SPORTURI  »  TENIS  »  WIMBLEDON

VIDEO + FOTO Elina Svitolina reușește surpriza anului » O elimină pe Iga Swiatek și se califică în semifinale la Wimbledon: „Dacă îmi spunea cineva asta, l-aș fi numit nebun!”

Articol de - Publicat marti, 11 iulie 2023 18:38 / Actualizat marti, 11 iulie 2023 19:23

Elina Svitolina (76 WTA) a învins-o pe Iga Swiatek (1 WTA), scor 7-5, 6-7(5), 6-2, și s-a calificat în semifinalele Wimbledon 2023.

  • În semifinale, Elina Svitolina o va înfrunta pe cehoaica Marketa Vondrousova (42 WTA).

Svitolina scrie una dintre poveștile frumoase ale tenisului. Ucraineanca și Gael Monfils au devenit părinți în octombrie 2022. A revenit în circuit în aprilie, iar la 10 luni distanță de la fericitul moment Elina și-a egalat cea mai bună performanță din carieră.

Continuă miracolul la Wimbledon » La prima prezență pe tabloul principal, „geniul” american trece de Tsitsipas și ajunge în „sferturi” + în octombrie era analist TV și vorbea despre Halep
Wimbledon
Continuă miracolul la Wimbledon » La prima prezență pe tabloul principal, „geniul” american trece de Tsitsipas și ajunge în „sferturi” + în octombrie era analist TV și vorbea despre Halep

Iga Swiatek, eliminată de Elina Svitolina în „sferturile” Wimbledon 2023

Semnele bune au început de la Roland Garros, sfert de finală. Svitolina s-a adaptat rapid la schimbarea suprafeței, iar contra lui Swiatek a făcut o adevărată demonstrație de forță.

În ciuda unei frecvențe reduse a primului serviciu, doar 54% în primul set, Elina a reușit să controleze raliurile în fața liderului mondial. Secretul? Un joc agresiv pe mingea a doua a adversarei și o precizie aproape metronomică, doar 8 erori neforțate. După 58 de minute, actul inaugural a fost tranșat cu 7-5. 

+5 FOTO

Svitolina s-a ținut scai de Swiatek și în continuare. Setul secund a fost pierdut din cauza micilor detalii, într-un tiebreak plin de răsturnări. 6-7(5). 

Decisivul nu a avut istoric. Surprinzător, proaspăta mămică a dominat toate aspectele, inclusiv cele fizice. A căutat tot mai mult loviturile direct câștigătoare, a venit mai des spre fileu și a obținut biletul spre semifinale.

Reprezentanta Ucrainei își egalează cea mai bună performanță din carieră. Mai avea două semifinale de Grand Slam, la Wimbledon 2019 și US Open 2019.

Elina Svitolina: „Iga e o persoană minunată, îi mulțumesc pentru tot!”

Nici nu știu ce se petrece acum în mintea mea. Sunt foarte fericită că am avut șansa de a participa din nou la acest turneu, iar acest meci, într-o atmosferă fantastică... incredibil, nu am cuvinte! Iga nu e doar o mare campioană, ci și o persoană tare amabilă. 

A fost printre primii jucători care au ajutat Ucraina, a fost un mare sprijin. Nu e ușor să înfrunți pe cineva la care ții, cu care ai împărțit atâtea momente frumoase. Îi mulțumesc!

Dacă cine mi-ar fi spus că ajung în semifinale și elimin liderul mondial, aș fi replicat că nu e în toate mințile.

- Elina Svitolina

Citește și alte știri de la Wimbledon: 

Djokovic simte că a trecut peste marele hop la Wimbledon. „Nu m-am simțit niciodată atât de vulnerabil!” + cerere către organizatori
Wimbledon
Djokovic simte că a trecut peste marele hop la Wimbledon. „Nu m-am simțit niciodată atât de vulnerabil!” + cerere către organizatori
Rusoaica de 16 ani Mirra Andreeva, în centrul atenției la Wimbledon: accese de furie, proteste, huiduieli din tribune
WIMBLEDON
Rusoaica de 16 ani Mirra Andreeva, în centrul atenției la Wimbledon: accese de furie, proteste, huiduieli din tribune

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (8)
267890
267890  •  12 Iulie 2023, 15:39

Nu spun că meciul a fost aranjat dar ar trebui să fim naivi să credem că ar fi fost imposibil. Jocuri aranjate au fost și vor mai fi. De exemplu, am mai spus aici. Finala Serena-Halep clar a fost aranjată. Revenind la Svitolina, eu mă bucur că a scos-o pe Iga (aranjat sau nearanjat, nu contează, bine că a scos-o). Iga are un comportament bizar. Aș spune altfel dar nu se va publica. Mie mi se pare total dezagreabil comportamentul ei, și nu mă refer la tenis. I-aș propune o pauză de 2-3 ani în Tibet. Revenind la războinica lumii. E cazul să se întoarcă în patria natală. Ar fi mai utilă acolo. Eventual punându-și un tricou maro ...dacă nu cumva e patentat.

parpalache
parpalache  •  12 Iulie 2023, 10:02

Meci foaarte suspect!Svitolina nu știu câte duble greșeli și cu al doilea serviciu de tot râsul,dar cu toate aste Sviatek parca era ***!Tremura și cred ca a facut o mie de greșeli neforțate!Meci foarte ciudat!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Acidutzu_67
Acidutzu_67  •  11 Iulie 2023, 22:33
Postat de lapusneanul pe 11 Iulie 2023, 21:33

nu asa ca, dacă Svitolina ajunge sa joace finala cu Rybakina, organizatorii o sa vorbească cu kazaka s-o lase mai moale ca sa nu-l facă iar fericit pe Putin ?

spune-i asta lui catalin2, el crede asta...????????????

Vezi toate comentariile (8)
Comentează