SPORTURI  »  TENIS  »  ABUZURI ÎN SPORT

Mama Andradei Surdeanu spune că e prima agresiune fizică a tatălui asupra fiicei: "Vina e a soţului meu, şi-a pierdut cumpătul"

Articol de - Publicat miercuri, 03 decembrie 2014 00:00 / Actualizat marti, 02 decembrie 2014 21:28

Alina Surdeanu, mama Andradei se împarte în aceste zile între grija pentru fata sa şi cea pentru soţul său, aflat în arest în Israel pentru că a lovit-o pe fiica sa adolescentă, după un meci de tenis. Ea a povestit prin ce trece în aceste momente.
- Doamna Alina Surdeanu, aţi primit veşti de la soţul dumneavoastră?
- Ştiu că a fost audierea, soţul meu a pledat vinovat şi a primit o amendă de 300 de euro. Plus cele şapte zile de arest. Cred că această este pedeapsa minimă, dar nu înţeleg de ce a durat atît de mult să se dea un verdict. Bine că s-a terminat calvarul şi sper să ne reluăm viaţa normală. Noroc că ne-au ajutat foarte mult autorităţile române. Cînd am aflat, eram disperată şi nu ştiam ce să fac. Am sunat pe numărul de urgenţă găsit pe internet şi s-au mişcat foarte rapid. Consulul a luat legătura cu soţul meu şi i-a oferit sprijinul necesar. Am sperat că totul se va încheia după o noapte de reţinere, dar nu a fost aşa. Mi-a fost însă teamă să fac valuri, pentru că exista varianta ca fetiţa să fie oprită în Israel şi ar fi trebuit să mergem noi acolo pentru un proces. Am vrut, înainte de toate, să-mi văd fetiţa acasă.

- Aţi discutat cu soţul?
- A trecut aproape o săptămînă de cînd nu am vorbit cu soţul meu. Este regretabil că şi-a pierdut cumpătul, dar nu-i normal nici măcar să nu-l pot auzi. Nici nu vreau să mă gîndesc prin ce trece acum. Am înţeles însă că poliţiştii şi-au mai schimbat atitudinea după ce au aflat că este fost pilot militar de vînătoare. În Israel există un cult deosebit pentru militari şi l-au privit altfel din acel moment.

- S-a mai întîmplat să o lovească pe Andrada?
- Este prima oară, dar au mai fost incidente verbale, pentru că amîndoi sînt temperamentali şi colerici. Se aseamănă perfect. S-au jignit reciproc şi toată federaţia ştie acest lucru. Andrada are 16 ani, îşi doreşte mult să reuşească în tenis, iar cînd nu-i iese jocul este nervoasă. Mereu au fost însă ca o echipă, un angrenaj perfect. S-au purtat ca frate şi soră, îşi spuneau totul. Am făcut totul pentru ea, să-şi îndeplinească visul. Orgoliile, emoţiile, andrenalina fac să apară şi astfel de momente, mai încinse. De aceea, în urmă cu un an şi jumătate, soţul meu a renunţat să o mai pregătească şi a dus-o la alt antrenor. A pus binele ei pe primul plan. Aşa a făcut mereu.

- Cum se simte fata?
- Vinovată, chiar dacă vina este a soţului meu, pentru că şi-a pierdut cumpătul. O iubeşte însă enorm şi se sacrifică pentru ea. A făcut totul pentru ca Andrada să aibă succes în tenis. De la 5 ani a mers cu ea pe terenul de tenis şi a antrenat-o. Cînd a terminat cariera de pilot militar de vînătoare, a ales să facă Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport pentru a putea să o antreneze cît mai bine. A citit enorm despre tenis, a mers cu ea la turnee şi s-a ocupat de partea financiară. Pe noi, nu ne ajuta nimeni, iar părinţii sportivilor sînt cei care investesc în tenis.

- A fost consiliată de cineva după arestarea tatălui?
- Organizatorii turneului nu au înţeles impactul emoţional al evenimentelor. Îi spuneau că în Israel închisorile sînt ca hotelurile, nu ca-n România. Mai mult, dacă tatăl ei tot era reţinut în Israel, i-au propus să-i dea un wild-card la un turneu de 10.000 de euro, care are loc în această săptămână la Tev Aviv. I-am spus să vină cît mai repede acasă. Cînd a fost la poliţie să dea declaraţii, toată lumea în jurul ei vorbea despre Jelena Dokici şi nu înţelegea de ce. A încercat să explice că a fost doar un incident şi situaţia nu se aseamănă în nici un fel. Imaginea cu tatăl ei în maşină, după gratii, îi va rămîne în minte. Suferă enorm. Şi eu la fel, şi ca mamă, şi ca soţie.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (15)
mesterica
mesterica  •  03 Decembrie 2014, 14:25

Cel mai groaznic este ca mama ii cauta scuze tatalui .NICI UN PARINTE nu are dreptul sa isi bata copilul ! PUNCT . Educatia se face prin vorbe, nu prin palme ...daca o lovea si fetita se impiedica si cadea cu capul de ceva si murea???

cipinho79
cipinho79  •  03 Decembrie 2014, 12:05

pana la urma tot raul e spre bine in aceasta familie... reintregirea familiei va fi un eveniment fericit, fetei i-a venit mintea la cap si se va ambitiona si mai tare sa devina o tenismena de top, iar tatal nu-i va mai atinge niciun fir de par de acum inainte. daca a facut intr-adevar facultatea de sport special pentru copiii lui atunci familia asta chiar are sanse mari sa reuseasca ;)

curious_george
curious_george  •  03 Decembrie 2014, 11:45
Postat de eugen76.pan pe 03 Decembrie 2014, 09:47

uneori e buna si bataia.o palma,doua nu strica nimanui.priviti cate fufe ajung pitipoance drogate pe metru patrat in rumenia

:)) esti praf. Ajung fufe din cauza lipsei educatiei, nu ca nu au fost batute. Imi dau seama ce batai ti-ai luat in copilarie daca ti se pare un lucru normal :)) Numai un om frustrat poate lovi unul mai slab ca el :)

Vezi toate comentariile (15)
Comentează