SPORTURI  »  TENIS  »  AUSTRALIAN OPEN

Abia premiată de Australia, legendara Margaret Court nu a fost invitată la Australian Open: „Oricum nu m-aș fi dus”

Margaret Court a câștigat 24 de turnee de Grand Slam la simplu, record absolut
Margaret Court a câștigat 24 de turnee de Grand Slam la simplu, record absolut

Articol de GSP - Publicat marti, 09 februarie 2021 11:00 / Actualizat marti, 09 februarie 2021 12:13

Australianca Margaret Court, una dintre cele mai mari jucătoare din istoria tenisului și cea care dă numele unei arene din complexul de la Australian Open, nu a fost invitată la primul turneu de Grand Slam din cauza convingerilor religioase. 

  • Margaret Court a câștigat 24 de turnee de Grand Slam la simplu, record absolut, precum și 19 turnee de Grand Slam la dublu și 21 la dublu-mixt;
  • Australianca în vârstă de 78 de ani a realizat Marele Șlem, câștigând toate cele 4 turnee importante într-un singur an, în 1970. 

Margaret Court, premiată cu cea mai înaltă distincție din Australian, absentă la Grand Slam

Pastor penticostal, Margaret Court a înfuriat o parte din lumea tenisului când a vorbit răspicat împotriva căsătoriei între persoanele de același sex și a spus că „tenisul feminin e plin de lesbiene”. 

Anul trecut, de exemplu, Court a avut cuvinte dure despre subiect: „Dacă merg la televizor și spun: «Asta scrie în Biblie» este ca și cum aș deschide o cutie cu viermi sau aș lansa o torpilă. Ei (n.r. - cei din comunitatea LGBT) urăsc cuvântul lui Dumnezeu. Faptul că se vorbește despre ei în școli este mâna diavolului, nu a lui Dumnezeu. Majoritatea creștinilor nici măcar nu știu ce spune Biblia. Îngrijorător este când copiii iau decizia la vârsta de șapte sau opt ani de a-și schimba sexul. Citiți doar primele două capitole ale Genezei, asta e tot ce spun: «Bărbat și femeie»”. 

Știm ora când joacă Simona Halep în turul 2 la Australian Open! Când are meci și Sorana Cîrstea

Mulți au cerut să i se retragă numele din complexul Australian Open, iar John McEnroe a atacat-o frontal: „Există un singur lucru mai lung decât lista de trofee a lui Margaret Court. E vorba de lista jignirilor și a declarațiilor ei homofobe. Tennis Australia se confruntă cu o mare dilemă: ce să facă cu mătușa lor nebună? Trebuie să recunoaștem performanțele ei din 1970, dar nu mai e cazul să o sărbătorim. Lucrurile nu funcționează în felul ăsta, nu le putem separa”, a declarat McEnroe la microfonul Eurosport.   

Anul acest, în urmă cu o lună, Margaret Court a primit cea mai mare distincție civilă din Australia, de ziua țării de la Antipozi, ceea ce a declanșat o nouă rundă de furie din partea susținătorilor LGBT. După care, jucătoarea legendară nu a mai fost invitată la Australian Open: „Nu e o problemă, oricum nu m-aș fi dus din cauza pandemiei”, a replicat pentru Daily Mail. 

  • Australia a legalizat căsătoria între persoanele de același sex în decembrie 2017;

Citește și alte știri de la Australian Open: 

Scandal IMENS la Roland Garros! Margaret Court s-a pronunțat împotriva căsătoriilor gay și a fost pusă la zid: "Să i se retragă numele de pe arena Australian Open!"

Novak Djokovic se implică în disputa momentului din tenis: sârbul, pe poziție contrară cu McEnroe și Navratilova

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (23)
dodo001
dodo001  •  10 Februarie 2021, 09:14

Margaret Court mare mare respect! ***, anturajul si efectele lui, dragi parinti aveti grija de copii cu cine vorbesc sau se intalnesc! Verificati ce filme sau muzica asculta copilul dumneavoastra. Multe din clipurile video contin aspecte homo sau lesbi ca si cum asa ceva ar fi normal. Mare pacat pentru australieni, credeam ca ei sunt mai normali decat americanii.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

2947853518578577
Alexandru Tudoran  •  10 Februarie 2021, 02:09

Respect pentru doamna!

lionforever
lionforever  •  09 Februarie 2021, 22:41
Postat de popescu222 pe 09 Februarie 2021, 13:46

O proasta habotnica si plina de ura, rade toata lumea de ea aici in Australia, chiar si persoanele religioase.

La ce a făcut ea în decursul carierei din tenis și la ce valoare de mulțime *** ai tu, ai de viata ta! Sau îți place să ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (23)
Comentează