019, 22:28

pfff, te scoate deja din pepeni. oameni, adica OAMENI adevarati retrasi din sport n-au adunat atata jale cat individul asta *** (a NU se uita ratoiala lui cand serena s-a facut de tot rasul cu arbitrul din finala), a carui prietena l-a injurat tot meciul pe berdych (iar andy s-a *** la presa ca a indraznit sa-i critice "printesa")...cat despre interviurile lui, in care ramaneai uimit de saracia limbajului si de propozitiile mai scurte ca ale unui fotbalist... ufff, bine ca am scapat de el!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează