SPORTURI  »  TENIS  »  US OPEN

„M-am grăbit, am forțat” » Simona Halep admite că și-a dorit imens să joace la Wimbledon

Simona Halep în acțiune în partida din primul tur Foto Imago Images
Simona Halep în acțiune în partida din primul tur Foto Imago Images

Articol de - Publicat marti, 31 august 2021 18:31 / Actualizat marti, 31 august 2021 20:13

Calificată în turul 2 la New York, unde o va întâlni pe Kristina Kucova, Simona Halep (numărul 13 WTA, 29 de ani) spune că sănătatea a fost pentru ea problema în 2021 și că s-a grăbit cu reluarea antrenamentelor pentru că a vrut să evolueze la Wimbledon.

Mâine, încă o adversară în premieră pentru româncă în runda secundă de la Flushing Meadows, ceva cu care s-a obișnuit după atâția ani în circuitul mondial. De data aceasta, este vorba despre Kristina Kucova, 31 de ani, a 111-a jucătoare a lumii, care a trecut de turul inaugural după ce ajunsese pe tabloul mare beneficiind de o felie de noroc, ca lucky loser. Încă o misiune a Simonei de a descifra jocul oponentei și de a și-l face pe al ei cât mai solid și eficient.

28 de meciuria disputat Simona Halep la US Open pe tabloul principal din 2010 încoace, câștigând 18 din ele

Mai puternică la serviciu

Luni, românca a eliminat-o pe Camila Giorgi, depășind un obstacol cu potențial periculos. Două seturi, un mic sughiț pe final, când a închis partida în tie-break după ce condusese cu 5-3 în actul al doilea, dar semnele sunt încurajatoare. Având un aliat important în serviciul un pic modificat, la care a lucrat intens în perioada de pauză, Halep privește cu mai multă încredere spre orizontul apropiat de la New York. „Când nu mă puteam mișca din cauza piciorului, am exersat serviciul, mă simt mai puternică la acest capitol", a declarat ea în conferința de presă de după primul tur.

Importantă pentru favorita 12 a turneului e pe mai departe starea fizică. Ea a venit la New York cărând o accidentare la aductorul drept, o ruptură suferită la Cincinnati, în victoria contra Magdei Linette. Simona poartă în continuare bandaj pe coapsa dreaptă. „M-am antrenat o dată acum câteva zile fără tape, cam 30 de minute, și am simțit din nou durerea", a dezvăluit ea. "Probabil e mai mult o chestiune mintală, dar accidentarea e acolo. Am vorbit cu fizioterapeuții de la WTA și m-au sfătuit să păstrez bandajul".

Simona Halep: „Am învățat ceva din asta"

Nu e însă prima problemă cu care se confruntă în acest sezon. „A fost cea mai mare provocare pentru mine în 2021, sănătatea. Cea mai dură accidentare pe care am avut-o vreodată e cea de la gambă", a explicat Simona, referindu-se la dubla ruptură musculată suferită în luna mai, la Roma. „Probabil că nu am știut cum să o gestionez. La început am fost un pic abătută, afectată. Apoi m-am grăbit ca să fiu gata pentru Wimbledon, mi-am dorit atât de mult să joc acolo! Cred că am forțat în acele două săptămâni dinainte și apoi a trebuit să stau alte patru. A fost ceva nou, am învățat ceva din asta. De acum, când simt o mică durere, mă opresc și încerc să mă recuperez pe cât de bine posibil. Mai ales că am o vârstă, aproape 30 de ani", a încheiat Halep zâmbind. 

Acomodare cu New York-ul

„M-am grăbit, am forțat” » Simona Halep admite că și-a dorit imens să joace la Wimbledon
Simona Halep pe străzile din New York într-o imagine din 2019 Foto Instagram Simona Halep

Acum ceva vreme, în 2019, când părăsea rapid turneul, Halep spunea că îi e greu să-și găsească locul în atmosfera zgomotoasă de la Flushing Meadows. Luni însă, vorbind despre tribunele pline, a subliniat că „nu poți compara atmosfera de aici, e mult mai bine. Simți energia, te simți viu pe teren". Apoi, românca a detaliat că și-a schimbat percepția după ce a discutat cu antrenorul ei, Darren Cahill. „De asemenea, am lucrat eu cu mine pentru a gestiona situația mai bine. Am pierdut de câteva ori aici în primul tur, dar nu e altă cale, trebuie să accept, să-mi placă și să fiu parte din toată această experiență", a punctat ea.

Citește și alte știri din tenis

Gabriela Ruse și Ana Bogdan, eliminate în turul 1 la US Open » Meciul Anei a intrat în istorie

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează